Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

auto nie chce jechac powyzej 120 ?? Bora TDI??

Featured Replies

Napisano

WItam.

Problem polega na tym ze autko traci moc przy ok. 120-130km/h i nie chce sie krecic dalej... do tej proedkosc autko jedzie bdb turbo wgnita w fotel, kreci sie spokojnie do 4000 obrotow a po przekroczeniu 120km/h muuuul, pozniej przy nizszych predkosciach tez juz nie idzie, jakby turbo nie dzialalo i reczny byl zaciagniety... pomaga wylaczenie silnika na ok 1 minute i wszystko jest ok tylko jak przekrocze 120 to powtorka z historii... co moze byc przyczyna?? dodam ze wczesniej autko latalo ponad 170 no problem... silnik to Tdi 115km AJM...

Napisano

Objawy jakby turbo padalo, ale dokladnie nie wiem, poszperaj w historii...

Napisano
  • Autor

> Objawy jakby turbo padalo, ale dokladnie nie wiem, poszperaj w

> historii...

autko bylo kupione 3 tygodnie temu i turbo bylo sprawdzane smile.gif

co do turbo to mi sie nie wydaje, raczej jakis blad komputera albo zaworka N75 bo do 120 autko idzie bardzo bardzo ladnie grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> przepływka

a czy jak podepne autko pod kompa to bedzie wszystko jasne??

czy moge zamienic przeplywke z mojego AFN do tego AJM zeby zobaczyc jak to bangla??

Napisano

prawdopodobnie masz kierownice turbiny zapieczone, turbina przeładowuje i komputer przechodzi w tryb awaryjny lub uszkodzony zaworek N75

Napisano

powinno wykazac blad, tylko sprawdzic nalezy podczas jazdy i obroty powinny byc przynajmniej 3,5 tys,co do podmiany to akurat niewiem.gif

Napisano

> prawdopodobnie masz kierownice turbiny zapieczone, turbina

> przeładowuje i komputer przechodzi w tryb awaryjny lub

> uszkodzony zaworek N75

prawdopodobnie zapieczone kierowniczki w turbo - tak jak kolega pisze - powód - prawdopodobnie PSJ smile.gif

TDI lubia jak czasami im się przyłoży ....

spróbuj psiknąć WD40 pod tego grzybka w turbinie - tam gdzie wchodzi sztanga od turbo

mi pomoglo - pewnie niedługo czeka mnie czyszczenie turba...hehe

ps - a co do zaniku mocy o ktorym piszesz - po prostu łapie natlaufa - błąd - przechodzi w tryb awaryjny - po ponownym uruchomieniu silnika problem zniknie do czasu...

pozzdro

pozdr

Napisano
  • Autor

autko bylo ganiane prawie tylko po autobanie wiec turbo smigalo caly czas, ale tez slyszalem o tych kierownicach w turbinie...

co do bledu to" reset " samochodu wystarcza do przekroczenia 120 pozniej wszystko zaczyna sie od nowa frown.gif

Napisano

> autko bylo ganiane prawie tylko po autobanie wiec turbo smigalo caly

> czas, ale tez slyszalem o tych kierownicach w turbinie...

> co do bledu to" reset " samochodu wystarcza do przekroczenia 120

> pozniej wszystko zaczyna sie od nowa

dokkładnie tak jest - komputer odczytuje kolejny raz blad i znowu odcina moc

Napisano

> autko bylo ganiane prawie tylko po autobanie wiec turbo smigalo caly

> czas, ale tez slyszalem o tych kierownicach w turbinie...

> co do bledu to" reset " samochodu wystarcza do przekroczenia 120

> pozniej wszystko zaczyna sie od nowa

Najlepiej kompa podłączyć i sprawdzic co sie dzieje przy tych 120, ale myśle że tak jak już pisali ciśnienie będzie szło za wysoko i błąd będzie od przeładowania waytogo.gif

Napisano

a ja dodam ze moze sprobuj zmienic stacje benzynowa na inna. kumpel mial to samo w borze powyzej 120 przestawala jechac, tez mu prorokowalem ze kierownice w turbo, ale zalal ropki na innej stacji pojezdzil troche i jak reka odjal przeszlo ok.gificon_eek.gif

Napisano
  • Autor

mechanik wyjechal do niemiec i bexzie jutro wiec w srode diagnoza...

co do paliwa to tankowana na orlenie verva on, zawesze tam tankuje i jest ok...

co do przeladowania i tej predkosci to tak troche dziwinie bo na nizszych biegach turbo dmucha ladnie i autko ciagnie normalnie nawet powyzej 4 tysiecy i nic sie nie dzieje a tu nagle 120 i koniec... mad.gif normalnie SDI lepiej smiga tuk.gif

Napisano

U mnie w Passacie też tak było. 5 bieg dochodziłem do 120-130km/h i padała maszyna. Zero mocy jakby umarło połowę KM. Przeczyszczona turbina i jak ręką odjął, waytogo.gif

Napisano

podlacz Vaga i zobacz czy ci bledu przeplywki nie wykazuje, a przeladowanie turbiny mozesz sprawdzic na podlaczonym Vagu jadac na 3 biegu od 1300obr/min i krecac auto z gazem w podlodze do min 4200obr/min i bedzie wiadomo co jest nie tak

Napisano

> WItam.

> Problem polega na tym ze autko traci moc przy ok. 120-130km/h

dowiedzialem sie wlasnie, ze u brackiego w MK3 jest ten sam problem, tyle, ze auto juz na nizszych biegach zaczyna mulic, a po osiagnieciu 120 kph muli i nie chce isc dalej.

Podejzewamy przeplywke, no albo turbine, ale czy konstrukcja turbiny w Golfie 3 (90KM) jest taka sama jak w Borze???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.