Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

C12NZ a C14NZ

Featured Replies

Napisano

Witam mam pytanie otoz mam mozliwosc kupienia silniczka do mojej corsiarki C14NZ ze skrzynia calym osprzetem i komputerem, duzo bedzie zabawy z przekladka czy wiazka cala bedzie identyczna np, wkladam nowy silniczek podpinam nowego kompa i wsio czy czeba bawic sie w prucie polowy auta

Napisano

nie bedzie problemu tylko pytanie po co taki silnik tam pakowac? toz to ma cale 60km a lyka na setke w miescie 9-10l pad.gif sie wcale nie oplaca zostan juz przy 1.2 albo dozbieraj na 1.6 16v x16xe

Napisano
  • Autor

> nie bedzie problemu tylko pytanie po co taki silnik tam pakowac? toz

> to ma cale 60km a lyka na setke w miescie 9-10l sie wcale nie

> oplaca zostan juz przy 1.2 albo dozbieraj na 1.6 16v x16xe

moj 1,2 tez pali do 10ltr, a moge kupic caly komplet za 500PLN wiec sie oplaca

Napisano

> moj 1,2 tez pali do 10ltr, a moge kupic caly komplet za 500PLN wiec

> sie oplaca

cena zadna rewelacja za taka kase mozesz sprobowac poszukac c20ne rotfl.gif

Napisano

> cena zadna rewelacja za taka kase mozesz sprobowac poszukac c20ne

Czemu cena wydaje sie rozsadna tylko jak kolega powiedzial czy Ci starczy ten silnik 1,4? Jesli tak to bierz nie zastanawiaj sie. Ale jesli pozniej moze okazac sie ze to jednak zamalo to radze odrazu poszukac silnika 1,6 16V smile.gif

Napisano

> to ma cale 60km a lyka na setke w miescie 9-10l

No bez przesady ja Astrą F z takim silnikiem w najgorszych warunkach 9 nigdy nie przekroczyłem.

Napisano
  • Autor

> cena zadna rewelacja za taka kase mozesz sprobowac poszukac c20ne

tylko ze nie potrzebuje az takiej kosiarki, bedzie to mocniejsze od mojego 1,2 a spalanie bedzi ena podobnym poziomie i mi styknie., a mysle nad przekladka z racji ze w mojej musze remonscik zrobic

Napisano

> No bez przesady ja Astrą F z takim silnikiem w najgorszych warunkach

> 9 nigdy nie przekroczyłem.

Potwierdzam, Astra F C14NZ w mieście 7,5 l. Największe spalanie jakie osiągnąłem w ekstremalnych zimowych warunkach osiągnęło 9,5 l (tylko raz). Normalnie w mieście nie przekracza 8 litrów w chłodnych porach roku.

Ogólne spalanie średnioroczne benzyny miałem 7,25 l/100km

Napisano

tak jednak moj blad chodzilo o silnik na pelnym wtrysku bo taki ma moj kolega i nazeka na straszne spalanie

Napisano

> tak jednak moj blad chodzilo o silnik na pelnym wtrysku bo taki ma

> moj kolega i nazeka na straszne spalanie

To niech podjedzie na kompa bo ma coś nie tak. Jeździłem astrą f z silnikiem 1,6 MPI 100KM i pamiętam ze tam spalanie było jeszcze mniejsze jak w moim X14NZ.

Napisano

> tylko ze nie potrzebuje az takiej kosiarki, bedzie to mocniejsze od

> mojego 1,2 a spalanie bedzi ena podobnym poziomie i mi styknie.,

> a mysle nad przekladka z racji ze w mojej musze remonscik zrobic

Spalanie może i mniejsze będzie, z racji tego, że silnik nie będzie się męczył. A na pewno zauważysz różnice w osiągach. To prosty i bezawaryjny silnik, zresztą taki sam jak Twój.

Tylko najważniejsze to trafić na dobry egzemplarz.Najlepiej, jakby chociaż można było sprawdzić ciśnienie w cylindrach przed zakupem.

A spalanie rzędu 9 l/100 to jakiś kosmos. Mi maksymalnie wziął 8l jak musiałem holować 2 tonowego suva. W zimie w mieście nie spalił mi więcej niż 7,5l.

Pozdro

Napisano
  • Autor

mi teraz pali 10 na setke ale jezdze do pracy 4 km i mi sie dopiero co wtedy silnik nagrzewa jak musze juz wysiadac zeby.GIF, a co do silniczka i tak szykuje mi sie remont mojego 1,2 i mysle czy nie lepiej dac te 500pLN i ni e kupic tego 1,4

Napisano

> mi teraz pali 10 na setke ale jezdze do pracy 4 km i mi sie dopiero

> co wtedy silnik nagrzewa jak musze juz wysiadac , a co do

> silniczka i tak szykuje mi sie remont mojego 1,2 i mysle czy nie

> lepiej dac te 500pLN i ni e kupic tego 1,4

Wg mnie lepiej wink.gif

Napisano

> Wg mnie lepiej

taaa i kupic padlo w niewiadomym stanie no.gif ja sie omalo tak nie przejechalem bo silnik mial byc cacuszko po niewielkim przebiegu a okazalo sie padlo palace na 3 garki, imo lepiej te 500 wydac na pozadny remont silnika bo w 500zl to sie nie zakonczy mysle ze z drugie tyle bedzie potrzebne, zobaczysz wiem to z wlasnego doswiadczenia bo kilka samochodow w swoim zyciu swapowalem

Napisano

Ale z Ciebie pesymista wink.gif Ja kupilem Silnik do mojej Omegi 2.0 16V z angola za 800zł (bez osprzetu sam goly slupek z listwa wtryskowa jedynie) i jest w stanie BDB+ smile.gif

Napisano

> Ale z Ciebie pesymista Ja kupilem Silnik do mojej Omegi 2.0 16V z

> angola za 800zł (bez osprzetu sam goly slupek z listwa wtryskowa

> jedynie) i jest w stanie BDB+

no to gratulacje ja pisze tylko jakie sa realia i jak mozna sie przejechac, moim zdaniem jak kupowac silnik to tylko w aucie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.