Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Punto 1.1 i kilka problemów z gazem....

Featured Replies

Napisano

...zaznaczam że auto kupiłem używane i nie mam pojęcia jaka tam jest instalka...wiem tylko ze stara...

1) pierwszy i zasadniczy problem auto gaśnie na wolnych obrotach jak jest zimny silnik - na rozgrzanym problem zanika...

2)Jak jade na gazie to autko jest zdecydowanie słabsze niz na benzynie - silnik wyje a autko nie rozpędza się...100-110km/h to max co da sie z niego wyciągnąć...( na benzynie jest znacznie dynamiczniejszy i spokojnie leci 150-160km/h - więcej nie próbowałem bo nie było warunków)

3) Czasem "szarpie" na niskich obrotach na gazie...szczególnie po ostatnim tankowaniu (moze lipny gaz hmm.gif? na stacji JET tankowałem) na benzynie wszystko jest ok ok.gif

jak byłem na regulacji to gazownik powiedział ze "autko jest słabe na wysokich obrotach bo reduktor nie trzyma ustawień mieszanki", wymieniony został filterek gazu. Obiło mi sie o uszy coś o spuszczaniu kondensatu z reduktora...czy to moze coś pomóc?? spuszczać na gorącym parowniku?? i jeszcze jedno jak spradzić czy na dolocie jest założona zwężka i ewentualnie jak duża...?? czy od zbyt dużej zwężki auto moze sie zachowywać tak jak opisałem...??

czy faktycznie trzba wymienić reduktor ?? jeśli tak to jak dobrać odpowiedni ?? w grę wchodzi tylko i wyłącznie używka ze względu na koszty... waytogo.gif

...dodam że na benzynie autko śmiga jak należy i nie ma żadnychj problemów z brakiem mocy, dynamiką, gaśnieciem itp. waytogo.gif

Napisano

Witam.

Mi to wygląda na padnięty reduktor. Piszesz że stara instalacja więc rozumiem parownik ma swoje lata. Skoro tak to pewnie membrany zrobiły się twarde, a wtedy nie za bardzo można ustawić wolne obroty (raz bedą innym razem nie) no i przede wszystkim nie dostaje podczas jazdy tyle gazu co powinien i stąd te słabe osiągi.

Kondensat najlepiej spuścic na ciepłym ale bez przesady. Na gorącym nie ma co sie szarpać.

Skoro piszesz o wymianie reduktora na inny używany to juz chyba lepszym pomysłem byłaby regeneracja Twojego. Tylko pamiętaj że membrany muszą być markowe bo inaczej kasa utopiona na darmo. (Sprawdzałem smile.gif)

Piszesz że nie wiesz jaką masz instacację a szkoda może na coś by naprowadziła ta wiadomość. Ja nie miałem w swoim punto wolnych obrotów jak się zrobiło zimno a instalka była nowa. Okazało się że silniczek krokowy we wtrysku powiedział 30.GIF.

Napisano

przydałby się porządny przegląd instalacji ok.gif

mozliwe ze reduktor do wymiany, podjedz do dobrego gazownika to ci pewnie poradzi

ja polecam centro gaz w katowicach na kolejowej

znajdziesz adres w podwieszonym wątku

Napisano
  • Autor

> przydałby się porządny przegląd instalacji

> mozliwe ze reduktor do wymiany, podjedz do dobrego gazownika to ci

> pewnie poradzi

> ja polecam centro gaz w katowicach na kolejowej

> znajdziesz adres w podwieszonym wątku

...no właśnie gazownik w Gliwicach powiedział mi ze reduktor mówi 30.GIF na razie też zbytnio nie mam czasu na wymiane i jeżdżenie po gazwonikach bo mam troszke pracy i brak czasu...po nowym roku sie tym zajme a moze w miedzy czasie trafie jakas uzywke waytogo.gif

Napisano

> ...no właśnie gazownik w Gliwicach powiedział mi ze reduktor mówi

> na razie też zbytnio nie mam czasu na wymiane i jeżdżenie po

> gazwonikach bo mam troszke pracy i brak czasu...po nowym roku

> sie tym zajme a moze w miedzy czasie trafie jakas uzywke

reduktor używkę no.gif

niezbyt dobry pomysł

kup nowy bedziesz miał na pare lat, ceny nie są az tak straszne

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.