Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

żarówki H7- z filtrem UV czy niekoniecznie?

Featured Replies

Napisano

Mam takie pytanko. Wymieniłem niedawno przepalone żarówki H7 na stosunkowo tanie jakiejś niemieckiej firmy. Potem gdzieś na forum wyczytałem, że w Stilo należy używać żarówek z filtrem UV. Sami wiecie jak się trzeba urobić żeby je wymienić. Moje pytanie: czy brak filtra UV może w szybkim tempie zdegradować powłoki odblaskowe reflektorów i czy jednak mimo że żarówki świecą lepiej je wymienić, czy też poczekać spokojnie aż się spalą (jak znam Stilo to zapewne stanie się to niebawem) i wtedy kupić coś droższego ze stosownym filtrem? Tak na marginesie w instrukcji chyba nic nie piszą o stosowaniu specjalnych żarówek. Czy macie jakieś doświadczenia w tych kwestiach? hmm.gif

Napisano

> w Stilo należy używać żarówek z filtrem UV

Nie tylko w stilo. W kazdym aucie takie powinny byc (z platikowymi reflekorami czyli zdecydowana wiekszosc). Poza tym zarniki H7 bez certyfikatu moga nagrzewac sie do wiekszych temp. co pociagnie za soba inne spustoszenia. Nie teraz to za jakis czas wyjdzie im to na złe. Imho - wymien i miej spokoj.

Napisano

Klosze pekaja,siteczka sie robi.

Napisano

> pozwoliłem sobie wkleic czyjes foto:

To słynne klosze reflektorów Daniel_I biglaugh.gif

I nie pękały z powodu braku filtra UV wink.gif

Napisano

> Ale mogły

te plastykowe refektory pekaja?? Moj wuja ma stilo i co ma problem:

1. koroduje chromowaty napis Stilo

2. komputer informuje ze drzwi od bagaznika nie sa zamkniete mimo ze sa zamkniete

3. ploblem z szukaniem calej wycieraczki do tylnej szyby bo ukradli przy MAKRO a w ASO spiewali jakis 150 zl.

Czy gdzies w poznaniu idzie dostac cala ramie tylna jakis tanie i zeby byl zblizony do oryginala?

Napisano

> 2. komputer informuje ze drzwi od bagaznika nie sa zamkniete mimo ze > sa zamkniete

"Sprzedam zamek pokrywy bagażnika Fiat Stilo MW.

Uszkodzony - zamyka i otwiera ok, tylko sygnalizuje otwartą klapę" - switch padł zdaje sie - bylo juz o tym...

Napisano

> Ale mogły

Mialem zarowki z filtrem i klosze tez pekaly wink.gif

do autora watku - tylko z filtrem UV ok.gif

Napisano

Ja używałem OSRAM z Filtrem UV COOL BLUE i wszystko było dobrze . W moim wypadku miałem XENONY więc żarówki z UV były w pozostałych lampach , których niestety używa się rzadziej więc nie wiem czy opinia jest miarodajna w jakikolwiek sposób.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.