Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontrolka świec żarowych w AH

Featured Replies

Napisano

Siemka,może to banalne pytanko ale czy w AH macie kontrolke śweczek żarowych bo w mojej bestii jeszcze sie nie zapaliła takowa a temperatury były już poniżej -5stopni,a w instrukcji opisują taką kontrolke ale mam po niemiecku i nie foresztuje grinser006.gif

Napisano

powinna być ale jak szukałem tej cholery świecąc latarką po wyświetlaczu to jej nie było, wiem że jak odpala się silnik przy mrozach to warto spokojnie przekręcić stacyjkę wte i wewte kilka razy żeby świece żarowe /te akurat sprawdziłem że dostałem : ) / mogły rozgrzać paliwo i żeby grzałka w filtrze paliwa się rozgrzała.

Napisano

w silniczku 1,3 mam takową. świeci sie przez chwilę i zaraz gaśnie. Ale pojawił sie u mnie problem z uruchomieniem, asterka nie chce mi palić i co gorsze nikt nie wie co się dzieje. Jak już po długim kręceniu zapalę to później już kręcę bez problemu, jednak po kilku godzinach postoju problem pojawia się znowu.

Napisano

na temat usterek w nowej astrze jest jedna odpowiedź - jak wykluczysz paliwo, filtry i inne podstawowe przczyny to pozostaje podłączenie urządzenia zwnanego techem2 i odczytanie kodu usterki , przez internet nikt nie zdiagnozuje samochodu który ma szynę can bo to może być egr, wtryski, pompa jakiś zawór

Napisano
  • Autor

nie mam problemu z odpalaniem asterixa,tylko z tą kontrolką mam zagadke czy 1.7 ma ją czy nie,już mnie oczy bolą z tego wypatrywania jej yikes.gif

Napisano

Na tarczy prędkościomierza są trzy rzędy kontrolek (pod wskazówką). Ta kontrolka o którą ci chodzi to pierwsza w drugim rzędzie wyglądająca jak leżąca sprężynka.

Napisano
  • Autor

oki może i jest ale jeszcze sie nie zaświeciła mi ani razu w ciągu roku użytkowania astry a było już troche mrozu,chyba że musze poczekać na większe mrozy niż -5.

Napisano

> oki może i jest ale jeszcze sie nie zaświeciła mi ani razu w ciągu

> roku użytkowania astry a było już troche mrozu,chyba że musze

> poczekać na większe mrozy niż -5.

Nie chodzi raczej o temp na zewnatrz tylko jak dlugo stal pojazd na dworze w tej temp-znaczy sie jaka temp mialo auto jak odpalales. Nie pisales czy auto stoi pod chmurka czy jest w garazu. W mojej AG jak odpalam po postoju okolo 1-2 godzin od ostatniej jazdy to tez kontrolka sie nie zapala. Ale po nocy stania pod chmurka to grzeje jakies 10 sek.

Napisano
  • Autor

od 22.00 do 6.00 rano stał pod chmurką było -4 stopni przekręciłem kluczyk poczekałem chwile,kontrolka sie nie zapaliła,ale z odpaleniem nie mam problemu więc nie wiem no i teraz zagadka czy jest ta kontrolka,czy nie.

Napisano

> w silniczku 1,3 mam takową. świeci sie przez chwilę i zaraz gaśnie.

> Ale pojawił sie u mnie problem z uruchomieniem, asterka nie chce

> mi palić i co gorsze nikt nie wie co się dzieje. Jak już po

> długim kręceniu zapalę to później już kręcę bez problemu, jednak

> po kilku godzinach postoju problem pojawia się znowu.

Dwa dni temu to samo przerabiałem - padły dwie świece żarowe.

Pozdrawiam sciana.gif

Napisano

> Ale pojawił sie u mnie problem z uruchomieniem, asterka nie chce

> mi palić i co gorsze nikt nie wie co się dzieje. Jak już po

> długim kręceniu zapalę to później już kręcę bez problemu, jednak

> po kilku godzinach postoju problem pojawia się znowu.

Znajoma kupiła taką Astrę 1,3 z salonu która była wersją demonstracyjną. Podobny problem miała. Po dłuższym postoju dłuuuuudie kręcenie aż odpali, później bez problemów. po kilku tygodniach dostała zaproszenie do serwisu na wyeliminowanie tago błędu. Z tego co się dowiedziałem, bo ja jej to auto zawoziłem (ona jest technicznie niekumata wink.gif ) to wymieniony był rozrusznik na mający większe obroty przy rozruchu zimnego silnika i zmienione oprogramowanie sterownika silnika na nowsze.

Spróbuj podjechać do ASO i zapytać czy w Twoim aucie nie trzeba zrobić tego samego.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

z odpalaniem nie ma problemu nawet po dłuzszym postoju,tak jakby świece grzały tylko o tym nie wiem bo kontrolki niet niewiem.gif

Napisano

> Dwa dni temu to samo przerabiałem - padły dwie świece żarowe<

chodzi o kontrolkę w astrze h 1.7 , 2.0dti to inna bajka

napiszę że na bank w astrze h 1.7 cdti świece żarowe są , w obu astrach 1.7 cdti jakie mam do dyspozycji kontrolka chyba nigdy się nie zapaliła , nawet jak wóz stał przez noc przy -15. Dopóki odpala to chyba nie ma się przejmować. Jak elektronika wozu uzna że świece mają się włączyć to je włączy i wtedy się zaświeci, możliwe jest także iż wskutej jakiegoś błędu oprogramowania sama kontrolka się nie świeci / może w pomogłoby ponowne programowanie techem licznika, z tym że kiedyś próbowałem i tech odrzucał cały moduł licznika - pomimo że licznik oczywiście działał i działa ; )/

Napisano
  • Autor

no właśnie jakby był jakiś błąd to by wykazywał komputer pokładowy,pytanie zadałem z ciekawości nie wiedziałem że z tego wyniknie taki temat a tej kontrolce sie jeszcze przypatrze,grunt że bryka pali bez problemu zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.