Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

e36 coupe

Featured Replies

Napisano

ile trzeba przeznaczyć żeby kupić/przygotować do jazdy bmw e36 coupe w b.dobrym stanie- nie skalane agro-tuningiem

szukać w kraju czy na zachodzie?

jakie silniki są najbardziej ekonomiczne/niezawodne

myślałem o 2.0 albo 1.8is

1.6 odpada zlosnik.gif

podobno jeden z silniów ma pasek (a nie łańcuch) rozrządu - który?

rocznik nie ma znaczenia - liczy się stan

są jakieś typowe bolączki modelu?

obiektywnie patrząc - czy jest to auto "rozsądne"? hmm.gif

chciałbym kupić od razu z instalacją lpg- bedzie taniej, niż gdybym miał zakładac samemu

zawsze podobała mi się ta wersja a jakoś nigdy nie mogłem się zebrać, żeby sobie sprawić tą drobną przyjemność alien.gif auto do jazdy na codzień- wolałbym, żeby więcej jeździło niż stało u mechanika wink.gif

...w między czasie zbieram na e46 330d kombi 270751858-jezyk.gif

Napisano

> ile trzeba przeznaczyć żeby kupić/przygotować do jazdy bmw e36 coupe

> w b.dobrym stanie- nie skalane agro-tuningiem

> szukać w kraju czy na zachodzie?

> jakie silniki są najbardziej ekonomiczne/niezawodne

> myślałem o 2.0 albo 1.8is

> 1.6 odpada

> podobno jeden z silniów ma pasek (a nie łańcuch) rozrządu - który?

> rocznik nie ma znaczenia - liczy się stan

> są jakieś typowe bolączki modelu?

> obiektywnie patrząc - czy jest to auto "rozsądne"?

> chciałbym kupić od razu z instalacją lpg- bedzie taniej, niż gdybym

> miał zakładac samemu

> zawsze podobała mi się ta wersja a jakoś nigdy nie mogłem się zebrać,

> żeby sobie sprawić tą drobną przyjemność auto do jazdy na

> codzień- wolałbym, żeby więcej jeździło niż stało u mechanika

> ...w między czasie zbieram na e46 330d kombi

Szczerze nie kupuj 320i kup juz 328 lub 325. wszysto co mniejsze szybko bedziesz zalowal.

A co do 330d hmmmmm niekupowalbym juz e36 tylko doklsadal i kupowal odrazu samochod docelowy. Na zadbane e-36 coupe musisz wydac 20tys zl jak nie wiecej podkreslam zadbane. Bo sa to auta w cenie.

No chyba ze 330d to jakas bardzo odlegla perspektywa smile.gif

Ja mysle caly czas o M3 dlatego sprzedalem swoja e-46 i kupilem astre. zaoszczedzone pieniazki procentuja i caly czas dokladam aby wkoncu kupic to o czym mysle juz od dawna zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

biorąc pod uwagę, że po drodze mam jeszcze kilka pomysłów do zrealizowania (kupno mieszkania i rozkręcenie własnego biznesu) - e46 to raczej odległa perspektywa zlosnik.gif może za 2 albo 3 lata pomyslę wink.gif chwilowo chciałbym auto które w rozsądny sposób połączy ekonomiczne podejście i usmiech na twarzy kiedy bedę do niego wsiadał codziennie rano.

Przyznam szczerze, że myślałem o mniejszej kwocie swiety.gifpatrząc na w/w priorytety finansowe - 20k na chwilę obecną to trochę za dużo

Napisano

> biorąc pod uwagę, że po drodze mam jeszcze kilka pomysłów do

> zrealizowania (kupno mieszkania i rozkręcenie własnego biznesu)

> - e46 to raczej odległa perspektywa może za 2 albo 3 lata

> pomyslę chwilowo chciałbym auto które w rozsądny sposób połączy

> ekonomiczne podejście i usmiech na twarzy kiedy bedę do niego

> wsiadał codziennie rano.

