Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

astra h kombi z silnikiem 1,3 cdti 90KM - jak się spisuje ?

Featured Replies

Napisano

witam. mam pytanko jak się spisuje astra h kombi z silnikiem 1,3 cdti 90KM? zapewne są użytkownicy co jeżdżą takim autkiem. bo dla hatchbaka znalazłem opienie, ale chciałbym wiedzieć jak się w kombi spisuje (autko zapewne cięższe od hatchbaka). z góry dziękuję za opinię. pozdrawiam forumowiczów.

Napisano

> witam. mam pytanko jak się spisuje astra h kombi z silnikiem 1,3 cdti

> 90KM? zapewne są użytkownicy co jeżdżą takim autkiem. bo dla

> hatchbaka znalazłem opienie, ale chciałbym wiedzieć jak się w

> kombi spisuje (autko zapewne cięższe od hatchbaka). z góry

> dziękuję za opinię. pozdrawiam forumowiczów.

WItam,

z opowieści moich kolegów, którzy zawodowo jeżdżą astrami H z motorem 1,3 90 Km wynika, że bardziej sobie chwalili A G z silnikiem 1,7 turbo diesel. (chyba coś w tym jest: z silnika 1300 ccm wydusić 90 koni? trochę mały motor do dość dużego auta). Kiedyś miałem okazję prowadzić H z silnikiem 1,7 CDTI - o wiele słabsza aniżeli G z 1,7!!!!

ale może się mylę....

pozdr.

Napisano
  • Autor

> WItam,

> z opowieści moich kolegów, którzy zawodowo jeżdżą astrami H z motorem

> 1,3 90 Km wynika, że bardziej sobie chwalili A G z silnikiem 1,7

> turbo diesel. (chyba coś w tym jest: z silnika 1300 ccm wydusić

> 90 koni? trochę mały motor do dość dużego auta). Kiedyś miałem

> okazję prowadzić H z silnikiem 1,7 CDTI - o wiele słabsza

> aniżeli G z 1,7!!!!

> ale może się mylę....

> pozdr.

to zależy która miała ile koników wink.gif

Napisano

Quote:

witam. mam pytanko jak się spisuje astra h kombi z silnikiem 1,3 cdti 90KM?

Cześć,

Zrobiłem czymś takim lekko ponad 30kkm i nie mam powodów do narzekania. Od 2krpm jakoś się wkręca. Z wyprzedzaniem nie mam kłopotów

Dla ułatwienia - moje auto służy do przemieszczania z punktu A do B i nie ma dawać "radości z jazdy".

Jak dotąd nic nie popsuło się, nie trzeszczy, nie dymi, nie śmierdzi, nie cieknie. Była tylko jakaś ogólna wymiana rozruszników w ramach akcji serwisowej. Zarówno jednak stary, jak i nowy palą "na dotyk".

pozdrowienia mr

Napisano

Witam. A jaka to była wymiana rozrusznika. Ja mam właśnie problem z uruchomieniem mojej astry. Nie znalazłem przyczyny awarii. Nieraz rano nie mogę jej uruchomić. Jak już zapalę, to potem przez cały dzień nie ma problemu z uruchomieniem. A nieraz nie mogę zapalić i to wcale nie musi być zimno, bo było po minus 15 i paliła, a teraz jest plus 3 i mam problem z zapaleniem.

Napisano

1.3 cdti to nowoczesny silnik ktorym mozna zejsc dosyc nisko ze spalaniem i kosztuje najmniej ale jak jezdzi sie normalnie to niezaleznie od pojemnosci - 1.3 ,1.7 1.9 pala bardzo podobne ilosci paliwa z tym ze przy wiekszej pojemnosci wiecej radosci z jazdy. Koszty podzespolow podobne.

Napisano

Quote:

A jaka to była wymiana rozrusznika. Ja mam właśnie problem z uruchomieniem mojej astry. Nie znalazłem przyczyny awarii. Nieraz rano nie mogę jej uruchomić

Cześć,

Coś obiło mi sie o uszy, że rozruszniki były za słabe, czy awaryjne i zdecydowano się wymienić całą partię. Nie chciałbym wprowadzać kogokolwiek w błąd, gdyż szczegółów nie znam.

