Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ceny Astry II - pytanko

Featured Replies

Napisano

Poniewaz jestem na etapie szukania autka dla siebie biore dosyc mocno pod rozwage zakup wlasnie jakiegos Opelka.

Zastanawia mnie tylko skad sie biora tak wysokie ceny wywolawcze za Astre II. Patrzylem sobie na roczniki 1998-1999 i ceny wahaja sie w granicach 15-19 tys.

W sumie za podobne pieniadze moge miec rowniez Vectre a z japonczykow np. Nissana Primere czy Mazde 626, ktora są sporo wieksze i bardziej komfortowe?

Ile Waszym zdaniem nalezy przeznaczyc na zakup zadbanej Astry w tych rocznikach? Da sie znalezc cos interesujacego w granicach 14 tys? A moze ktos z kacikowiczow ma cos ciekawego do zaproponowania?

Dodam ze interesuja mnie jedynie wersje benzynowe.

Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi. smile.gif

PS. Jezeli jednak nie ten kacik to poprosze moda o przeniesienie.

Napisano

fakt vektra jest wieksza moze bardziej komfortowa ale to juz starsza sylwetka po lifcie zmiany nie widoczne dla przecietnego czlowieka

Astra 2 jest udanym samochodem co swiadczy o tym ile lat jest produkowana,blacha ocynk ,silniki dobre i sprawdzoneja mam akurat 1,6 8V bardzo ekonomiczny idealny do instalacji LPG rok juz jezdze i zero klopotow

A z japoncami to widomo albo sie je kocha albo przeklina,ceny czesci sa znacznie wyzsze mialem Accorda wczesniej i powiem z wlasnego doswiadczenia ze materialy w srodku moze sa lepszej jakosci ale teraz wiem ze zyje pod wzgledem finansowym koszty utrzymania za male naprawde ,pozatym sylwetka astry jest wciaz atrakcyjna Jezeli mial bym zmieniac samochod to kupil bym vektre C

Napisano

Jesli chodzi o ceny to za 13 tys kolega zakupił ostatnio sprowadzaną + opłaty oczywiście więc wyszło cos około 15 tyś, rocznik '99 silnik 1,8 benzyna. Ja trzy miesiące temu kupiłem krajową 1,6 benzyna z 2000 roku za 17 tyś. Więc ceny takie są jak podajesz. Zeby coś taniej kupić to trzeba poszukać i za 14 tyś z '98 lub '99 powinieneś coś znaleźć. Ale może to być model słabiej wyposażony.

Napisano

co do pirmery to nie paliłbym się zbyt mocno

przed zakupem viki zastanawiałem się nad nissanem

jednak po wgłębieniu się w forum silniki okazały się mocno paliwożerne a jednostka 1,8 16v oprócz tego została podsumowana przez wielu kącikowiczów nissana jako najbardziej awaryjna ...

musisz również pamiętać że model P11.144 (po FLu) to rasowy ... Anglik wink.gif

pozdrawiam!!!

Napisano

> Jesli chodzi o ceny to za 13 tys kolega zakupił ostatnio sprowadzaną

> + opłaty oczywiście więc wyszło cos około 15 tyś, rocznik '99

> silnik 1,8 benzyna. Ja trzy miesiące temu kupiłem krajową 1,6

> benzyna z 2000 roku za 17 tyś. Więc ceny takie są jak podajesz.

> Zeby coś taniej kupić to trzeba poszukać i za 14 tyś z '98 lub

> '99 powinieneś coś znaleźć. Ale może to być model słabiej

> wyposażony.

No masz ci los, toż to ja swoją 3 lata temu za 19 kupowałem (klima, elektryka itp.)...

A ja niedawno jeszcze (koniec roku...) miałem zamiar swoją asterkę puścić za dychę i kupić coś nowszego (za trzy dychy wink.gif). Ale w końcu zdecydowałem się jeszcze pokulać roczek asterką, tym bardziej, że i przebieg niewielki (niecałe osiem dyszek) i stan techniczny przyzwoity. Pod koniec roku coś mi dużo zużywała gazu (minimum 10 l, miiasto i ciężki but to i 12), po wymianie filterka gazu spalanie spadło o ok. 2 litry. No podliczyłem koszty i zdecydowałem się jeszcze pojeździć ten roczek smile.gif.

Napisano

> Dodam ze interesuja mnie jedynie wersje benzynowe.