> Przyznam szczerze, że myślałem o mniejszej kwocie patrząc na w/w

> priorytety finansowe - 20k na chwilę obecną to trochę za dużo

Poszukac zawsze mozna mozliwe ze uda sie trafic cos w mniejszych pieniazkach. Jak sprzedalem swoja e-46 tez szukalem zadbanej e-36 328i i szczerze to co wtedy obejrzalem sklonilo mnie do tego ze jednak wole astre niz jeden z trupow ktore obejrzalem.

Ale nadal goraco namawiam do przyjrzenia sie jednak modelom 328, 325 lub 323. Bo jezeli autko ma byc na dluzej to mysle ze takiego wyboru nie bedziesz zalowal. Natomiast przy 318is i 320 po pewnym czasie dosc szybkim pojawi sie niedosyt i bedziesz zalowal.

A jak bedziesz mial zadbane 328 w coupe i stwierdzisz ze to nie to to odkupie je od Ciebie w rozsadnych pieniazkach zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

mam tylko mieszane uczucia co do dużych pojemności w bmw

znajomy ma 330d 205KM - niezależnie od tego czy jeździ sam, w 4 osoby, z bagażem czy bez. 90km/h czy 200km/h - pali 7l. - to właśnie jego bmw sprawiło, że już wiem czym chcę w niedalekiej przyszłości jeździć.

inny miał kiedyś 328 w 'rekinie' - w sumie nie wiem ile to wciągało, ale dosyć szybko nie było go już stać na części i ubezpieczenie - bmw skończyło jako dawca części na allegro

kolejny miał 7'kę z v12 (model z lat 90-tych - ta najładniejsza wink.gif ) - kupił w perfekcyjnym stanie za krocie - po 2 tygodniach chciał go sprzedać za 20k - po miesiącu jeździł autobusem hehe.gif

na głupie samochody bedę miał jeszcze czas (i pieniądze) - chwilowo potrzebuję czegoś co sprawi mi frajdę za w miarę przyzwoite pieniądze.

Patrząc na inne auta które by mnie na chwilę obecną interesowały:

audi A4 avant tdi - wielowahaczowe zawieszenie + chore ceny części

alfa 156 v6 - wielowahaczowe zawieszenie + v6 + afla = złe połączenie

Golf 4 tdi - trochę za drogi

opel omega 2.0 - typowy kanapowóz- podobno awaryjne

opel vectra 2.0/2.5 v6 - skoroduje zanim zdąże go kupić

lancia lybra kombi 1.9/2.4 jtd - nawt bym się nie zastanawiał- ale fiata już mam i chyba mi wystarczy...

volvo v/s 40 - podobno to już nie volvo = jednorazowe silniki

Przymierzałem się nawet to vw polo... ale mi przeszło jak usiadłem w środku hehe.gif

no i drogą eliminacji stwierdziłem, że może by tak dowiedzieć się czegoś o e36 coupe wink.gif

Napisano

Co do tego ze kolega mowi ze czy jedzie 200km/h czy 90km/h auto pali mu 7litrow/100km nic nie stoii na przeszkodzie zebym mowil ze moje auto pali 6l/100km. Wiarygodnosc jest taka sama czyli zadna.

Niestety jak sie je podgoni taka 330d potrafi wyhlac swoje jak sie ja meczy zlosnik.gif

Co do samochodu przejsciowego mlodego za nieduze pieniadze. To rozejrzyj sie za Vectra poliftowa najlepiej 2.5 v6 nie bierz 2.0 Ecoteca takiego kibelka jak ja mam. W Astrze sprawuje sie niezle ale w vectrze to juz lipa. No i Mondeo polecam silnik 2.0 i 2.5.

Co do rdzy no coz potrafi wyjsc ale coz w sumie ma to byc wygodne auto przejsciowe ja tak podchodze do mojej astry ma mnie wozic i mysle ze zostanie nawet jak juz kupie upragnione m3. Bo napewno nie bede takiego auta po soli katowal grinser006.gif

Mysle ze beda to fajne auta wygodne w podrozowaniu i dosc tanie w naprawach. Sam mialem mondeo v6 i moge powiedziec ze bylo to auto niezawodne wbrew opiniom innych.

