Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ipod pod wzmakiem

Featured Replies

Napisano

Czesc, mam seryjne radio w aucie ktore sie do niczego nie nadaje ale ladnie wyglada.

Mam w garazu wzmaka- jakiegos starszego audisona dwukanalowca, glosniki audiodevelopment- zestaw dwudrozny ze zwrotnica, podobno calkiem niezly i chcialbym to teraz zamontowac do auta w miejsce seryjnego zestawu.

Mam w zwiazku z tym pytanie- chcialbym podlaczyc glosniki pod wzmacniacz a do wzmaka bezposrednio podpinac ipoda wyjsciem sluchawkowym.

Widzialem ze moj kolega tak kiedys mial zrobione (on pod cd playera jakiegos podlaczal) ale nie wiem skad pociagnac ten cieniutki kabelek ktory decyduje o tym ze rusza wzmacniacz ( ten 3ci kabelek ktory zawsze idzie z chinchami samochodowymi i sie nazywa aerial czy antenne jakos tak).

Drugie pytanie- jako ze na mp3 domyslam sie ze fajnie zagra w porownaniu z mp3 z jakiegos radia samochodowego, o tyle chcialbym spytac czy przy zachowaniu dobrej jakosci kabli i koncowek czy dzwiek z cd playera bardzo dobrej jakosci ( nie wiem jakiego- na razie hipotetycznie) bedzie porownywalny z dobra jednostka cd samochodowa? Czy to raczej druciarnia bedzie i same trzaski zgrzyty szum i niewiele muzy smile.gif i lepiej poprzestac na tym ipodzie?

Napisano

> Czesc, mam seryjne radio w aucie ktore sie do niczego nie nadaje ale

> ladnie wyglada.

> Mam w garazu wzmaka- jakiegos starszego audisona dwukanalowca,

> glosniki audiodevelopment- zestaw dwudrozny ze zwrotnica,

> podobno calkiem niezly i chcialbym to teraz zamontowac do auta w

> miejsce seryjnego zestawu.

> Mam w zwiazku z tym pytanie- chcialbym podlaczyc glosniki pod

> wzmacniacz a do wzmaka bezposrednio podpinac ipoda wyjsciem

> sluchawkowym.

> Widzialem ze moj kolega tak kiedys mial zrobione (on pod cd playera

> jakiegos podlaczal) ale nie wiem skad pociagnac ten cieniutki

> kabelek ktory decyduje o tym ze rusza wzmacniacz ( ten 3ci

> kabelek ktory zawsze idzie z chinchami samochodowymi i sie

> nazywa aerial czy antenne jakos tak).

> Drugie pytanie- jako ze na mp3 domyslam sie ze fajnie zagra w

> porownaniu z mp3 z jakiegos radia samochodowego, o tyle

> chcialbym spytac czy przy zachowaniu dobrej jakosci kabli i

> koncowek czy dzwiek z cd playera bardzo dobrej jakosci ( nie

> wiem jakiego- na razie hipotetycznie) bedzie porownywalny z

> dobra jednostka cd samochodowa? Czy to raczej druciarnia bedzie

> i same trzaski zgrzyty szum i niewiele muzy i lepiej poprzestac

> na tym ipodzie?

Pomysł jest wykonalny ale niestety MP3 maja straszne zniekrztałcenia większe niż radio nawet jeśli będą bardzo dobre kable nie lepiej kupić radio np najtańszego alpine jaśli ma sie takie głośniki i wzmaka to nawet nie wypada tak podłączać pozdro

Napisano
  • Autor

> Pomysł jest wykonalny ale niestety MP3 maja straszne zniekrztałcenia

> większe niż radio nawet jeśli będą bardzo dobre kable nie

> lepiej kupić radio np najtańszego alpine jaśli ma sie takie

> głośniki i wzmaka to nawet nie wypada tak podłączać pozdro

smile.gif ale pytalem o jakosc nie ipoda i mp3, bo tu na cuda nie licze smile.gif ale o podlaczenie discmana dobrego jakiegos i oryginalne plyty i o to jakby to sie mialo do samochodowego cd.

