Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jaki duży??????

Featured Replies

Napisano

czy wielkość filtra stozkowego może mieć wpływ na przyrost ,bądź spadek mocy??????? hmm.gif

dzisiaj regulowałem u siebie gaźnik i spec powiedział,że pobierane powietrze nie moze iść swobodnie,tylko filter powinien je troszke przyduszać,i czym filter mniejszy,tym lepiej,czy jakoś tak niewiem.gif

co wy na to?????????

Napisano

no kupujac filter kupujesz taki odpowiedni do pojemnosci silnika bodajze

Napisano

ja tez uważam ze najlepiej kupować dedykowane pod określone przedziały pojemności smile.gif tym bardziej w gaźniku jakieś podciśnienie powinno być...

Napisano

> no kupujac filter kupujesz taki odpowiedni do pojemnosci silnika

> bodajze

nie wiem jak do gaznika, ale do wtrysku lepiej wiekszy niz za maly, silnik i tak nie wezmie wiecej niz mu "potrzeba" zlosnik.gif

pozdr.

Napisano
  • Autor

> ja tez uważam ze najlepiej kupować dedykowane pod określone

> przedziały pojemności tym bardziej w gaźniku jakieś

> podciśnienie powinno być...

a może jesteś zorientowany jaki to miał by być do 900?????? hmm.gif

na alledrogo nie ma dedykowanych,a w motoryzacyjnych w mojej okolicy mają same duże puchy sciana.gif

Napisano

> a może jesteś zorientowany jaki to miał by być do 900??????

> na alledrogo nie ma dedykowanych,a w motoryzacyjnych w mojej okolicy

> mają same duże puchy

ja bym pojechał do norauto i kupil najmniejszy z dostepnych firmy jacky. Jesli sie nie myle to taki filtr jest załanczany do yonkodolotu ( http://allegro.pl/item300642520_filtr_stozkowy_jacky_zestaw_czyszczacy_okazja.html ) kiedys kupilem no name ale w porownaniu do tego jacky jakosc słaba byla

a poztym mozna jeszcze zastanowic sie nad takim http://allegro.pl/item299330258_filtr_powietrza_stozkowy_firmy_jacky_stozek.html nic tylko dobrze nasączyć i śmigać smile.gif

Napisano
  • Autor

> ja bym pojechał do norauto i kupil najmniejszy z dostepnych

i chyba tak zrobie ok.gif

dzieki za podpowiedzi 20.GIF

Napisano

Jeśli chodz i filtr powietrza to kiedyś nie sądziłem, że wielkość ma znaczenie, a jednak.

Kiedys korzystałem z jakiegos taniego małego storzka nie przywiązując do tego wagi.

Okazało się, że spadki w mocy między filtrami były w granicach 2-4 kucy (najzabawniejsze, że najlepsze odczyty miał bez filtra). Jeśli mechanik gada Ci bzdety, że mały jest dobry to powiedz mu żeby nie gadał głupot.

Kolejna sprawa to zwróć uwagę na przejście z materiału filtrującego na gumę mocującą do dolotu, im bardziej gładkie przejście tym mniejsze opory dla powietrza (dostałem kiedyś wielki wykład o tym w firmie PromotorMocy).

Jeśłi chodzi o firmę to ja osobiście śmigam na Jacky, cena calkiem przystępna, a parametry ma bardzo dobre.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.