Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z ogrzewaniem

Featured Replies

Napisano

Witam

Posiadam następujący problem - gdy jeżdże auto normalnie grzeje w środku leci ciepłe powietrze jednak kiedy stane i chodzi na wolnych obrotach to od razu zimne daje i podnosi się wskaźnik temperatury silnika wtedy muszę przygazować temperatura spada i znowu leci ciepłe powietrze...zaobserwowałem jeszcze że w czasie gazowania słychać jakby się woda przemieszczała w okolicach nagrzewnicy i jak zgasze silnik to w tym miejscu słychać bulgotanie

Co robiłem wymieniłem czujnik od temperatury silnika i termostat...ciągle odpowietrzam ale za każdym razem wyleci jakieś powietrze z odpowietrznika koło zbiornika wyrównawczego (silnik 900 jeden odpowietrznik) żadnego masełka nie posiadam i płynu mi nie ubywa nie mam już siły co radzicie

Napisano

> Witam

> Posiadam następujący problem - gdy jeżdże auto normalnie grzeje w

> środku leci ciepłe powietrze jednak kiedy stane i chodzi na

> wolnych obrotach to od razu zimne daje i podnosi się wskaźnik

> temperatury silnika wtedy muszę przygazować temperatura spada i

> znowu leci ciepłe powietrze...zaobserwowałem jeszcze że w czasie

> gazowania słychać jakby się woda przemieszczała w okolicach

> nagrzewnicy i jak zgasze silnik to w tym miejscu słychać

> bulgotanie

> Co robiłem wymieniłem czujnik od temperatury silnika i

> termostat...ciągle odpowietrzam ale za każdym razem wyleci

> jakieś powietrze z odpowietrznika koło zbiornika wyrównawczego

> (silnik 900 jeden odpowietrznik) żadnego masełka nie posiadam i

> płynu mi nie ubywa nie mam już siły co radzicie

ostatnio był przynajmniej jeden podobny temat -> poszukaj i poczytaj. Koledzy wskazują na kończącą się uszczelkę pod głowicą. nie jest tak że rano pali na trzy gary czy cóś podobnego?

Napisano
  • Autor

odpala normalnie byłem robiłem test kompresji i wyszedł wzorowy na każdym tłoku to może jak go dobrze odpowietrzyć bo wczoraj go godzinę gazowałem i leci płyn a od czasu do czasu te bąbelki powietrza jak to zrobić aby dokładnie odpowietrzyć

Napisano
  • Autor

> odpala normalnie byłem robiłem test kompresji i wyszedł wzorowy na

> każdym tłoku to może jak go dobrze odpowietrzyć bo wczoraj go

> godzinę gazowałem i leci płyn a od czasu do czasu te bąbelki

> powietrza jak to zrobić aby dokładnie odpowietrzyć

ps w tym klik jest inny problem bo leci mu zimne podczas jazdy a mi podczas postoju

Napisano

> ps w tym klik jest inny problem bo leci mu zimne podczas jazdy a mi

> podczas postoju

a może go odpowietrzyć spróbować za pomocą korka w zbiorniczku wyrównawczym, tzn odkrecić i czekać do włączenia wentylatora, tylko się nie oparz wink.gif

Napisano
  • Autor

okazalo sie jednak ze uszczelka poniewaz weze strasznie twarde i ciagle skas powietrze lapie jutro mechanik

Napisano

odpowietrzyc to raz, sprawdzic pompe wody to dwa. jak to nie pomoze - pewnie uszczelka

Napisano

Witam sam ok poltora roku temu pisalem niemal identycznego post-a, a to zimne powietrze na postoju to bylo zagadka niezla. Okazalo sie ze to byla uszczelka pod glowica. Po jej wymianie natychmiast objawy ustapily i to bulgotanie w okolicach nagrtzewnicy(pewnie podcisnienie sie robilo jak silnik OFF) po wylaczeniu silnika. Dlatego stawiam na UPG. Wymieniaj szybko i nie przegrzewaj autka. Pozdrawiam

Napisano

> Witam sam ok poltora roku temu pisalem niemal identycznego post-a, a

> to zimne powietrze na postoju to bylo zagadka niezla. Okazalo

> sie ze to byla uszczelka pod glowica. Po jej wymianie

> natychmiast objawy ustapily i to bulgotanie w okolicach

> nagrtzewnicy(pewnie podcisnienie sie robilo jak silnik OFF) po

> wylaczeniu silnika. Dlatego stawiam na UPG. Wymieniaj szybko i

> nie przegrzewaj autka. Pozdrawiam

Kur....a u mnie też bulgota jak wyłacze silnik a na 1,1 tak nie było, czyli mówisz ze to na 100% uszczelka ??

Napisano

> czyli mówisz ze to na 100% uszczelka ??

Jak odkrecalem korek od zbiorniczka wyrownawczego ukladu chlodzenia to mocno robilo psss, nawet po krotkiej trasie(widac zbieraly sie gazy- nie poparz sie jak bedziesz sprawdzal). Mialem jeszce taki objaw ze czasem jak z gorki zjezdzalem na luzie i hamowalem by skrecic to skubaniec potrafil zgasnac. No co wazne to zawsze sie przegrzewal i myslalem ze to chlodnica,czujnik wentylatora,wentylator... a tu UPG bylo winne. Nie chce Ci mowic ze na 100% to masz UPG ale mocno wez to pod uwage, pozdrawiam

Napisano
  • Autor

ODEBRALEM AUTO OD MECHANIKA teraz wszystko chodzi super auto ma rowne obroty ciepełko już przy 60 stopniach żadnego bulgotania itp. wymieniona została uszczelka pod głowicą i splanowana głowica oraz uszczelka pod kolektorem... o dziwo płynu mi nie ubywało i żadnego masełka nie było oraz robiona kompresja wyszła wzorowa to i tak okazało się że to była uszczelka w końcy można normalnie jeździć i stać w korku koszt naprawy to 390 pozdrawiam wszystkich i dzieki za rady

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.