No ale uwazam tez ze mosze poszukac tez BMW niestety rdza w e-36 to tez nic nowego. No i w tych samych peniadzach bedzie to auto starsze.

Napisano
  • Autor

co do spalania 330d -nie jest to opinia zasłyszana - dosyć często jeżdżę z włascicielem tym autem i rzeczywiście wciąga 6.9-7.2 - wg komputera i dystrybutora zlosnik.gif

mondeo v6 ma mój kolega i jedno co wiem to to, że nie kupię takiego auta hehe.gif może trafił wadliwy egzemplarz - ale ja się zraziłem. Poza tym do v'ek wszystko- nawet najmniejsze pierdółki są inne niż w pozostałych wersjach silnikowych - nie są przez to lepsze - są po prostu droższe.

Jesli chodzi o v6 w oplu to niestety nie mam doswiadczenia ani wiedzy alien.gif

Napisano

> co do spalania 330d -nie jest to opinia zasłyszana - dosyć często

> jeżdżę z włascicielem tym autem i rzeczywiście wciąga 6.9-7.2 -

> wg komputera i dystrybutora

> mondeo v6 ma mój kolega i jedno co wiem to to, że nie kupię takiego

> auta może trafił wadliwy egzemplarz - ale ja się zraziłem.

> Poza tym do v'ek wszystko- nawet najmniejsze pierdółki są inne

> niż w pozostałych wersjach silnikowych - nie są przez to lepsze

> - są po prostu droższe.

> Jesli chodzi o v6 w oplu to niestety nie mam doswiadczenia ani wiedzy

530d w e39 (automat) pali po trasie przy normalnej jeździe 7-7,1 , a przy ciężkiej nodze, non stop okolice 200 i kick down kiedy tylko sie da pali 7,5. Ale w mieście już spalanie się zwiększa do okolic 9 litrów do 10 przy deptaniu.

Też chciałem kupić niedawno BMW e36 coupe z silnikiem najlepiej którymś z r6 docelowo 2,5 bo różnica w spalaniu jest niewielka w stosunku do 2,0 ale nie mogłem nic znaleźć. Było mnóstwo aut, oglądałem chyba ze 40 egzemplarzy w Polsce i wszystkie szroty. 2,5 w okolicach 14 kzł z lat 92-95 prawie nie da się kupić w dobrym stanie. Zszedłem do 2,0 silnika, to samo - brak zadbanych nie bitych, nie kombinowanych egzemplarzy. Znalazłem jedno ładne 1,8is, fakt faktem czerwone ale 200 kkm autentycznego przebiegu, zadbane, bezwypadkowe. Nawet mi się zaczęło już podobać czerwone ale jedna rzecz mnie martwiła cały czas- instalacja gazowa założono troszke kombinacją, mało palił ale osiągi były tragiczne, przyspieszało chyba gorzej niz 1,6. Już myślałem nad kupnem i założeniem blosa ale sie wstrzymałem (auto znajomego więc mi przytrzymał) i pojechałem z kolegą do Niemiec. Tam znowu obejrzałem mnóstwo tych aut i nic ładnego nie znalazłem. Trafiłem za niezłą kase ładnego rovera 600 i na razie nim jeżdze. Pojeżdże nim troche i do niego nie dołoże, a jak będzie troche kasy to kupie e39 zlosnik.gif

Napisano

> co do spalania 330d -nie jest to opinia zasłyszana - dosyć często

> jeżdżę z włascicielem tym autem i rzeczywiście wciąga 6.9-7.2 -

> wg komputera i dystrybutora

> mondeo v6 ma mój kolega i jedno co wiem to to, że nie kupię takiego

> auta może trafił wadliwy egzemplarz - ale ja się zraziłem.

