Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z kierunkowskazami

Featured Replies

Napisano

Witam proszę o radę ale jeżeli coś będzie śmieszne lub nie zrozumiałe w tym temacie to nie krzyczcie na mnie. Ja jestem za granicą a kobieta w kraju i ona ma problem z autem i tyle co mi powiedziała opiszę tu. Problem polega na raz działającym a raz nie kierunkowskazie. W momencie gdy chce skręcić słychać jak przekaźnik pracuję ale na tablicy nie świeci się kontrolka (raz świeci a raz nie). Do tego przy włączonym kierunkowskazie (czy kontrolka na tablicy działa czy nie kobieta słyszy dźwięk podobny do dźwięku zwierających kabli (zwarcia) Po jakimś czasie w końcu wszystko zaczyna działać i jest OK bez dźwięku (zwarcia), ale znowu po jakimś czasie problem się powtarza. Dodam, że nie za każdym razem tak się dzieje, ale bardzo często podczas jazdy. W czym może tkwić problem i jak w prosty sposób wytłumaczyć kobiecie która się nie zna na aucie jak sobie z nim poradzić? Wiem, że najprostszym sposobem jest udanie do elektryka ale jak elektryk zobaczy laskę na dodatek której można kit wcisnąć to wyłudzi niezłą kasę. Wiecie o co mi chodzi, proszę o radę w tej sprawie.

Napisano

Na początek trzeba sprawdzić czy przy tych objawach migają wszystkie kierunki. Dźwięk może dochodzić z przekaźnika. Następny krok to kilka razy wyjąć i włożyć żarówki w kierunkach. To po to, żeby oczyścić styk żarówka-oprawka. Jest to ważne bo żarówki są częścią obwodu sterowania przerywacza.

Napisano

Proponuję zacząć sprawdzanie od włącznika świateł awaryjnych.

Dźwięk podobny do zwarcia to odgłos przekaźnika który w pewnym momencie zaczyna "bardzo szybko przerywać". To faktycznie brzmi jak zwarcie.

Temat przerabiałem. Miałem skopany przełącznik od awaryjnych.

Pozdrawiam

Napisano

100% włącznik awaryjnych

typowy objaw

później dochodzi ew. jeszcze dyskoteka z kierunkami zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.