Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

brak kluczyka A II kod 42

Featured Replies

Napisano

Witam .

Brakuje mi jednego kluczyka i w sumie nie widzę problemu oprócz tego ,że w aso kosztuje ta przyjemność ok 450 pln-ów.

Na allegro można łyknąć grot, ale też i tą część z immo.

Pytałem sprzedawce to powiedział że muszę wiedzieć czy mam boscha , delphi czy siemensa. I teraz pytanko ,jak to poznam ?

Byłem u facia co dorabia tego typu zabawki i programuje je, to przy pomocy jakiejś maszynki cud powiedział że mam jakiś kod czy coś tam o numerze 42 a on może zrobić tylko 40

Wie ktoś coś o tym pad.gif

Napisano

> Stare kluczyki mialy stały kod immo, a nowe maja juz system kroczący (oczywiscie wewnatrz pamieci BCM - nie ma to nic wspolnego z kodem security, ktory jest przypisany do auta), a typ kluczyka poznasz jak wyciagniesz pilot zamka od grota jak to nazywasz i na nim wewnatrz zobaczysz drobnym drukiem producenta, ale nawet jak kupisz na allegro to go sam nie zaprogramujesz bez oplowskiego techa i kodu security z car pass'u. Takze dorob mechanicznie kluczyk a immo zaprogramuj w ASO

Napisano

A masz car-pass ? taki napis w formie karty kredytowej. Tam jest pin do immo, bez niego bardzo trudno dopisac klucz do immo..

Mozna jeszcze inaczej: wydłubać transpondr i przykleić na stałe w okolicy modułu immo. Tanie proste i skuteczne. A to immo fabryczne i tak g* warte.

Napisano
  • Autor

Cod security mam ( sprawdziłem było z autem) i oplowskiego techa też mam tzn ma znajomy i bardzo życzliwy

waytogo.gif

Napisano

> Cod security mam ( sprawdziłem było z autem) i oplowskiego techa też

> mam tzn ma znajomy i bardzo życzliwy

No to prosta sprawa, kupujesz transponder np tu

alledrogo

albo tu

alledrogo2

i dopisujesz ten transponder do immo.

Tylko to dziwne, bo tam u ciebie powinno być typ 40... Rozbierz kluczyk ten co masz i zobacz co tam jest za kostka immo.

Napisano
  • Autor

Widziałem te aukcje już wcześniej ,mój transponder to philips ale nic więcej nie napisane czy to crypto 40 czy 42,są jakies inne za to cyferki .Z tych dwóch aukcji wynika że w moim aucie powinno być 40 a gość co dorabia klucze i immo ,powiedział że to dziwne ale mam 42.

Głównie chodzi mi oto żeby zrobić tak jak powinno być ,a mam raczej nikłe pojecie

Czyli co mogę kupić pierwszy lepszy klucz-pilot /o grocie nie mówię to swoją drogą /i co dalej bo już zgłupiałem ,da się przeprogramować czy trzeba mieć to ctypto jak u mnie 42/w tym zakupionym kluczu/nadmieniam ,że wszystkie ale to wszystkie kody itp mam do tego auta biglaugh.gif

mlot.gifmlot.gifmlot.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.