Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Miałem dzwonka ugrrrr.

Featured Replies

Napisano

Ja k temacie miła pani wjechala mi w bok asterki uszkadzając mi drzwi. Z uwagi ze auto bede robil dopiero po zimie (całe malowane) chce tylko wymienic drzwi Jestem ciekaw jak mozna je wyciągnąć. Zastanawiam sie tez ile dostane z ubezpieczenia.

67ecfd2f6c62ceea.jpg

Napisano

Ja sam wyciagnelem choc mialem o wiele mniejszy wgniot : zdemontowalem tapicerke i odpowiednio wypychalem roznymi przedmiotami grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Ja sam wyciagnelem choc mialem o wiele mniejszy wgniot :

> zdemontowalem tapicerke i odpowiednio wypychalem roznymi

> przedmiotami

mi chodzi o calkowite wymontowanie drzwi Tych nie oplaca sie prostowac bo jest pęknięty słupek ja mi kiedys fachowcy zlodzieje wchodzili do auta za pomoca jego wygiecia

Napisano

Zastanawiam sie tez ile dostane z ubezpieczenia.

Za podobne uszkodzenie drzwi przednich i delikatniejsze tylnych dostałem 1650 zł

Napisano

który masz rocznik? Wedłog mnie to wybierz formę odszkodowania : przedstawienie faktury naprawy. Wstawiaj do najlepszego warsztatu w okolicy (jesli ubepieczyciel nie ma wyznaczonego swojego warsztatu) i niech Ci zrobią to konkretnie bo przez zimę sól i woda zrobią z tych drzwi kupę rdzy i nic więcej.

Na kokosy z ubezpieczenia nie ma co teraz liczyć za wiele (no chyba że koleś co w ciebie przydzwonił ma w PZU).

Napisano
  • Autor

> że koleś co w ciebie przydzwonił ma w PZU).

racja pani samochod miala ubezpieczonu w pzu a rocznik samochodu to 92r

Drzwi chce kupic ze szrotu lepiej przeciez miec orginal niz nowa podrobke. Znalazlem juz drzwi za 100

Napisano

> Ja k temacie miła pani wjechala mi w bok asterki uszkadzając mi

> drzwi. Z uwagi ze auto bede robil dopiero po zimie (całe

> malowane) chce tylko wymienic drzwi Jestem ciekaw jak mozna je

> wyciągnąć. Zastanawiam sie tez ile dostane z ubezpieczenia.

Za podobne uszkodzenie zabulilem z wlasnej kieszeni lacznie 550zl (100zl drzwi, 450 zl lakierowanie ich oraz cieniowanie blotnika i tylnych drzwi). Kupuj drzwi uzywki i nie pakuj sie w nowe podrobki bo szkoda zdrowia na pozniejsze poprawki (a to cos nie pasuje, a to szybko koroduje). Klepac nie ma sensu bo napewno sa uszkodzone wzmocnienia boczne.

KLIK KLIK do mojego watku wink.gif

Napisano

Wymontowanie drzwi jest banalne. Odłączasz dużą wtyczkę przy zawiasach, wybijasz sworznie z zawiasów i ogranicznika otwarcia drzwi i zdejmujesz całość. Dobrze jeśli jedna osoba trzyma drzwi, a druga wybija sworznie.

Napisano

Witam.

Ja jakiś rok temu miałem dokładnie tak samo plus lusterko. Samochód dałem do polecanego-najlepszego zakładu (bezgotówkowo). Robocizna + samochód zastępczy na 2 tygodnie wyszło 5950 zł. Za robocizne (wymiana drzwi, lusterko el. malowanie całego boku i wymiana listew bocznych) wyszło 4426zł. Dodam że części dostałem oryginalne. Szkoda była płacona z PZU i proponowali mi po ekspertyzie 1200zł. Jedyny minus jaki tego wszystkiego to do dziś dnia sprawa toczy się w sądzie "o zapłatę", bo PZU nie chce dać kasy warsztatowi

Napisano

>do

> dziś dnia sprawa toczy się w sądzie "o zapłatę", bo PZU nie chce

> dać kasy warsztatowi

ale chyba to już Ciebie nie dotyczy tylko PZU i ten zakład blacharkski?

Napisano

> ale chyba to już Ciebie nie dotyczy tylko PZU i ten zakład

> blacharkski?

Niby tak, ale jestem ciągany jako świadek. Fakt, czasem na rozprawie nic nie powiem i siedze przed salą, ale muszę być, bo raz za nieobecność dostałem 800zł grzywny (na następnej zostało to umorzone).

Napisano
  • Autor

Dzisiaj otrzymałem email od rzeczoznawcy z PZU Ku mojemmu zdziwieniu uznali szkodę o wartości 1800zł Poprostu mnie zaszokowało

Napisano

> Dzisiaj otrzymałem email od rzeczoznawcy z PZU Ku mojemmu zdziwieniu

> uznali szkodę o wartości 1800zł Poprostu mnie zaszokowało

PZU dobrze płaci ok.gif

pisałem już o tym, że w 2004 roku dostałem od nich ponad 3600zł?

nie miałem intencji dorabiania się na przykrej przygodzie, ale kasy starczyło na

duuuużo więcej niż naprawę szkód spowodowanych przez auto sprawcy skromny.gif

Napisano

ja miałem przygode z WARTĄ...

i też wszystkoposzło OK...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.