Po prostu zadzwonił pan z serwisu salonu, gdzie asterkę popełniono, powiedział o profilaktycznej wymianie w ramach gwarancji, uzgodnilismy termin i 3 godziny po tym terminie odjechałem sobie z nowym. Tyle wiem na ten temat.

Jednak jeśli w Twoim przypadku rozrusznik kręci, to chyba nie on jest przyczyną kłopotów.

pozdrowienia mr

Napisano

> witam. mam pytanko jak się spisuje astra h kombi z silnikiem 1,3 cdti

> 90KM? zapewne są użytkownicy co jeżdżą takim autkiem. bo dla

> hatchbaka znalazłem opienie, ale chciałbym wiedzieć jak się w

> kombi spisuje (autko zapewne cięższe od hatchbaka). z góry

> dziękuję za opinię. pozdrawiam forumowiczów.

Astra fajna wink.gif ale silnik 1.3 wypada najgorzej z całej gamy diesli Opla. Wczoraj przez przypadek rozmawiałem z kumplem który pracuje w obsłudze seriwsu w MM Carsie w K-cach i powiedział, że co chwilę ktoś przyjeżdża bo coś się dzieje, a reszta CDTI nie ma takich niedomagań. Na szczęście Opel kończy współpracę z Fiatem jeśli chodzi o diesle, pzdr waytogo.gif

Napisano

> Astra fajna ale silnik 1.3 wypada najgorzej z całej gamy diesli

> Opla. Wczoraj przez przypadek rozmawiałem z kumplem który

> pracuje w obsłudze seriwsu w MM Carsie w K-cach i powiedział, że

> co chwilę ktoś przyjeżdża bo coś się dzieje, a reszta CDTI nie

> ma takich niedomagań. Na szczęście Opel kończy współpracę z

> Fiatem jeśli chodzi o diesle, pzdr

A dlaczego naszczescie? silnika diesla Fiata sa bardzo dobre i Fiat ma duzo wieksze doswiadczenie w budowie nowych diesli w odroznieniu do Opla. I mysle ze ten mariaz wyszedl Oplowi na dobre.

Napisano

> A dlaczego naszczescie? silnika diesla Fiata sa bardzo dobre i Fiat

> ma duzo wieksze doswiadczenie w budowie nowych diesli w

> odroznieniu do Opla. I mysle ze ten mariaz wyszedl Oplowi na

> dobre.

polecam poczytanie forum KLIK i porad Vectra C. to jest moja opinia, i masz prawo mieć własną, pzdr

Napisano

Na szczęście Opel kończy współpracę z

chyba nie wiesz co mowisz... akurat fiat ma duzo lepsze nawet od przeslawnych tdi,nie mowiac o tych gniotach opla ktore robil przed mariazem

Napisano

> Na szczęście Opel kończy współpracę z

> chyba nie wiesz co mowisz... akurat fiat ma duzo lepsze nawet od

> przeslawnych tdi,nie mowiac o tych gniotach opla ktore robil

> przed mariazem

Fanów marki Fiat pozostawiam samym sobie.... każdy jeździ czym lubi więc po co ta dyskusja... z Twojej wypowiedzi wynika, że Fiat jest liderem jeżeli chodzi o diesle... zresztą w pozostałych elementach samochodowej produkcji jest wzorem solidności i jakości waytogo.gif pzdr

Napisano

> Fanów marki Fiat pozostawiam samym sobie.... każdy jeździ czym lubi

w zadnym wypadku nie jestem fanem fiata,jezeli juz cos to predzej Vaga.Ale nie slyszalem nigyd zlego slowa o JTD czy tez multijet,wiec co tu mowic ze opel zrobi swoj lepszy

Napisano

> Fanów marki Fiat pozostawiam samym sobie.... każdy jeździ czym lubi

> więc po co ta dyskusja... z Twojej wypowiedzi wynika, że Fiat

> jest liderem jeżeli chodzi o diesle... zresztą w pozostałych

> elementach samochodowej produkcji jest wzorem solidności i

> jakości pzdr

Fiat moze nie jest liderem jezeli chodzi o diesle ale robi jedne z lepszych i bezawaryjnych silnikow diesla.

