Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cewka zapłonowa

Featured Replies

Napisano

Witam

Właśnie spotkał mnie problem z ceką zapłonową, auto nierówno pali, na luzie cały silnik się trzęsie i z rury wydechowej czuć samo paliwo, świece zostały sprawdzone i są OK, tylko na jednej cewce nie ma prądu.

Moje pytanie - czy trzeba kupić identyczną cewkę (markę cewki, u mnie Hitachi) jak trzy pozostałe w samochodzie, czy można kupić dowolną - ewentualnie jakie polecacie?

Teściu wymieniał w nowym Clio w serwisie Renault i powiedzieli mu, że albo taka sama, albo wszystkie cztery nowe. Nie wiem co może się stać jak kupię jakąś inną (nie koniecznie chodzi o to, że najtańszą).

Pozdrawiam

abradaq

Napisano

> Teściu wymieniał w nowym Clio

> w serwisie Renault i powiedzieli mu, że

> albo taka sama, albo wszystkie cztery nowe.

W serwisie najchętniej wymieniliby cały silnik z powodu jednej uszkodzonej cewki. hehe.gif

> Nie wiem co może się

> stać jak kupię jakąś inną

> (nie koniecznie chodzi o to, że najtańszą).

Jeśli paramerty cewki innego producenta będą odpowiadać wymaganym parametrom cewki do Twojego typu auta, to nic się nie może stać

Napisano

W mojej marejce też mam Hitachi , miesiąc temu jak padła cewka na trzecim cylindrze to zakupiłem Baru i wszystko funguje jak należy yay.gif

Napisano

> Firma nie ma znaczenia

Niestety nie dla wszystkich jest to oczywiste. Jeden z moich znajomych, który w wielu sytuacjach sprawia wrażenie faceta dość rozgarniętego i myślącego racjonalnie, gdy przepaliła mu się żarówka stopu w Oplu, przez kilka dni jeździł i wydzwaniał po okolicznych sklepach motoryzacyjnych i serwisach szukając "oryginalnej żarówki stopu do Opla". W końcu mu przeszło i kupił na stacji benzynowej "nieoryginalną" żarówkę. Czasami trochę się wkurza, gdy niektórzy z lekka złośliwi koledzy proponują mu, aby przy dopompowywaniu kół używał tylko "oryginalnego niemieckiego powietrza". hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.