> Poza tym do v'ek wszystko- nawet najmniejsze pierdółki są inne

> niż w pozostałych wersjach silnikowych - nie są przez to lepsze

> - są po prostu droższe.

> Jesli chodzi o v6 w oplu to niestety nie mam doswiadczenia ani wiedzy

Widzisz zawsze moze sie tak trafic ze kupisz auto i niestety trzeba bedzie dokladac. Co do ceny czesci zamiennych nie bede sie wypowiadal bo auto sie nie psulo. A jezeli chodzi o zawieszenie elementy byly standardowe. A elementy eksploatacyjne w cenie czesci do Opla Astry.

330d pali srednio tyle co pokazuje komputer z tym sie zgodze ale nie przy meczeniu sammochodu tak jak napisales wczesniej ze cokolwiek by z nim nie robil spali 7 litrow. Chociaz ja jezdzilem fakt 5 z tym silnikiem i dla mnie rewelacja chociaz ja palilem srednio 11 litrow.

Ale auto jak i silnik godne polecenia. Przy takiej jezdzie benzyny spalilbym pewnie kolo 18 litrow.

Coz niestety musze Cie zmartwic stoisz przed ciezkim wyborem ktorego Ci niezazdroszcze.

Kolega napalil sie na na BMW kupil 318is w coupe niestety probuje teraz sprzedac auto lub zamienic nawet na fiata. Trafil fatalnie. Ale takie jest zycie.

A co do mondeo V6 z checia dowiedzialbym co sie tak psulo moze byc na priv:) Bo naprawde darzylem samochod sentymentem i troszke zaluje ze je sprzedalem. Bylo naprawde swietne.

Napisano
  • Autor

przykładowe usterki w w/w mondeo -

- przeskoczył rozrząd - teoretycznie bezobsługowy - tłoki się całe szczęscie nie spotkały - ale była ruletka, bo żeby sprawdzić czy silnik jest ok, trzeba było wydać 1.5k żeby sprawdzić czy jest ok, czy trzeba wydać kolejne 4k na naprawę

- notorycznie gaśnie na gazie - to kwestia regulacji

- popsuła się jedna z przepustnic - są dwie - do i od 3.500 obrotów

- znika płyn chłodzący - automagicznie zlosnik.gif

- zagotował się kilkukrotnie

więcej nie pamiętam, ale było z tym samochodem jeszcze kilka poważnych przygód które kończyły się kilkutygodniowymi postojami u mechanika

a co do części, moge coś pomieszać, ale z tego co mówił znajomy- wszystkie inne wersje silnikowe w mondeo (i nie tylko) mają zestaw naprawczy w przypadku awarii rozrządu/zatarcia silnika - w v6 zestawem naprawczym jest nowy blok silnika zlosnik.gif , sprzegło- inne, zawieszenie/hamulce - utwardzone czyli inne, akumulator - wszędzie są klemy, w mondeo są płytki. Połowa osprzetu silnika- inna. W/w przepustnica - inna (są dwie).

Napisano

> przykładowe usterki w w/w mondeo -

> - przeskoczył rozrząd - teoretycznie bezobsługowy - tłoki się całe

> szczęscie nie spotkały - ale była ruletka, bo żeby sprawdzić czy

> silnik jest ok, trzeba było wydać 1.5k żeby sprawdzić czy jest

> ok, czy trzeba wydać kolejne 4k na naprawę

> - notorycznie gaśnie na gazie - to kwestia regulacji

> - popsuła się jedna z przepustnic - są dwie - do i od 3.500 obrotów

> - znika płyn chłodzący - automagicznie

> - zagotował się kilkukrotnie

> więcej nie pamiętam, ale było z tym samochodem jeszcze kilka

> poważnych przygód które kończyły się kilkutygodniowymi postojami

> u mechanika

> a co do części, moge coś pomieszać, ale z tego co mówił znajomy-

> wszystkie inne wersje silnikowe w mondeo (i nie tylko) mają

> zestaw naprawczy w przypadku awarii rozrządu/zatarcia silnika -

> w v6 zestawem naprawczym jest nowy blok silnika , sprzegło-

> inne, zawieszenie/hamulce - utwardzone czyli inne, akumulator -

> wszędzie są klemy, w mondeo są płytki. Połowa osprzetu silnika-

> inna. W/w przepustnica - inna (są dwie).

