Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z przegubami

Featured Replies

Napisano

Mam taki mały dziwny problem z którym nie moge sobie poradzic. Robie SWAPA z X16XEL na 20Seh w astrze f 5 drzwi. Generalnie ejsten na finiszu.

Zacząłem składac zawieche. McPersony i półosie kupiłem oczyiscie z GSI. Jednak gdy chce włozyc przegub zewnetrzny w piaste to wchodzi na głłebokosc 3/4 i sie blokuje tak samo na prawym i lewym McPersonie i obojetretnie którą półos włoze prawą czy lewą. Probowałem nawet włozyc półosie z kadetta GSI dla probu i ten sam efekt. Przegub blokuje sie w piascie gdzies na 3/4 głębokosci.

Pytanie moje czy występowały dwa rozmiary przegbów w Astrze? czy moze to wina czegos innego?

Prosze o pomoc

Napisano

> ejsten

Pisze się Einstein... grinser006.gif

A na poważnie: EPC (przynajmniej wersja którą posiadam) nie rozróżnia przegubów "dla GSI" i "dla nie GSI"

Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem... Masz piasty z GSI, półosie i przeguby również z GSI. Bo raz piszesz, że wkładasz przegub a raz że półoś (rozumiem, że z przegubem wink.gif )

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

tak chodziło mi o przegub razem z półosią. Wszyscy wiedzą o co chodzi. A jest roznica czy przegub z GSI czy nie bo w BigBlockach jest grubsza półos i wieksza przeguby.

Napisano

> Wszyscy wiedzą o co chodzi.

Wiedzą, tylko napisałeś tak, że... nie wiadomo o co chodzi. Piszesz:

> McPersony i półosie kupiłem z GSI

> Jednak gdy chce włozyc przegub zewnetrzny w piaste to wchodzi na głłebokosc 3/4 i sie blokuje

To co? Przed wymontowaniem od dawcy wchodziło a teraz sie blokuje? Może jednak bylo dwóch różnych dawców, oba GSI?

> A jest roznica czy przegub z GSI czy nie bo w

> BigBlockach jest grubsza półos i wieksza przeguby.

To to ja wiem, tylko że ty pytasz:

> czy występowały dwa rozmiary przegbów w Astrze ?

W Astrze to wystepowało kilka rodzajów przegubów...

Napisano

Czy wielowypust na czopie przegubu wchodzi w ten w piaście? pasuje jeden do drugiego? Powlekałeś go olejem? Może być opór przy przechodzeniu czopa przez łożysko. Trzeba odrobinę perswazji (tylko nie udarowej).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.