Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sluchajta spece problem mam

Featured Replies

Napisano

co prawda nie z CC bo juz dawno nie mam ale z corsa, bylem u XX machanikow i zaden nie wie co jest grane. otuz po zalaczeniu sie termostatu (95*C) z nagrzewnicy zaczyna leciec zimne powietrze, jak juz zbije temp ponizej 95*C to znow zaczyna leciec cieple. w aucie wymienione termostat chlodnica nagrzewnica pompa wody wlacznik termiczy wiatraka a wszystko odpowietrzone aha, najprawdopodobniej dzieje sie tak od mometu zrobienia swapa niewiem dokladnie bo swapa robilem latem i niepotrzebowalem cieplego nawiewu a teraz poprostu jest mi zimno balwanek.gif, blagam pomozcie bo pomysly sie mi skonczyly aha a przewody wodne wygladaja ze sa prawidlowo podlaczone (ale 100% pewnosci nie mam, tak na 99% jestem pewien)

Napisano
chyba nikt tutaj nie zna schematu układu chłodzenia w corsie więc pewnie nikt ci nie pomoże. nie masz forum corsy?
Napisano
  • Autor

> chyba nikt tutaj nie zna schematu układu chłodzenia w corsie więc

> pewnie nikt ci nie pomoże. nie masz forum corsy?

bosssszzzz nie chodzi mi o to ze akurat w corsie ale poprostu czy ktos ma jakis pomysl/sugestie poza ty na forum corsy to male pojecie o technice maja

Napisano

jeszcze troche i zmienia nam nazwe kuncika z centomania.pl na mechanicy.pl hehe.gif

a wracajac do tematu to jezeli wymieniles juz wszystko co z woda i chlodzeniem zwiazene, to pozostaje chyba tylko ten 1% ze chlodzenie jest zle podpiete, popytaj moze u siebie na forum ludzi ktorzy robili takie swapy, albo poszukaj jakis zdjec corsy z tym motorem ok.gif

Napisano
  • Autor

> jeszcze troche i zmienia nam nazwe kuncika z centomania.pl na

> mechanicy.pl

> a wracajac do tematu to jezeli wymieniles juz wszystko co z woda i

> chlodzeniem zwiazene, to pozostaje chyba tylko ten 1% ze

> chlodzenie jest zle podpiete, popytaj moze u siebie na forum

> ludzi ktorzy robili takie swapy, albo poszukaj jakis zdjec corsy

> z tym motorem

bardzo malo jest cors z tym motorem z tego co wiem to gdzies jezdzila jedna ale zostal pozniej w niej zrobiony swap na inny silnik wiec mam bardzo unikalny samochod, moze i masz racje ze cos jest popierdzielone z podlaczeniami tylko pytanie co tak na chlopski rozum

Napisano

> bardzo malo jest cors z tym motorem z tego co wiem to gdzies jezdzila

> jedna ale zostal pozniej w niej zrobiony swap na inny silnik

> wiec mam bardzo unikalny samochod, moze i masz racje ze cos jest

> popierdzielone z podlaczeniami tylko pytanie co tak na chlopski

> rozum

Ta corsa jest ode mnie z miasta a znaczy sie byla bo teraz ma c20xe zlosnik.gif

Napisano

tak na chlopski rozum to cos jest na odwrot, jesli ona przy normalnej temp. pracy grzeje a w momencie jak zaczyna wentylowac przegrzany silnik to dmucha ci zimnym do kabiny.

Napisano

> no wlasnie

Jak bede gadal z grzesiem to sie zapytam wink.gif

Napisano

> no wlasnie

no widzisz, to juz wiesz kogo moglbys sie poradzic ok.gif zagadaj do Klariego, napewno pomoze ok.gif

Napisano
  • Autor

> no widzisz, to juz wiesz kogo moglbys sie poradzic zagadaj do

> Klariego, napewno pomoze

moze jeszcze cos bedzie pamietal

Napisano

> moze jeszcze cos bedzie pamietal

bardzo mozliwe ok.gif moze chociaz jakies fotki by znalazl

Napisano

> bardzo mozliwe moze chociaz jakies fotki by znalazl

On jeszcze calekiem niedawno swapowal na ten silnik z tego co pamietam wiec napewno pamieta wink.gif

Napisano

> On jeszcze calekiem niedawno swapowal na ten silnik z tego co

> pamietam wiec napewno pamieta

cos napewno pamieta ok.gif

Napisano

Witam.

