Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Parowanie szyb

Featured Replies

Napisano

Witam

Koledzy sprawa jest taka ze ojciec ma Astre G Kombi 1.7dtl i problem jest tego typu ze poprostu szyby tak KU****KO parują i nie da sie na to nic zaradzic frown.gif przy dłuższej jeździe prawie sie woda zlewa po szybach, klima niby przegoni pare ale w zimie jeździc i marznąc to naprawde nie wypada... czy są na to jakies rady ? (próbowałem Anti-fog, filtr kabinowy nowy nawet bez filtra też paruja, dokładne mycie szyb od środka i nic nie pomagało, nagrzewnica chyba cała bo nie ma ubytku płynu chłodzącego)

POMOCY

Napisano

A sprawdzałeś, czy obieg wewnętrzny działa prawidłowo? Czy aby nie na odwrót, albo zatrzymany w pozycji "wewnętrzny"?

Było duuuużo na ten temat łącznie z naprawą i zabezpieczeniem silniczka obiegu wewnętrznego. To częsta usterka w Astrze G. Pozdr.

Napisano

Tez mam kombiaka i podobne problemy, tez wymenilem filtr kabinowy itp, itd ... troche sie poprawilo ale warto tez zadbac o to, zeby z tylu w tych niby schowkach w boczkach w bagazniku nie bylo zbyt duzo dupereli - ja tak kiedys napakowalem i jeszcze szmatami wszystko poowijalem zeby sie nie tluklo mlot.gif ... teraz mam tam juz "czysto" i problem z parowaniem tez jakby mniejszy 893goodvibes.gif

Co do klimy to po zalaczeniu (i nie ma znaczenia, ze mam ustawione +20C) para znika momentalnie ... jedyny problem jest taki, ze juz konsekwentnie trzeba na klimie jechac bo nawet po odparowaniu szyb jej wylaczenie = totalnie zaparowane szyby w 3 sek.

> Witam

> Koledzy sprawa jest taka ze ojciec ma Astre G Kombi 1.7dtl i problem

> jest tego typu ze poprostu szyby tak KU****KO parują i nie da

> sie na to nic zaradzic przy dłuższej jeździe prawie sie woda

> zlewa po szybach, klima niby przegoni pare ale w zimie jeździc i

> marznąc to naprawde nie wypada... czy są na to jakies rady ?

> (próbowałem Anti-fog, filtr kabinowy nowy nawet bez filtra też

> paruja, dokładne mycie szyb od środka i nic nie pomagało,

> nagrzewnica chyba cała bo nie ma ubytku płynu chłodzącego)

> POMOCY

Napisano

Zdecydowanie do sprawdzenia działanie obiegu wewnętrznego!

Napisano

> Zdecydowanie do sprawdzenia działanie obiegu wewnętrznego!

Doladnie ,wykręć schowek, za nim bezpośrednio znajduje sie układ zamykania/otwierania obiegu wew/zew odpal asterke i sprawdz czy dziala jesli nie to silniczek do wymiany

::edit

albo do naprawy 033102bebe_1_prv.gif

Napisano

> dziala jesli nie to silniczek do wymiany

nie do wymiany tylko trzeba magnes przykleic

ja u siebie naciolem metalowa puszeczke silniczka brzesczocikiem, poxipol szary poszedł do użycia i juz roczek i jest dobrze

Napisano
  • Autor

OK wielkie dzięki za rady smile.gif ide zając sie tą sprawą bo starszy narzeka ze sie jeździc nie da i jeździ do roboty moja bravka... ;p zaczne od obigu wewnętrznego i te boczki w bagażniku...

Pozdrawiam smile.gif

Napisano
  • Autor

właśnie wróciłem z garażu z tyłu w prawym boczku jest przewiew, w lewym natomiast było: trujkąt ostrzegawczy, apteczka, szczotka do mycia auta, płyn do mycia auta, butelka z olejem.... i to wszystko aż zywcem mokre od wilgoci jak włożyłem ręke do samego dołu namacałem tam rurke przepuściłem drut przez nią i wydaje sie ze jest drożna... no ale tak jak piszecie dostałem sie do dmuchawy i objaw taki ze nie chodzi obieg... stoi na wew. frown.gif zaczynam poszukiwania odnośnie tego silniczka...

dam znac jak sobie poradze smile.gif

Napisano

Poszukaj na allegro - ja wymieniałem w ubiegłum tygodniu dałem 120 PLN za używany.

tylko sprawdź jaki masz rodzaj klimy bo ja musiałem silniczek wymieniać ten, który kupiłem pierwszy nie pasował niestety.

pozdrawiam

> właśnie wróciłem z garażu z tyłu w prawym boczku jest

przewiew, w

> lewym natomiast było: trujkąt ostrzegawczy, apteczka, szczotka

> do mycia auta, płyn do mycia auta, butelka z olejem.... i to

> wszystko aż zywcem mokre od wilgoci jak włożyłem ręke do samego

> dołu namacałem tam rurke przepuściłem drut przez nią i wydaje

> sie ze jest drożna... no ale tak jak piszecie dostałem sie do

> dmuchawy i objaw taki ze nie chodzi obieg... stoi na wew.

> zaczynam poszukiwania odnośnie tego silniczka...

> dam znac jak sobie poradze

Napisano

> objaw taki ze nie chodzi obieg... stoi na wew.

Byłem tego pewien. Moja rada: odłacz cięgno od silnniczka i od tej kopuły przełaczającej obiegi, kopułę ustaw ręcznie na obieg zewnętrzny, ale dodatkowo przyklej ja do obudowy taśmą klejącą, żeby się w czasie jazdy nie przestawiła.

Możesz nawet wykręcić ten silniczek obiegu (ostrzegam -> bardzo trudne i pracochłonne - brak łatwego dostępu wkrętakiem!!!) i jeździć bez niego. Silniczek można naprawić lub wymienić - w obu przypadkach zalecam montaż krańcówek i prostego układu na 2 diodach mojego pomysłu - wtedy silniczek już nigdy się nie zepsuje - szczegóły na AK: użyj "szukaj".

Pozdr.

Napisano

> klima niby przegoni pare ale w zimie jeździc i

> marznąc to naprawde nie wypada...

Włączasz klimę i ogrzewanie jednocześnie - pięknie osusza wnętrze auta (ale i tak to półśrodek).

Napisano
  • Autor

Koledzy uważam ze Pomogliście mi w 100% wygrzebałem te wszystkie rzeczy z oczków z tyłu... silniczek zbzikował, zaczał działać na odwrót :| więc długo nie mysląc zdjąłem to ramie i ustawiłem ręcznie na zewnętrzne smile.gif zakleiłem i ani jednej małej plamki pary na szybach zeby.GIF:D:D normalnie 20.GIF20.GIF20.GIF sie wam należy smile.gif wkońcu autem sie jedzie jak autem, a nie sauną... smile.gif jeszcze raz wielkie dzięki !!

Ps. wkońcu odzyskam swoją bravke smile.gif

Pozdrawiam:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.