Natomiast jezeli chodzi o pozostale silniki Fiata sa naprawde dobre niestety osprzet elektroniczny i stopien skomplikowania narazie przerosl fiata.

Co do samej produkcji fiata zdziwisz sie jakie postepy robia jezeli chodzi o jakosc. Wiec nie ma co psioczyc tylko byc otwartym na to co dzieje sie na rynku i uwierzyc ze fiat tez potrafi zrobic cos dobrego. Silnik Multijet jest naprawde dobry.

Napisano

> Fiat moze nie jest liderem jezeli chodzi o diesle ale robi jedne z

> lepszych i bezawaryjnych silnikow diesla.

> Natomiast jezeli chodzi o pozostale silniki Fiata sa naprawde dobre

> niestety osprzet elektroniczny i stopien skomplikowania narazie

> przerosl fiata.

> Co do samej produkcji fiata zdziwisz sie jakie postepy robia jezeli

> chodzi o jakosc. Wiec nie ma co psioczyc tylko byc otwartym na

> to co dzieje sie na rynku i uwierzyc ze fiat tez potrafi zrobic

> cos dobrego. Silnik Multijet jest naprawde dobry.

wiesz...nie mówie, że robi jakiś szit niemiłosierny, moje żona jeździ seicem i na przejazd tam i z powrotem do pracy jest ok, ale to jest dystans 10km w obydwie strony. ja miałem nim okazję jechać do Kolonii 1100km w jedną stronę, jak wysiadałem nie wiedziałem jak się nazywam biglaugh.gif dziś faktcznie Fiat się poprawił, najbardziej wodać to na przykładzie Bravo, choć też już czytałem o paru niedociągnięciach, ale postęp jest. Może w końcu dojdą do poziomu "niemieckiej" solidności. pzdr waytogo.gif

Napisano

> wiesz...nie mówie, że robi jakiś szit niemiłosierny, moje żona jeździ

> seicem i na przejazd tam i z powrotem do pracy jest ok, ale to

> jest dystans 10km w obydwie strony. ja miałem nim okazję jechać

> do Kolonii 1100km w jedną stronę, jak wysiadałem nie wiedziałem

> jak się nazywam dziś faktcznie Fiat się poprawił, najbardziej

> wodać to na przykładzie Bravo, choć też już czytałem o paru

> niedociągnięciach, ale postęp jest. Może w końcu dojdą do

> poziomu "niemieckiej" solidności. pzdr

Wlasnie o to chodzi ze niemiecka solidnosc to juz przeszlosc niestety. A seicento to auto miejskie.

A napisalem to tylko po to bo nie lubie jak ktos jedzie na opinii obiegowej Fiata za czasow F126p.

Czasy sie zmieniaja a VAG to oprocz Audi straszna masowka ktora ludzie kupuja i zachywcaja sie chyba tylko dlatego ze przeplacili.

Napisano

> Astra fajna ale silnik 1.3 wypada najgorzej z całej gamy diesli

> Opla. Wczoraj przez przypadek rozmawiałem z kumplem który

> pracuje w obsłudze seriwsu w MM Carsie w K-cach i powiedział, że

> co chwilę ktoś przyjeżdża bo coś się dzieje, a reszta CDTI nie

> ma takich niedomagań. Na szczęście Opel kończy współpracę z

Co do współpracy w kwestii silników z Fiatem to jesteś w błędzie, Opel co prawda pozbył się akcji Fiata bo był sam w kłopotach finansowych, co do silników diesla to prawda jest taka że Opel nie ma w ofercie aktualnie żadnych własnych konstrukcji diesla oprócz 2.0 CDTI montowany tylko w Antarze i 3.0 V6 CDTI ( który też nie jestem pewien czy nie jest Fiatowski), silniki 1.3 i 1.9 CDTI są Fiatowskie a 1.7 CDTI Isuzu tak że Opel jest zmuszony montować silniki Fiata i Isuzu i bardzo dobrze bo jeśli nie potrafi się czegoś zrobić samemu to trzeba to kupować od innych. Prawda jest taka, że większość koncernów tak robi, jeśli chodzi o diesle, ale nikt się tym nie chwali.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.