Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana gaznika

Featured Replies

Napisano

Witam, mam do was pytanie.Moze ktos wie, wymienial gaznik w 700. Mam aisana i chcialabym wymienic go na zwyklego webera. Czy w ogole jest to oplacalne i duzo z tym roboty?

Napisano

zalezy w jakiej cenie dostaniesz gaznik ja wyrwalem kompletny gaznik w cenie 170zl jakies 1,5roku temy teraz gazniki sa duzo drozsze.

przerobilem osobiscie 2 aisany na webera i fosa wiec jak masz wiecej pytani to wal smialo

Napisano

Na allegro widzialam za 200zl w stanie nawet niezlym. Tylko chodzi mi o jego zamiane w silmiku.Czy sporo sie trzeba natrudzic z gaznikiem i wezykami i innymi pierdolami smile.gif

Napisano

> Na allegro widzialam za 200zl w stanie nawet niezlym. Tylko chodzi mi

> o jego zamiane w silmiku.Czy sporo sie trzeba natrudzic z

> gaznikiem i wezykami i innymi pierdolami

Nie lepiej naprawić aisana. To dobry gaźnik, tylko wymaga dobrego fachowca. Kupisz FOS-a albo WEBERA nie nowego. Wiadomo w jakim stanie?

Napisano

> Nie lepiej naprawić aisana. To dobry gaźnik, tylko wymaga dobrego

> fachowca. Kupisz FOS-a albo WEBERA nie nowego. Wiadomo w jakim

> stanie?

no tak pod warunkiem ze znasz dobregogo fachowca i masz kilka workow pieniedzy

Napisano

Podobniesz przy odrobinie dobrej woli i chęci można samemu podziałać. Ja jeszcze nie próbowałem, ale są tutaj tacy, którzy robili z powodzeniem. Wystarczy książkę przestudiować. Tam jest wszystko opisane. Znam takich mechaników co FOS-a potrafią nawet popsuć.

Napisano

niezgodze sie w tym punkcie nie radze nikomu brac sie samemu za regolacje aisana z tego co pamietam jest tylko jedna osoba ktora miala pojecie o aisanie na tym forum

fos-a czy webera samemu mozna wyregolowac bo to najprostrze gazniki a aisan jak to aisan kilka czujnikow zaworow itp. i jak cos nie dziala to wez to znajdz.

Napisano

Też byłem kiedyś na nie dla aisana. Teraz mam na podwórku FOS-a i aisana i powiem,że aisan dużo lapiej chodzi. Lepsze przyspieszenie,większa moc i mniej pali.Fakt,że jak się popsuje, to kicha bo mało jest speców, którzy go znają. Do tej pory nie miałem jeszcze potrzeby robienia aisana, natomiast w Fos-ie ciągle coś niedomaga.

Napisano

zgadzam sie, sam mam aisana i od czasu jak rok temu byl regulowany nie mam z nim problemow...

Napisano

tylko wiecie,aisana trzeba jeszcze umiec ustawic. Ja mialam jakies pol roku temu regulowany i to bardzo niechetnie mi to mechanik zrobil (w autoryzowanym serwisie fiata) i wcale lepiej nie chodzi. A do tego nikt sie nie chce podjac naprawy aisana tylko wszedzie smiech slysze.

Napisano

> tylko wiecie,aisana trzeba jeszcze umiec ustawic. Ja mialam jakies

> pol roku temu regulowany i to bardzo niechetnie mi to mechanik

> zrobil (w autoryzowanym serwisie fiata) i wcale lepiej nie

> chodzi. A do tego nikt sie nie chce podjac naprawy aisana tylko

> wszedzie smiech slysze.

u nas w Tychach jest jeden magik od tych gaznikow... fakt regulacja kosztowala cos ok 100zl ale roznica jest ogromna na +

Napisano

> niezgodze sie w tym punkcie nie radze nikomu brac sie samemu za

> regolacje aisana z tego co pamietam jest tylko jedna osoba ktora

> miala pojecie o aisanie na tym forum

> fos-a czy webera samemu mozna wyregolowac bo to najprostrze gazniki a

> aisan jak to aisan kilka czujnikow zaworow itp. i jak cos nie

> dziala to wez to znajdz.

true true od cholery do dłubania ustawiania i sprawdzania sick.gif, ja po 4 dniach regulacji osiągałem 145 km/h na liczniku smile.gif w tym samym momencie gps pokazywał 135 km/h mad.gif na a1 (jako ciekawostkę aisan spalił 6,5 litra na 100 km przy ciągłej jeździe 110km/h gps 120km/h licznikowe) dla porównania aby osiągnąć te same osiągi fosa reguluje góra dwie godzinki

Napisano

czyli jak? Lepiej pomeczyc sie z szukaniem fachowca od Aisana, zeby go dobrze ustawil i zostac przy nim, a nie zmieniajac? Ja za hmm "regulacje" zaplacilam ponad 100zl i kiszka...

