Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ogranicznik drzwi

Featured Replies

Napisano

Witam!

Próbował ktoś reanimacji ogranicznika drzwi? Z tego co się zorientowałem sa różne typy, dla jasności załączam jego fote (sorki za jakość).

Problem polega na tym, że w momencie otwierania drzwi nie ma gładkiego prześlizgiwania się garbów na płaskowniku w szczelinie ogranicznika, jest wyraźny opór i trzeba włożyć trochę siły. Udało mi się go rozbroić - odgiąłem cztery wąsy na obudowie i wyciągnałem mechanizm: dwa klocki plastykowe, w których osadzone są stalowe rolki i dwa klocki gumowe, amortyzujace prace plastykowych. Podejrzewałem utratę smarowania na rolkach, wiec je oczyściłem i potraktowałem dośc obficie smarem grafitowym. niestety cała operacja na nic sie zdała - po zamontowaniu drzwi nadal chodza ciasno w tych dwóch punktach. Wyraźnie widac na nich otarcia. Podjałem się nawet zniwelowania ok 1mm tych garbików na płaskowniku szlifierką ale i to niewiele pomogło. I kurde nie wiem, być może smar powinien być inny, jakiś gęściejszy czy licho wie co. Niby kawałek prostego badziewia, a tyle kłopotu. Niestety nowy ogranicznik kosztuje pare groszy, wiec na pewno opłaci się wskrzesić stary.

Jest ktoś w stanie mi coś doradzić?

Pozdrawiam!

post-109260-14352490723315_thumb.jpg

Napisano

Witam, ty to masz problem,są tu tacy którzy chcieliby zeby im sie drzwi otwierały z jakimkolwiek oporem,wśród nich i ja.A serio to może częsciej otwieraj drzwi?? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Witam, ty to masz problem,są tu tacy którzy chcieliby zeby im sie

> drzwi otwierały z jakimkolwiek oporem,wśród nich i ja.A serio to

> może częsciej otwieraj drzwi??

Bardzo smieszne wpysk.gif Wszystkie drzwi po zmianie sworzni, regulacji zawiasów i konserwacji uszczelek chodzą miodzio, jedynie ten ogranicznik w tylnych lewych osłabia cały efekt pracy sick.gif Chyba go jednak wymienie na nowy.

Napisano

Podepnę się pod temat z pytaniem do kolegów co mają EPC. Czy ogranicznik przednich drzwi z Omegi `89 jest taki sam co w mojej Astrze? Optycznie to co widać po otwarciu drzwi wygląda b.podobnie. Chcę go wymienić bo nie potrafi przytrzymać drzwi po ich otwarciu a w moich przydasie mam ogranicznik od Omegi w dobrym stanie.

Napisano
  • Autor

Ograniczniki są różne: te są od omegi a te od astry. Jednak wydaje mi się, że nie powinno byc problemu w montażu omegowych w astrze. Poza tym te z omegi wygladają na skuteczniejsze. Nic nie szkodzi spróbowac.

Sam sie zastanawiam nad taka zamiana, daj znac jeśli uda Ci sie je wmontowac.

Pozdrawiam!

Napisano

Podane linki zapisane są w nieznanym formacie którego mój komp nie potrafi odczytać frown.gif

Napisano

> Podane linki zapisane są w nieznanym formacie którego mój komp nie

> potrafi odczytać

nooo w postaci zdjęć zakrecony.gif

Napisano

> Podane linki zapisane są w nieznanym formacie którego mój komp nie

> potrafi odczytać

280332317-ogr1.jpg

280332317-ogr2.jpg

post-36940-1435249080478_thumb.jpg

Napisano

> nooo w postaci zdjęć

Ameryki nie odkryłeś smile.gif. Jest kilka formatów: jpg, jpeg, tiff, raw i wiele innych.

Napisano

Dzięki lelek z tego co widzę to są dwa różne ograniczniki frown.gif

Napisano
  • Autor

> Dzięki lelek z tego co widzę to są dwa różne ograniczniki

No wyglądem na pewno się różnią (na fotach szczególnie, bo widać je z róznych perspektyw), ale z montażem na 90% nie powinno być problemu, bo jak widać rozstaw gwintowanych otworów na wkręty jest podobny a i dam głowe, że długość płaskowników będzie identyczna. Najlepiej wymontować stary i porównać sobie z nowym na szrocie czy w sklepie. To nie problem.

A mysle, że warto zmienić na omegowy, bo ten z astry niezbyt daje rade. Poza tym daje do myślenia fakt, że w astrach G ograniczniki są już takie wlaśnie "klamrowe" jak z w omegach. A jeśli nawet by od razu nie pasowały, to z przyjemnością podjąłbym się próby przeróbki, 893goodvibes.gif

Pozdrawiam!

Napisano

Żeby go wyjąć to trzeba tapicerkę rozbierać czy tylko wykręcić śruby z zewnątrz?

Napisano
  • Autor

> Żeby go wyjąć to trzeba tapicerkę rozbierać czy tylko wykręcić śruby

> z zewnątrz?

Trzeba zdjąć tapicerkę i odkleić dolny prawy róg folii.

...tzn prawy róg jak działasz od strony kierowcy a lewy jak od pasażera grinser006.gif

Napisano

> Trzeba zdjąć tapicerkę i odkleić dolny prawy róg folii.

Wielkie dzięki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.