Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ceny w ASO

Featured Replies

Napisano

Witam,

Takie pytanko czy ceny napraw w ASO (pogwarancyjne) se z gory narzucane?

Zadzwonilem do ASO mojego KIA Carnivala gdzie cene uslugi z czesciami pan podal mi na poziomie normalnego warsztatu.

Czy to wyjatek a moze cos sie zmienia na lepsze..

ps. Chodzi o wymiane UPG:)

Napisano

> Witam,

> Takie pytanko czy ceny napraw w ASO (pogwarancyjne) se z gory

> narzucane?

> Zadzwonilem do ASO mojego KIA Carnivala gdzie cene uslugi z czesciami

> pan podal mi na poziomie normalnego warsztatu.

> Czy to wyjatek a moze cos sie zmienia na lepsze..

> ps. Chodzi o wymiane UPG:)

kazde aso ustala samo cene

ile powiedzial ?

normalna cena to kolo 150zł + czesci

Napisano
  • Autor

> kazde aso ustala samo cene

> ile powiedzial ?

> normalna cena to kolo 150zł + czesci

ok 800 zl z czesciami.

Napisano

> ok 800 zl z czesciami.

zalezy jakie czesci

uszczelka pod glowica i pokrywy zaworow to pewne, ale czy:

- nowe sruby

- rozrzad

- olej i filtr

- płyn chlodniczy

- uczelka wałka

- uszczelki ssacy , wydechowy

bo jak z tym wszystkim to cena srednio wysoka , ale znosna bo z gwarancja na oryginalnych czesciach

ps. nei zauwazylem ze to diesel , i tak naprawde nei znam ceny wymiany upg diesla jak i podzespolow crazy.gif

Napisano

> ok 800 zl z czesciami.

ASO to jest normalny warsztat i może sobie ceny ustalać na dowolnym poziomie. Ostatnio w niby ASO(mają autoryzację na blachę i lakier a aspirują do pełnego ASO) fiata w Zgierzu, które wcześniej brało ode mnie za podłączenie pod examiner 30zł stwierdziło, że musi im się zwrócić sprzęt i teraz cena promocyjna dla mnie to 80zł(tzn. po awanturze skasowali 30zł, ale powiedzieli, że to ostatni raz) a normalnie to 120zł, jak łatwo się domyślić następnym razem zadzwonię do nich i do 2 innych łódzkich ASO z pytaniem o cenę i wybiorę to ASO, w którym wytarguję najlepszą cenę. W sumie zarobili na mnie sporo bo robiłem u nich 2 samochody w tym jeden lakierowałem cały bez dachu + w obu autkach robiłem mechanikę u nich, ale zdaje się, że się obrazili, że alternator zrobiłem u innego mechanika bo oni proponowali dość wysoką cenę alternatora a sam nie mogłem zdobyć alternatora "na wczoraj" w rozsądnej cenie, zresztą jestem coraz bliższy zakupu interfejsu i wstawienia do garażu starego komputera.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> kazde aso ustala samo cene

a w zyciu kto ci takie glupoty nagadal, w calej sieci renault osobowe/ciezarowe ceny nazuca francja my ewentualnie mozemy cos pogmerac z cenami robocizny i tyle

> ile powiedzial ?

> normalna cena to kolo 150zł + czesci

Napisano

> a w zyciu kto ci takie glupoty nagadal, w calej sieci renault

> osobowe/ciezarowe ceny nazuca francja my ewentualnie mozemy cos

> pogmerac z cenami robocizny i tyle

> > normalna cena to kolo 150zł + czesci

myslalem , ze watek jest na centomanii , a wiec tyczy sie aso fiata

a tam cenny sa ruchome (nie mowie juz o robociznie , bo to oczywiste , ale nawet czesci - mozna spore rabaty dostac)

co do renault to nei wiem , nei mialem do czynnienia z ta marka i ich aso

Napisano

Zdarza mi się trafić na części które w ASO kosztują mniej niż w sklepie wink.gif

Napisano

> Ale akurat serwis J to dosc cienki serwis i nie polecam

Jeśli chodzi o lakiernię to jest ok, jeśli chodzi o blacharza to też jest ok, problemem jest szef, który lubi robić na odwal się i trzeba mu bardzo patrzeć na łapki. Odszedł im elektryk i od tego czasu nie zatrudnili nikogo, więc elektrykę robi ich mechanik(Darek), który o ile jest fajnym i dobrym mechanikiem to na elektryce się nie zna i nawet tego nie kryje, ale szef każe robić to się robi. Jakieś 2 miesiące temu odszedł Maciek, który robił tam za majstra, z tego co mi mówił w prywatnej rozmowie to trzeba im mocno patrzeć na ręce bo odwalają partactwo...

O ile wcześniej miałem sporo wyrozumiałości dla nich to po ostatniej rozmowie nt. ceny za examiner udało im się mnie bardzo do siebie zniechęcić, nie wykluczam, że coś będę jeszcze kiedyś u nich robił, ale będę już mniej wyrozumiały i bardzo dokładnie będę ich rozliczał.

Pozdrawiam BAS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.