No tak co do zagotowania to tak samo fatalnie rozwiazanie jak w BMW plastikowe lopatki w pompie wody. Ja odrazu zmienilem rozrzad i pompe wody na sensowna aby uniknac tego typu przygod.

Co do dolu silnika fakt w przypadku wysyypania sie dolu to nie ma jakotakiego zestawu naprawczego koszt wymiany w ASO to okolo 10tys.zl.

W uzywkach duzo duzo taniej.

Ale nie bede Cie namawial do tego auta bynajmniej.

A moze Nissan Primera albo Honda Accord tez niezle samochody i mysle ze teraz wzialbym je pod uwage.

Najwazniejsze aby znalezc zadbane auto marka juz jest mniej istotna. Niektorzy natomiast niezwracaja na to uwagi twierdzac ze niektore marki sa niezniszcalne co nie jest prawda.

Napisano
  • Autor

jest też opcja zostawienia bravy którą mam i poczekania aż się dozbiera na coś konkretnego.

plus test taki, że znam auto i wiem 'na czym stoję'

minus - już mi się znudziła i zaczynają mnie irytować pierdółki które się sypią zlosnik.gif

patrzyłem, też na corolle w 'żabie', ale to auto jest takie brzydkie sick.gifhehe.gif

albo c klasa hmm.gif

wiem, że rozstrzał jest spory, ale nie mam sprecyzowanych wymagań. Ma być 'fajne' i 'niezawodne' swiety.gif

Napisano
  • Autor

> A moze Nissan Primera albo Honda Accord

w sumie, całkiem ciekawe propozycje cfaniaczek.gif

pierwsze z brzegu:nissan / honda

tylko w hondach przebiegi rzędu 250k km skutecznie mnie odstraszają

Napisano

> w sumie, całkiem ciekawe propozycje

> pierwsze z brzegu:nissan / honda

> tylko w hondach przebiegi rzędu 250k km skutecznie mnie odstraszają

Masz dobra sytuacje czas Cie nie goni, wiec mozesz przegladac ogloszenia w poszukiwaniu ciekawego samochodu.

Niestety musze Cie zmartwic ze zawsze jest tak ze jak masz na auto 10tys zawsze jest cos ciekawszego a 14tys. a gdy juz masz 14 tys oczywiscie wtedy mozna pokusic sie o cos lepszego.

Wiec trzeba ustalic ile chcesz wydac i szukac ciekawego pojazdu.

Co do nissana szukaj czegos po lifcie no i moze bez instalacji gazowej. Lepiej samemu dolozyc wtedy wiesz co masz.

Napisano

> ile trzeba przeznaczyć żeby kupić/przygotować do jazdy bmw e36 coupe

Krzyś lubi mnie krytykować, więc jego nie słuchaj zlosnik.gif

Akurat mam e36 2.0 coupe.

1. fajne auto, jakikolwiek silnik nie kupisz będzie ci mało

2. szukaj na zachodzie, mysle ze w okolicach 18k sie zmiescisz w (roczniki 96-97).

To co widziałem w PL woła o pomstę do nieba, albo o karabin maszynowy na sprzedawców.

3. kolega kupil 328 za 14k ale zeby to jezdzilo trzeba bylo wlozyc dodatkowe 4-5k,

może w tą stronę szukaj?

4. Auto rozsądne - przede wszystkim bardzo precyzyjny układ kierowniczy i hamulcowy.

Dobre prowadzenie i trakcja. Niski poziom hałasu wewnątrz, duża wygoda w środku.

Fantastyczna kultura pracy silnika - nie wiedziałem co to poki nie wsiadłem do bmw, to

chyba się radość z jazdy nazywa.

