Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

JTD - cosik tam znow drga

Featured Replies

Napisano

1.9 JTD. Witka Wszystkim. Objaw jest taki. Przy wrzuceniu na luz z 2,3,4 biegu i przyhamowaniu (zejsciu z obrotow) slychac jakby gluche drgania od strefy silnika, ktore po paru sekundach cichna. Nie ma zadnego szarpania tylko drgania. Byc moze jest to w obszerze skrzyni (ciezko mi powiedziec na razie) ale nie przeniosi sie nic na pedal sprzegla. Wystepuje objaw jedynie na zimnym silniku. Przy dluzszej jezdzie (nagrzaniu) ustepuje. Jakies sugestie?

Napisano
  • Autor

> A przy gaszeniu silnika słychać hałas albo występują też duże drgania

> ?

Od 3 latek jak jezdze nic sie nie zmienilo w gasnieciu. Czasami gasnie cicho czsami trochu szarpnie przy gaszeniu silnikiem. Nie ma zadnych drgan i nic specjalnie nie halasuje.Nadmieniam, ze dwumasowke (zamachowe) wymienilem jakies 20 tysi temu.

Napisano

> Nadmieniam, ze

> dwumasowke (zamachowe) wymienilem jakies 20 tysi temu.

Objawy mogłyby wskazywać na dwumas , tyle że powinien być jeszcze hałas przy gaszeniu i czasem szarpanie przy ruszaniu .

No ale skoro był wymieniany to wątpliwe żeby się skończył po tak krótkim przebiegu ...

Napisano

> Od 3 latek jak jezdze nic sie nie zmienilo w gasnieciu.

Tak szczerze, dopóki coś nie da wyraźnych objawów awarii, specjalnie bym się nie przejmował.

Ze stukającym dwumasowym do wymiany przejeździłęm jakieś 30kkm.

Napisano
  • Autor

> Tak szczerze, dopóki coś nie da wyraźnych objawów awarii, specjalnie

> bym się nie przejmował.

> Ze stukającym dwumasowym do wymiany przejeździłęm jakieś 30kkm.

Ale ktorym ,,,,:-)???? zamachowym czy pasowym ....bo to diametralna roznica.....szczegolnie w cenie....

Napisano

> Ale ktorym ,,,,:-)???? zamachowym czy pasowym ....bo to diametralna

> roznica.....szczegolnie w cenie....

Pasowym ok.gif

Napisano

> Pasowym

Ja wymieniłem jak tylko wyszło szydło z wora bo mnie magik postraszył rozpierdatą a i aż tak drogo nie było (220 z wymianą). Piszę niedrogo bo chwilę później wymieniałem zamachowe razem z całym sprzęgłem a to już nie było takie wesołe (600 regenerowane koło, 350 sprzęgło i 200 wymiana) frown.gif

Napisano
  • Autor

A czy kolo pasowe moze dawac drgania przy wyluzowywaniu z biegu?.....

Napisano

> A czy kolo pasowe moze dawac drgania przy wyluzowywaniu z biegu?.....

Na postoju nie powinno akurat wtedy. Chyba, że jednocześnie hamujesz albo skręcasz. Generalnie daje drgania przy obciążaniu (wspomaganie, klima). Spróbuj na postoju pokręcić kołem szybko albo jeśli masz klimę to włącz. Jak będzie tłuc to masz pewność. Jeśli tylko przy operacjach na biegach to ... ja tego nie powiem. Ja wypierdziałem prawie 1200 na zabawy ze sprzęgłem i zamachowym :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.