Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Potrzebna pomoc jest ktos posiadaczem takiego modelu renault

Featured Replies

Napisano

Witam potrzebuje pomocy mam okazje kupic ten samochodzik jak na ten kraj cena bardzo zadawalajaca http://www.finn.no/finn/car/object?finnkode=12056153&sid=xz7abccSuds066778

tylko ma padnieta uszczeke pod glowica i mam pytanko czy ktos przerabial to w tym modelu??? wadliwe sa one czy nie ????kupowac czy raczej sie powstrzymac????? z gory dziekuje za odpowiedz pozdrawiam.

Napisano

a skąd pewność, że to tylko uszczelka, a nie np pęknięta głowica?

ja bym się trochę obawiał

Napisano
  • Autor

no wlasnie niby gosc mowi ze uszczelka ale za te pieniadze warto zaryzykowac najwyzej kupie taki silniczek i bedzie ok

tylko chodzi mi o to czy sa one bardzo awaryjne itp itd odnosnie tego modelu

Napisano

> no wlasnie niby gosc mowi ze uszczelka ale za te pieniadze warto

> zaryzykowac najwyzej kupie taki silniczek i bedzie ok

> tylko chodzi mi o to czy sa one bardzo awaryjne itp itd odnosnie tego

> modelu

zalezy jak mocno jest dojechany. przy zakupie takich wersji zalecana jest szczegolna ostroznosc... raczej nikt nie kupowal takiego auta zeby jezdzic nim spokojnie crazy.gif

Inna sprawa to poza wyprowadzeniem silnika raczej bedzie wymagal jeszcze innych nakladow jak np. hamulce, zawieszka itp. Nie masz mozliwosci w zasadzie sprawdzenia jak to jezdzi , hamuje i skreca.

Przy takim starym aucie przy okazji uszczelki warto zrobic tez np.pierscienie czy zawory jak beda w srednim stanie.

Napisano

Panowie spokojnie , silniki ENERGY F1 ,to bardzo wytrzymałe jednostki i nie było ich na rynku (w R19) zbyt dużo ale opinię mają bardzo dobra .

Uszczelka pod głowica paść może i w nowym aucie jeżdżonym przez "kapelusza" , tu niema reguły, a co do remontu silnika z powodu takiej bzdury , to relax , to nie polonez zakrecony.gifrotfl.gif, koncern Renault nie byłby światową potęgą gdyby nie dbał o jakość materiałów.

Natomiast z remontem GłOWICY- zgadzam się , wystarczy dotrzeć na pastę szlifierską przylgnię zaworów i gniazd by rzekomo zajechany motor nabrał wigoru, a nowe uszczelniacze na trzonkach zaworów spowodują drastyczny spadek spalania oleju screwy.gif

Co do samej R19 to sporo kłopotów narobiła niemcom na ich rynku swoją trwałościa , deklasujac Kadetta , i ostro walcząc z Golfem2.

Bardzo wysoka sprzedarz w niemczech to ogromny sukces , a ja miałem i nadal mam doczynienia z tymi autami (nawet poleciłem koledza z pracy zakup takiego rotfl.gif).

Części w polsce bardzo tanie , auto proste konstrukcyjnie i miłe w eksploatacji.

Idealne dla osób o ograniczonym bdżecie waytogo.gif

Dodam jeszcze że taką R19 GTS tyle że 5d sprowadziłem w 1996r i sprzedałem znajomej , w 2006r oddała auto synowi zakrecony.gif i pomimo wykręcania "bąków" , "palenia gumy" , "latania na ćwiartkę" auto ma się całkiem dobrze 270635636-JUMP2.gif

Napisano

a nowe uszczelniacze na trzonkach

> zaworów spowodują drastyczny spadek spalania oleju

Dlaczego nie??

Napisano
  • Autor

Wiec chyba za bardzo nie ma sie za bardzo nad czym zastanawiac tylko kupic smile.gif a ile ten silnik ma koni ???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.