5. Zapomnij o 4 cylindrach, kupuj 6 cylindrowe (od 2.0 wzwyż). Silnik M50/M52 jest

nie do zdarcia, czego nie można powiedzieć o jego oprzyrządowaniu

6. Jedyne co mi doskwiera to mała ilość schowków oraz głupie działanie

klimatronika (10 lat temu była to jednak nowość). Mnóstwo innych rzeczy jednak

rekompensuje owe drobne niedostatki.

7. o ile silnik jest pancerny o tyle nie można tego powiedzieć o jego przybudówkach.

Zwykłych bolączek to auto nie ma, jednak idealnego nie kupisz. Zepsuć się

może dużo, szczegóły co sprawdzić masz w FAQ

EDIT : przebieg 200 000 dla tego auta oznacza ze silnik jest dopiero dotarty zlosnik.gif

Napisano

> Krzyś lubi mnie krytykować, więc jego nie słuchaj

ja nie będę krytykował a potwierdze kilka rzeczy

> 1. fajne auto, jakikolwiek silnik nie kupisz będzie ci mało

dokładnie ok.gif

> To co widziałem w PL woła o pomstę do nieba, albo o karabin maszynowy na sprzedawców.

można znaleźć dobre w PL ale trzeba uzbroić sie w cierpliwość i mieć dużo czasu na $ na poszukiwania

> 4. Auto rozsądne - przede wszystkim bardzo precyzyjny układ

> kierowniczy i hamulcowy.

> Dobre prowadzenie i trakcja. Niski poziom hałasu wewnątrz, duża

> wygoda w środku.

> Fantastyczna kultura pracy silnika - nie wiedziałem co to poki nie

> wsiadłem do bmw, to

> chyba się radość z jazdy nazywa.

dokładnie ok.gif

ja bym do tego dodał jeszcze że BMW ma w sobie coś takiego że jak by to okreslić..."otula" kierowce jest zrobione pod kierowce a nie pod pasażera

> EDIT : przebieg 200 000 dla tego auta oznacza ze silnik jest dopiero

> dotarty

pod warunkiem że przez ten czas auto nie zawineło sie na drzewie nie zostało zespawane z 2 czy 3 szt.

jesli o mnie chodzi

mam już 2 BMW (wczesniej kilka innych aut innych marek) jesli sytuacja finansowa mi pozwoli to zdradze tą marke tylko na rzecz Lexusa

pozdrawiam

i cierpliwości w poszukiwaniach życze

Napisano

> ja bym do tego dodał jeszcze że BMW ma w sobie coś takiego że jak by

> to okreslić..."otula" kierowce jest zrobione pod kierowce a nie

> pod pasażera

Wysoki tunel środkowy, niski punkt siedzenia, zwrócenie sie zegarów do kierowcy.

Nie byłem pewien czy tego chce. ale jak usiadłem w mojej pierwszej kupejce

to wiedziałem że to jest to.

Napisano

Przepraszam faktycznie sie czepiam zlosnik.gif Naprawde uwazam ze BMW to naprawde fajne samochody ale nie sa idealne i maja typowe bolaczki.

Tutaj jest link co nalezy sprawdzic przed zakupem BMW bo silniki posiadaja tez typowe wady.

http://bmw.f0ra.info/printview.php?t=14&start=0&sid=bc71786d1bf8abb65c1b136a38e91365

A czepiam sie kolegi bo chcialbym aby otworzyl oczy i zrozumial ze ludzie jezdza tez innymi samochodami i sa zadowoleni.

Mam nadzieje ze kolega nie ma mi za zle ze nieraz sie niezgadzamy wink.gif

Napisano

> ludzie jezdza tez innymi samochodami i sa zadowoleni.

> Mam nadzieje ze kolega nie ma mi za zle ze nieraz sie niezgadzamy

przyzwyczaiłem sie. mam bmw, fajnie mi sie jezdzi bmw, wiec co mam polecać - opla?