Napisano

Napewno gorzej niż standardowe radio samochodowe bo te małe urządzenia nie maja grac az tak dobrze a wyraźnie bo są przygotowane do słuchawek a z twoim sprzętem to na 100% radio alpine głośniki AD i wzmak Audison dość wysoka półka cenowa i jakościowa a przedewszystkim jak chcesz sterować wzmacniacz jak nie masz remote??

Napisano

> Napewno gorzej niż standardowe radio samochodowe bo te małe

> urządzenia nie maja grac az tak dobrze a wyraźnie bo są

> przygotowane do słuchawek a z twoim sprzętem to na 100% radio

> alpine głośniki AD i wzmak Audison dość wysoka półka cenowa i

> jakościowa a przedewszystkim jak chcesz sterować wzmacniacz jak

> nie masz remote??

Podłącze się pod temat.

nie mam radia, ale mam seryjne głośniki sztuk 2 .Spiąłem wszystko kostkami i podłączyłem pod telefon SE k750i grało ale strasznie cicho. Podłączyłem więc wzmacniacz boschmann dts 998mx ale wtedy to już nic nie grało a wzmacniacz byl jakby martwy - podłączyłem go do prądu etc. został mi kabel remote właśnie o którym wspominacie wyżej. Jak mam podłączyć to wszystko tak by moc odsłuchiwać mp3 z telefonu? Czy jest jakiś inny sposób? Kupno/montaż radia odpada.

Napisano

> Podłącze się pod temat.

> nie mam radia, ale mam seryjne głośniki sztuk 2 .Spiąłem wszystko

> kostkami i podłączyłem pod telefon SE k750i grało ale strasznie

> cicho. Podłączyłem więc wzmacniacz boschmann dts 998mx ale wtedy

> to już nic nie grało a wzmacniacz byl jakby martwy - podłączyłem

> go do prądu etc. został mi kabel remote właśnie o którym

> wspominacie wyżej.

Żeby włączyć wzmacniacz musisz podać +12V na ten przewód (możesz to zrobić np z tzw plusa po stacyjce, żeby uniknąć sytuacji że zapomnisz o wzmacniaczu i wyładujesz akumulator)

Napisano

> Żeby włączyć wzmacniacz musisz podać +12V na ten przewód (możesz to

> zrobić np z tzw plusa po stacyjce, żeby uniknąć sytuacji że

> zapomnisz o wzmacniaczu i wyładujesz akumulator)

chodzi o przewód "remote"?

Czy istnieje niebezpieczeństwo spalenia telefonu czy instalacja jest dla niego bezpieczna?

Napisano

Popierwsze co to za pomysł z podłączeniem mp3,telefonu,discmena,itp.bezpośrednio do wzmaka.Jak nie możesz zamontować radia radnio da sie wszędzie zamontować nawet w skuterze zlosnik.gifa w samochodzoie to nie problem radio w tych czasach kosztuje nie więcej niż 300zł nawet firmówki pionki i blaupunkty.Mp3 itp maja za słaby sygnał i dlatego gra cicho radio ma sygnał 2,5V a mp3 coś koło 1v albo 0,5V.Nie jest to zgodne ze sztuką car-audio.

Napisano

> chodzi o przewód "remote"?

> Czy istnieje niebezpieczeństwo spalenia telefonu czy instalacja jest

> dla niego bezpieczna?

przecierz do telefonu nic nie podłączsz tylko wyprowadzasz z niego sygnał do wzmaka a pomysł z stacyjka jest dobry ale tylko w 60% bo zimą nie zbyt to wyjdzie przekręcasz kluczyk wzmak sie włącza i pobiera prąd a rozrusznik nie kręci może zrób sobie dodatkowy włącznik ??

