Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

powodz

Featured Replies

Napisano

dopiero co wymienilem miske, uszczelniacz tylu silnika, a juz kolejny problem. tym razem teoche chyba mniejszy.

przychodze do samochodu po dzisiejszym deszczu, patrze na dywanik pasazera, a tam woda sie wylewa!!!!!!! a cieknie spod schowka. w schowku pustynia. smile.gif o co kurka chodzi?!

Napisano

> dopiero co wymienilem miske, uszczelniacz tylu silnika, a juz kolejny

> problem. tym razem teoche chyba mniejszy.

> przychodze do samochodu po dzisiejszym deszczu, patrze na dywanik

> pasazera, a tam woda sie wylewa!!!!!!! a cieknie spod schowka. w

> schowku pustynia. o co kurka chodzi?!

Stawiam na uszczelke szyby lub słupek przednich drzwi,

ja walczyłem tydzień i mam SUCHO.

Powodzenia.

Napisano

> Stawiam na uszczelke szyby lub słupek przednich drzwi,

Moze to byc uszczelka drzwi ja tez tak mialem. Jak kupilem samochód prosto z salonu to w prawych drzwiach z tylu byla uszczelka nieszczelna i podczas deszczu ciekla ale mi wymienili i jest OK waytogo.gif

30.GIF

Napisano

ja tez wymienialem uszczelke w drzwiach bo przeciekala sick.gif

Napisano

Mi kiedyś woda zalała nowe radyjko, całe szczęście przeżyło ok.gif

Ale czasem dalej mi cieknie no.gifi podejrzewam źle spasowane drzwi po dzwonie od strony pasazera sick.gif

Napisano

witam w klubie zalanych sick.gif mnie to samo dopadło w tamtym roku w maju - walczylismy z tym w Sienkogarazu ale ostatecznie i kompleksowo sprawe załatwili panowie z warsztatu na Okeciu winner.gif

trzeba było rozebrac cała deskę wyjąc szybę itd całośc 300 złotych mnie wyniosło bo z kolesiem załozyłem ze trzeba rozebrac pól samochodu on twierdził ze mu to zajmie 2 godziny a auto stało u niego prawie tydzień hehe.gif

ale wyszło ze przynajmniej honorowy jest trophy.gif

Napisano

Miałem to samo ale przyczyna była prozaiczna, też się lało po radyjku sposób jest bardzo prosty

Problem polega na tym że deszcz wlatujący szczelinami kolo szyby (nazwujmy te szczeliny osłoną wycieraczki, długi czarny plastik w którym zamontowana jest wycieraczka) coprawda odpływ z tamtąd jest zaprojektowany ale się zamula liścmi i innym syfem, trzeba więc odkręcić wycieraczke, odkęcić osłone ploastikową i zobaczyć czy stoi tam woda (poświeć latarką :-)) ) jak stoi to musisz wziąść kawałek cienkiego patyka, co by lakieru nie uszkodzić i zacząć długać i grzebać wycjągając zgniłe liście i inne nieczystości, po wyjęciu części spłukujesz wodą i patrzyswz co się dzieje. Powiem tylko że od strony pasarzera łatwiej się wyciąga, jest większa szczelina, a od strony kierowcy łatwiej się przepycha. Ja mam łapę wielką jak piekarz co bułke na raz lepi więc miejsca starczy dla każdego, po całej operacji prześwit powinien być tak duży że patyk na wylot przechodzi i widać go nad skrzynią biegów. Całość zajmuje około 1 godzinki z piwkiem w przerwach.

Pozdrawiam 20.GIF

Napisano

Również witam w klubie

Ja tak kombinowałem i ostatnimi czasy troszkę bardziej niż troszkę się wkurzyłem i zrobiłem tak:

1/ Zakleiłem (matą wygłuszającą) dziury w słupku od strony pasarzera - oczywiście szczśniej wywierciłem dziurę od spodu (na wszelki wypadek) i dobra konserwacja.

2/ Sprawdziłem czy odpływ z podszybia jest nie zatkany (był ok, ale już trochę syfu było)

3/ Miałem resztki bitgumu (kiedyś kupiłem do bierzących konserwacji) i uszcelniłem tym szybę .... tzn malutki pędzelek, delikatnie odchylałem uszczelkę i cieniutka warstewka bitgumu między uszczelkę a szybę, to samo od góry szyby - między blachę a uszczelkę. Później trochę się namęczyłem aby doczyścić resztki bitgumu, ale się udało i jest susza w autku. jump.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.