Tak z ciekawości zapytam się - czemu jedynie benzyniaki, biorąc pod uwagę fakt, że sporo osób za dieslem się rozgląda, to Ty jesteś chyba wyjątkiem smile.gif.

Przypomina mi się, jak swoją starą asterkę F (z lpg, zużycie ok. 9 l/100) sprzedawałem (ponad rok temu), chciałem oddać znajomemu za 4, 5 - 5 tys. (naprawdę w przyzwoitym stanie!), a ten się uparł na diesla. Kupił i owszem - za 8 tys, z zardzewiałymi programi i nadkolami. No ale on chyba 'gospodarował' olej napędowy z pracy na lewo, bo inaczej nie było najmniejszego sensu dopłacać tyle kasy...

Napisano

> Poniewaz jestem na etapie szukania autka dla siebie biore dosyc mocno

> pod rozwage zakup wlasnie jakiegos Opelka.

Ja dałem za rocznik 98 ( Astra G jak w stopce ) w b.dobrym stanie 15k ( auto kupione w salonie w polsce przez 1 właściciela)

Napisano
  • Autor

Jezeli primera to tylko 2,0 beznzyna. Ojciec mial jeszcze nidawno taka. Wcale nie palila jakos duzo. Na trasie potrafila wziac ok 7,5 litra. Dojezdzil nia do 350tys bez zadnych problemow na pelnym syntetyku. Fakt ze nie byla to jeszcze P11.144.

A jezdilo sie naprawde bardzo przyjemnie.

Niestey jak sprzedawal to nie bylo mi jeszcze takie auto potrzebne...

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Tak z ciekawości zapytam się - czemu jedynie benzyniaki,

Nie wiem, jakos kompletnie nie lezy mi odglos diesla, w dodatku ciezko zeby za podobne pieniadze mial porownywalna moc z benzyna Wole poszukac jakiejs 2 litrowej beznzyny i ewentualnie po pewnym czasie dolozyc do niej sekwencje.

Pozdrawiam,

Maciej

Napisano

> Nie wiem, jakos kompletnie nie lezy mi odglos diesla, w dodatku

> ciezko zeby za podobne pieniadze mial porownywalna moc z benzyna

> Wole poszukac jakiejs 2 litrowej beznzyny i ewentualnie po

> pewnym czasie dolozyc do niej sekwencje.

> Pozdrawiam,

> Maciej

to chyba kol. nigdy dobrym dieslem nie jeździł wink.gif

Napisano
  • Autor

> to chyba kol. nigdy dobrym dieslem nie jeździł

No tak, tylko znajdz mi takiego dobrego diesla za 15 tys...

Z reszta jakbym sie nie liczyl z kosztami to i tak bym kupil sobie jakas spora benzyne. Dzwiek jest nieporownywalny zlosnik.gif

Zrobilem jakis miesiac temu ponad 1000km Pontiacem Grand-Prixem 3,8 litra i powiem Ci ze zachorowalem na takie autko... Z ciekawostek to po autostradzie spalil srednio troszke ponad 9 litrow cool.gif

Pozdrawiam

Napisano

> Zrobilem jakis miesiac temu ponad 1000km Pontiacem Grand-Prixem 3,8

> litra i powiem Ci ze zachorowalem na takie autko... Z

> ciekawostek to po autostradzie spalil srednio troszke ponad 9

> litrow

To pojeździj nim po mieście to euforia zniknie, 15 litrów pewne. Też kiedyś zachorowałem na vectrę C z silnikiem 2.2 benzyna 147KM (de facto świetnie jedzie na trasie), z trasy do Holandii i spowrotem spaliła 8,7 średnio przy średniej prawie 90km/h. Jazda w trasie super. W mieście natomiast kulasz się jak mozesz a spalanko zaraz 11-12 się robi.

Napisano
  • Autor

> To pojeździj nim po mieście to euforia zniknie, 15 litrów pewne. Też

> kiedyś zachorowałem na vectrę C z silnikiem 2.2 benzyna 147KM

> (de facto świetnie jedzie na trasie), z trasy do Holandii i

> spowrotem spaliła 8,7 średnio przy średniej prawie 90km/h. Jazda

> w trasie super. W mieście natomiast kulasz się jak mozesz a

> spalanko zaraz 11-12 się robi.

Hehe wiem. Dlatego napisalem ze jakbym nie liczyl sie z kosztami... Ale niestety poki co jeszcze tak nie jest i dlatego uwazam ze 2,0-litrowa benzyna jest dla mnie w tym momencie zlotym srodkiem.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.