Napisano

Szukaj dobrego gaźnikowca polecanego, a nie z przypadku,co mu się wydaje,że sie zna na aisanie.

Napisano

> czyli jak? Lepiej pomeczyc sie z szukaniem fachowca od Aisana, zeby

> go dobrze ustawil i zostac przy nim, a nie zmieniajac? Ja za hmm

> "regulacje" zaplacilam ponad 100zl i kiszka...

jak nie znajdziesz fachowca to taniej ci wyjdzie przekładka na prostszy gaźnik niż wyrzucanie kaski na szamanów i filozofiuszy

Napisano

> czyli jak? Lepiej pomeczyc sie z szukaniem fachowca od Aisana, zeby

> go dobrze ustawil i zostac przy nim, a nie zmieniajac? Ja za hmm

> "regulacje" zaplacilam ponad 100zl i kiszka...

Tak jak Ci pisałem. Kraków ul. Nastrojowa. Gość skasuje Cie max 120zł i spokój będzie... do swapa 893goodvibes.gif

Co prawda gość mówił że jak 20 lat siedzi w gaźnikach to takiego burdelu jeszcze nie widział, ale... zajeło mu to 15 minut 893goodvibes.gif

Napisano

oki wielkie dzieki wszystkim smile.gif

Napisano

Mam pytanie moze juz było ale kupiłem cc 700 w ktorym kilka dni przed zakupem został wymieniony aisan na chyba Fosa. problem jest taki ze samochod nie ma wogole mocy. Moje pytanie brzmi co trzeba wywalic po aisanie a co dokupic do fosa zeby to gadała samochodzik pali ale nie jezdzi bo lepiej go pchac niz jechac nim. Najbardziej interesowała by mnie cała przerobka??

Napisano

> Mam pytanie moze juz było ale kupiłem cc 700 w ktorym kilka dni przed

> zakupem został wymieniony aisan na chyba Fosa. problem jest taki

> ze samochod nie ma wogole mocy. Moje pytanie brzmi co trzeba

> wywalic po aisanie a co dokupic do fosa zeby to gadała

> samochodzik pali ale nie jezdzi bo lepiej go pchac niz jechac

> nim. Najbardziej interesowała by mnie cała przerobka??

nie tylko gaźnik wpływa na brak mocy w tym wątku był poruszony temat gaźnika, który wiąże się z wysokim spalaniem najlepiej jak wrzucisz zdjęcie komory silnika może wtedy się coś ujawni no i dokładniej opisz objawy

Napisano

Wiem tylko tyle : Gaznik z kolektorem jest z jezdzacego samochodu.

Aisan wypiety a fos lub weber (nie zagladałem tam ) włozony katalizator wyciety, kilka wytczek wywalonych i nic wiecej. Samochodzik kupiłem w sobote wiec tylko postawiłem go w garazu i chce sie zabrac za niego a przebieg wozu to 64 tys. wiec silnik nie powinien byc padniety.

Napisano

> Wiem tylko tyle : Gaznik z kolektorem jest z jezdzacego samochodu.

> Aisan wypiety a fos lub weber (nie zagladałem tam ) włozony

> katalizator wyciety, kilka wytczek wywalonych i nic wiecej.

> Samochodzik kupiłem w sobote wiec tylko postawiłem go w garazu i

> chce sie zabrac za niego a przebieg wozu to 64 tys. wiec silnik

> nie powinien byc padniety.

ok skoro kat masz wycięty to powinna zostać przynajmniej sonda lambda, rozgrzej auto zostaw na jałowych obrotach silnik i podłącz woltomierz jedna końcówka na masę druga przewód sondy i zobacz jakie napięcie pokaże

Napisano

> Witam, mam do was pytanie.Moze ktos wie, wymienial gaznik w 700.

witaj kup zestaw naprawczy jak ja wymień co trzeba i dalej naprzód( kupiłem zestaw z Eter-Motu za 89zł mam usczelki oringi fiberke igliczke podkładki tulejki itd)teraz trzeba sie do tego zabrać icon_rolleyes.gif pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.