Popytaj Waść na forum Astry.

Mnie nie pytaj bo nie wiem.

Pzdr.

Napisano

Ja mam cos podobnego w cienkim jak jest ujemna temp na dworzu to w momecie otwarcia termostatu wali mi do srodka zimne powietrze angryfire.gif (ja juz sie przyzwyczailem) mysle ze jest to spowodowane tym ze za bardzo sie chlodzi plyn w chlodnicy a pozniej nie zdaza sie tak szybko nagrzac zanim wpadnie do nagrzewnicy (ale moge sie mylic) mozesz sprubowac delikatnie przyslonic chlodnice moze pomoze

Napisano

12 lat temu mój ojciec w escorcie miał tak że nie miał ciepłego nadmuchu, tez robł kombinacje z nagrzewnicą, chłodnicą itd, okazało sie że cos w skrzynce bezpieczników, nie pamiętam teraz dokładnie o co chodziło, ale ja twoim miejscu sprawdził bym układ elektryczny, moze tam tkwi jakiś problem??

Napisano

> bosssszzzz nie chodzi mi o to ze akurat w corsie ale poprostu czy

> ktos ma jakis pomysl/sugestie poza ty na forum corsy to male

> pojecie o technice maja

hmm mowisz ze na forum corsy brak mechaniorow? jak nie ocfc to CTM sluzy rada. co do twojego problemu moze cos z termostatem nie teges i masz caly czas duzy obieg?

Napisano

Wyglada na to ze po otwarciu termostatu,zimny plyn z chlodnicy wpompowywany jest bezposrednio do nagrzewnicy.A powinien przeplywac do bloku silnika.Pierwsza rzecza jaka mi przyszla na mysl to odwrotne podlaczenie przewodow do nagrzewnicy.Jednak chyba trzeba wnikliwie rozpatrzec dlaczego plyn nie trafia do bloku z chlodnicy.Skoro to swap to jednak moze zle podlaczenie przewodow gumowych,lub moze jakis zawor zwrotny w ktoryms z nich.Teoretyzuje bo z TYM silnikiem nie mialem doczynienia.

Napisano
  • Autor

> hmm mowisz ze na forum corsy brak mechaniorow? jak nie ocfc to CTM

oba klany to kicha no.gif

> sluzy rada. co do twojego problemu moze cos z termostatem nie

> teges i masz caly czas duzy obieg?

nie, jak mam zalaczony maly to jest ok a jak sie duzy zalacza to zaczyna zimnem wiac

Napisano
  • Autor

> 12 lat temu mój ojciec w escorcie miał tak że nie miał ciepłego

> nadmuchu, tez robł kombinacje z nagrzewnicą, chłodnicą itd,

> okazało sie że cos w skrzynce bezpieczników, nie pamiętam teraz

> dokładnie o co chodziło, ale ja twoim miejscu sprawdził bym

> układ elektryczny, moze tam tkwi jakiś problem??

nic nie ma wspolnego bo jedyna zecza napedzana prze prund jest wiatrak a ten dziala

Napisano
  • Autor

> Wyglada na to ze po otwarciu termostatu,zimny plyn z chlodnicy

> wpompowywany jest bezposrednio do nagrzewnicy.A powinien

> przeplywac do bloku silnika.Pierwsza rzecza jaka mi przyszla na

> mysl to odwrotne podlaczenie przewodow do nagrzewnicy.Jednak

> chyba trzeba wnikliwie rozpatrzec dlaczego plyn nie trafia do

> bloku z chlodnicy.Skoro to swap to jednak moze zle podlaczenie

> przewodow gumowych,lub moze jakis zawor zwrotny w ktoryms z

> nich.Teoretyzuje bo z TYM silnikiem nie mialem doczynienia.

dokladnie tak jak mowisz tyle ze niby wszystko jest ok podlaczone tak twierdza fachury ale cos im nie wierze

Napisano
  • Autor

No i okazalo sie ze sprawa byla prostrza niz mozna bylo przypuszczac gamonie ktorzy podlaczali przewody popieprzyli je na wlocie do pompy wody i niejako wszystko dzialalo na odwrot, teraz wsztsto bangla jak nalezy 270635636-JUMP2.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.