Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

temperatura

Featured Replies

Napisano

dziwne zjawisko ostatnio zauważyłem w moim 16V gdy temp po rozgrzaniu osiągnie połowe skali tak jak być powinno to np na zakrętach czy przy hamowaniu wskazówka czasem spada o jedną kreseczke i niedługo potem znowu wchodzi na połowe skali miał już tak ktos?

Napisano

> dziwne zjawisko ostatnio zauważyłem w moim 16V gdy temp po rozgrzaniu

> osiągnie połowe skali tak jak być powinno to np na zakrętach czy

> przy hamowaniu wskazówka czasem spada o jedną kreseczke i

> niedługo potem znowu wchodzi na połowe skali miał już tak ktos?

ja coś takiego mam ale w 8V i rzadko myślę że TTTM smile.gif pozdro

Napisano

> dziwne zjawisko ostatnio zauważyłem w moim 16V gdy temp po rozgrzaniu

> osiągnie połowe skali tak jak być powinno to np na zakrętach czy

> przy hamowaniu wskazówka czasem spada o jedną kreseczke i

> niedługo potem znowu wchodzi na połowe skali miał już tak ktos?

Muody zlosnik.gif Weź no nie drażnij lwa zlosnik.gif

W archiwum dokopiesz sie artykułów, wywodów na tysiące lat czytania zlosnik.gif

Zmień sobie termostat skromny.gif

Napisano

> ja coś takiego mam ale w 8V i rzadko myślę że TTTM pozdro

blah blah blah, Ty masz MKI i tam tak jest. W MKII no f**ing way man skromny.gif

Napisano
  • Autor

w tym problem że czytałem i kurde jedni mówią że tak mają inni że nie to ja już niewiem zdania są podzielone a mi sie tak dzieje jak jest na minusie na dworze..

Napisano

> blah blah blah, Ty masz MKI i tam tak jest. W MKII no f**ing way man

a no to widzisz teraz to na 100% wiem że TTTM smile.gif bla bla bla smile.gif

Napisano

> w tym problem że czytałem i kurde jedni mówią że tak mają inni że

> nie to ja już niewiem zdania są podzielone a mi sie tak dzieje

> jak jest na minusie na dworze..

Ci co gadają, ze tak może być, bzdury opowiadają i tyle. Wejdź do faq. Tam jest screen yabolla z e-learn'a.

Widać na nim wyraźnie, że wskazówka idzie liniowo w górę!

Napisano

> a no to widzisz teraz to na 100% wiem że TTTM bla bla bla

Panie ale mowa była/jest o MKII busted.gif

Napisano

widocznie Ci trafiają na wadliwe termostaty zlosnik.gif

Napisano

wymienialem termostat jak kupilem zółtka i od tego momentu temp nie lata i jest jak wryta w polowie skali bez znaczenia czy zakret czy swiatla. Tylko UPG troche to zaklucilo ale po wymianie dalej jest jak wryta czego nie bylo przed wymiana termostatu.Wymien go bo to jak prezerwatywa tez sie zuzywa grinser006.gif nawet jak lezy na polce wink.gif

Napisano

Ja jestem świeżo po wymianie termostatu i co dupa mokra dalej to samo wskazówka grzecznie wędruje na 1/2 skali a potem w czasie jazdy opada sobie czasami o 1-2 kreski by za chwilkę wrócić na 1/2. Fakt faktem z tym że jakby rzadziej to występuje, tylko że dziś się ociepliło więc trudno porównać. Może ktoś mi napisze gdzie można zobaczyć fizycznie zamontowany w moim boje_sie.gif ten termostat bo może mechaniory oszczędzili sobie trudu i dalej worze to samo ustrojstwo.

Napisano

> Ja jestem świeżo po wymianie termostatu i co dupa mokra dalej to samo

> wskazówka grzecznie wędruje na 1/2 skali a potem w czasie jazdy

> opada sobie czasami o 1-2 kreski by za chwilkę wrócić na 1/2.

> Fakt faktem z tym że jakby rzadziej to występuje, tylko że dziś

> się ociepliło więc trudno porównać. Może ktoś mi napisze gdzie

> można zobaczyć fizycznie zamontowany w moim ten termostat bo

> może mechaniory oszczędzili sobie trudu i dalej worze to samo

> ustrojstwo.

az takiego odwaznego mechaniora nie znam zeby takie cyrki robil smile.gif powodow moze byc duzo wlacznie z zapowietrzonym ukladem chociaz jak oni cos tam grzebali przy termostacie to powinni go odpowietrzyc podkreslam powinni grinser006.gif jak spojrzysz na chlodnice stojac przed zderzakiem to po prawej stronie chlodnicy u gory jest dosyc gruby waz.Jak zlapiesz go reka i przesuniesz w stronie silnika to pierwsza rzecz na jaka napotkasz to powinien byc termostat chyba ze masz magnetyzer wodny zalozony biglaugh.gif joke jesli jest sprawny to na zimnym silniku po rozruchu az to momentu kiedy nie zobaczysz wskazowki w okolice polowy skali a najlepiej rowno w polowie rura miedzy termostatem a chlodnica musi byc zimna ale to chyba wiesz wink.gif

Napisano

Wymienili też płyn przy okazji, więc pewnie odpowietrzyli. Jutro mam wolne to sobie spokojnie posprawdzam.