Napisano

Ten Kabel REMOUT jest bardzo prosto zrobic 270751858-jezyk.gif

normalnie ciągniesz sobie jakis plus, najlepiej na bezpieczniku od akumulatora do wzmacniacza.

ale do tego dokładasz gdzies przełącznik zeby.GIF

i jak bedziesz chcial zeby wzmacniacz gral to przełanczasz ten przełącznik, wtedy leci sobi prąd kablem od akku do wzmacniacza i budzi go do życia zeby.GIF

kumpel tak miał zeby.GIF

zamontował sobie taki ładny przełącznik gdzies na konsoli srodkowej, który jak przewodził to sie swiecil a jak był w stanie wyłączonym to nie swiecil zeby.GIF

ogólnie co do muzyki, to powinno to grac w miare dobrze, znaczy na zawody jakies CarAudio to sobie nie jedź ale zeby słuchac dobrze muzyki to starczy w zupełności zeby.GIF

Pozdrowka zeby.GIF

Napisano

>Mp3 itp maja za słaby sygnał i dlatego gra cicho

> radio ma sygnał 2,5V a mp3 coś koło 1v albo 0,5V.Nie jest to

> zgodne ze sztuką car-audio.

A wzmacniacz wzmocni ten sygnał do pożądanej wartości? Nie musi być zgodne ze sztuką - nie będę na zawody z tym jeździł zeby.GIF ważne żeby działało

Napisano

> A wzmacniacz wzmocni ten sygnał do pożądanej wartości? Nie musi być

> zgodne ze sztuką - nie będę na zawody z tym jeździł ważne żeby

> działało

wiec kumpel sobie zrobil tak ze na maksa glosnosc dal i puscil jakas piosenke a potem wzmacniaczem wyregulowal tak ze na maks glosnosci gralo bardzo glosno, w sumie to dal wzmacniacz praktycznie na 2/3 mocy

tak czy siak, potem zcisztl i normalnie dalo sie sluchac zeby.GIF

zwlaszcza ze on mial jakiegos ultera czy cos, taki zestaw spokojnie to zagluszal 270751858-jezyk.gif

kumpel mial w ogole nawigacje jakas z mozliwoscia mp3 zeby.GIF

no i ta nawigacja miala zasilanie z zapalniczki dzieki czemu chodzilo to nie na baterie zeby.GIF wiec nawet jak na maksa mial glosnosc to mogl sluchac tak muzyki i sluchac, bez obawy ze sie wyczerpie szybko czy cos 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Super!

> W week zajmę się instalacja może jakie fotostory zapodam

Chętnie zobacze jak to zostało zrobione pozdro

Napisano

> Chętnie zobacze jak to zostało zrobione pozdro

Podłączyłem i o dziwo działa wszystko!

Faktycznie jakość nie jest rewelacyjna lecz po ustawieniu w telefonicznym korektorze basów gra nawet przyjemnie.

Na razie wszystko jest rozwiązane mocno prowizorycznie i tylko było podłączone na próbę jednak w najbliższym czasie wszystko zostanie założone tak jak trzeba. Myślę gdzie schować ten wzmacniacz pod deską. No i faktycznie będę musiał zrobić przełącznik do kabla "remote" żeby w trakcie mrozów odpalać bezproblemowo.

Napisano

tak to wyglada:

dsc08900cd9.th.jpg

kabelkologia

dsc08901ea3.th.jpg

wyprowadzone kabelki do włączania wzmacniacza

dsc08902ux4.th.jpg

przełacznik

dsc08903jv7.th.jpg

dsc08904xy0.th.jpg

wyprowadzony do srodka kabel mini jack do podłaczania telefonu/ipoda

Napisano

> Podłączyłem i o dziwo działa wszystko!

> Faktycznie jakość nie jest rewelacyjna lecz po ustawieniu w

> telefonicznym korektorze basów gra nawet przyjemnie.

> Na razie wszystko jest rozwiązane mocno prowizorycznie i tylko było

> podłączone na próbę jednak w najbliższym czasie wszystko

> zostanie założone tak jak trzeba. Myślę gdzie schować ten

> wzmacniacz pod deską. No i faktycznie będę musiał zrobić

> przełącznik do kabla "remote" żeby w trakcie mrozów odpalać

> bezproblemowo.

Tak jak mówiłem jakość dźwięku nie jest dobrza ale jeśli Ci to odpowiada to tylko i wyłącznie twoja sprawa ale jak ja podłączałem iPoda pod mój 2 wzmak jakość była dobra a nawet bardzo dobra ale kable i wtyki Nakamichi zlosnik.gif więc jest to Hi-End zlosnik.gif ale jeśli zmienisz kable to powinno być dobrze pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.