Napisano

> przyzwyczaiłem sie. mam bmw, fajnie mi sie jezdzi bmw, wiec co mam

> polecać - opla?

Ja dostrzegam inne marki. I nie pisze ze Opel to jest super auto bo to zwykle toczydlo naszczescie dosc predkie.

I nie lubie jak ktos przedstawia BMW jako cud miod malinezwlaszczae e-36 bo psuje sie jak kazda mechniczna rzecz ( nie wspomne o nowszych model bo z nimi tez nie jest ciekawie) i jak piszesz ze to super auto ktore nieposiada typowych wad uwazam ze naciagasz mocno rzeczywistosc.

Tez uwazam ze fajnie jezdzi sie tym samochodem dlatego zakochalem sie w M3 ale zdaje sobie sprawe z tego ze utrzymanie tego samochodu bedzie mnie sporo kosztowalo i to nie tylko ze wzgledu na paliwo ale rowniez awarie.

Napisano

ja jezdze od wrzesnia 2006 i sobie chwale zlosnik.gif

z niespodziewanych wydatkow mialem:

- regulator napiecia- 100zł

- zarowka podswietlenia panelu ogrzewania- 18zl rotfl.gif

- teraz padla mi zarowka w schowku- jeszcze nie wymieniona hehe.gif

- i mocowanie srodkowego tlumika- ostatnio kupilem dwie gumy oink.gif za 23zl zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif i musze jechac do znajomego, zeby to zalozyl z powrotem zlosnik.gif

nic wiecej nie kojarze, zeby cos niespodziewanego bylo- no klocki hamulcowe i płyny zlosnik.gif ale to normalne w kazdym samochodzie zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

mam ISa.... jak jezdze z ciezsza noga to wychodzi 11 literkow benzynki na stowke zlosnik.gif

jak jezdze wolniej (ale bardzo rzadko hehe.gif ) to zdarza sie 8-9 litrow zlosnik.gif

generalnie polecam o ile kupisz zadbany egzemplarz waytogo.gifwaytogo.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> 1. fajne auto, jakikolwiek silnik nie kupisz będzie ci mało

-----to sie zgadza

> 2. szukaj na zachodzie, mysle ze w okolicach 18k sie zmiescisz w

> (roczniki 96-97).

> To co widziałem w PL woła o pomstę do nieba, albo o karabin maszynowy

> na sprzedawców.

hehe teraz to juzprawie norma w Pl

> 4. Auto rozsądne - przede wszystkim bardzo precyzyjny układ

> kierowniczy i hamulcowy.

> Dobre prowadzenie i trakcja. Niski poziom hałasu wewnątrz, duża

> wygoda w środku.

po prostej,

na szybko pokonywanych zakretach wynosi przod, mozna pokombinoac troche z zawiasem ale to dodatkowe koszta, na mokrych zakretach ciezko z trakcja

brak szpery - ale to tez nie problem - czasami ciezko wyprowadzic ja z poslizgu

> Fantastyczna kultura pracy silnika - nie wiedziałem co to poki nie

> wsiadłem do bmw, to

> chyba się radość z jazdy nazywa.

to nie bmw - to 6 garowy silnik i dobre wyciszenie

> 5. Zapomnij o 4 cylindrach, kupuj 6 cylindrowe (od 2.0 wzwyż). Silnik

> M50/M52 jest

> nie do zdarcia, czego nie można powiedzieć o jego oprzyrządowaniu

m52/m50 sam miod, lekkie mody(do 2,8 podchodzi kolektor dolot z 325 o wiekszym przekroju) i mozna smialo ponad 200km wyjsc

> 6. Jedyne co mi doskwiera to mała ilość schowków oraz głupie

> działanie

> klimatronika (10 lat temu była to jednak nowość). Mnóstwo innych

> rzeczy jednak

> rekompensuje owe drobne niedostatki.

jak masz full opcje to wyglada to jak w startreku :-)

a co do oplowskiego 2,5 to niestety wolniejszy od 328 coupe i nie zbiera sie tak fajnie z dolu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.