Dzięki za info.

Napisano

wygląda na słabo odpowietrzony

Napisano

> wygląda na słabo odpowietrzony

W takim razie mam pytanko, czy da rade odpowietrzyć samemu czy trzeba jechać do fachowca.

Napisano

> W takim razie mam pytanko, czy da rade odpowietrzyć samemu czy trzeba

> jechać do fachowca.

Jakby był nieodpowietrzony, to kolega usłyszałby bulgotanie w okolicy nagrzewnicy przy zapalaniu na zimnym.

Napisano

> Jakby był nieodpowietrzony, to kolega usłyszałby bulgotanie w okolicy

> nagrzewnicy przy zapalaniu na zimnym.

Rano raczej nic przypominającego bulgotania nie słyszałem, zwrócę uwagę jak będę wracał z pracy.

Napisano

> Rano raczej nic przypominającego bulgotania nie słyszałem, zwrócę

> uwagę jak będę wracał z pracy.

wylacz wszytko co halasuje , radio i wentylator , przygazuj lekko i w okolicach schowka pasazera powinno bulgotac jak masz zle odpowietrzony ok.gif

Napisano

Sprawdziłem, generalnie żadnych podejrzanych dźwięków. Byłem wczoraj w ASO i tez nie mieli specjalnie pomysłu, wskazali na LPG że zabiera ciepło zakryli część chłodnicy kartonem spineyes.gif ale to też nie pomogło. Fakt faktem dwa lata temu przy -30 i jeździe na gazie temperatura spadała lekko, ale po przełączeniu na benzynę wszystko było ok.

Już sam nie wiem co dalej z tym robić sciana.gifsciana.gifconfused.gifprzyszło mi do głowy że to może czujnik który mierzy temperaturę lub coś na połączeniu tegoż czujnika z wskaźnikiem na desce. Może jednak ktoś uporał się już z tym problemem skutecznie.

Pozdrawiam

> wylacz wszytko co halasuje , radio i wentylator , przygazuj lekko i w

> okolicach schowka pasazera powinno bulgotac jak masz zle

> odpowietrzony

Napisano

> Ja jestem świeżo po wymianie termostatu i co dupa mokra dalej to samo

> wskazówka grzecznie wędruje na 1/2 skali a potem w czasie jazdy

> opada sobie czasami o 1-2 kreski by za chwilkę wrócić na 1/2.

> Fakt faktem z tym że jakby rzadziej to występuje, tylko że dziś

> się ociepliło więc trudno porównać. Może ktoś mi napisze gdzie

> można zobaczyć fizycznie zamontowany w moim ten termostat bo

> może mechaniory oszczędzili sobie trudu i dalej worze to samo

> ustrojstwo.

jaki kupiłeś ten termostat na wymianę ??? hmm.gif

Napisano

Niestety nie wiem termostat kupował serwis, w którym go wymieniałem. Co do działania samego wskaźnika to po rozruchu po jakimś czasie osiąga 1/2 skali i przez większość czasu tam spoczywa.

Napisano

Witam!Ja z temperaturą mam tak samo,czyli jadę do domu z pracy silnik się rozgrzewa wskazówka rośnie i stoi na połowie jak nie włącz.ogrzewania to stoi na połowie(marznę,trudno)ale wiem,że bez ogrzewania stoi murem.Natomiast jak włączę grzanie na maksa to jest super ciepełko i wskazówka przy ruszaniu np.na światłach spada o2-3kreski i wraca na połowę i stoi.Albo np.jadę sobie w taką pogodę mroźną i wrzucam luz i po chwili bieg to też spadnie ale o 1 kreskę i wraca.Jeżeli chodzi o ciepłotę przewodów od chłodnicy to dwa górne(gruby i chudy) mam ciepłe,a dolny jest zimny.Tak jest jak grzeje w środku.Jak nie grzeje tylko marznę to wszystkie przewody mam ciepłe.Jeszcze jedno na wiosnę,w lecie i na jesieni wskazówka stoi jak wryta na połowie.W zimie szczególnie przy włącz.grzaniu zaczyna spadać,ale jak się silnik rozgrzeje do normalnej temp.to delikatnie spada o 1 kreskę i wraca.Na razie to olewam.Pozdrawiam!!!

Napisano

To zakładam czapkę rękawiczki i przetestuje dziś jazdę bez ogrzewania drive.gifboje_sie.gif. Powoli dochodzę do wniosku żeby dać sobie z tym spokój i jeździć, tym bardziej że wentylator na chłodnicy się załącza normalnie czyli przegrzanie nie grozi.

Napisano

ja też zouważyłem teraz jak jest mrozik że wskazówka spada o jedna kreske i wzrasta potem do połowy, nie pamie tam jak było w zeszłym roku bo nie zwracałem uwagi, nie razgrzałem jeszcze samochodu porządnie w trasie to wtedy zobaczę ,oznacz to że temp spada poniżej 80 C ,w tym roku wymieniłem płyn,zastanawiam sie czy czujnik temp płynu może tu mieć znaczenie czy tylko termostat?? Na razie obserwuje:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.