Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Car Audio w Stilaczku...

Featured Replies

Napisano

Witam Kolegów forumowiczów smile.gif i mam pytanko, czy ktoś ma może i mógłby zmierzyć, albo może ktoś pamięta, jakie są wymiary głośników fabrycznych s Stilo, z tego co się orientuję to z tyłu są podobne jak z przodu, średnica z tego co znalazłem z MDFach to 165mm tylko jaka głębokość?

I czym najlepiej wygłuszaliście drzwi, mata bitumiczna czy jakiś filc i jak to się ma do wilgoci? Bo szukałem ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi...

Z góry dzięki za odpowiedź smile.gif

Napisano

> Dzięki Kolego, ale to już widziałem dawno i nie pytam o montaż, ale

> o wymiary głośników...

16.5 na tulejach

Napisano
  • Autor

> 16.5 na tulejach

a jak z głębokością? bo ja dotarłem do głośników które mają pasować do stilo i ich głębokość wynosi 63mm, a coś wiekszego wejdzie i ktoś może wyciszał drzwi i oczywiście czym wyciszał - bo to najważniejsze?

Napisano

ktoś od nas dośc poważnie zajmuje się car audio, chyba nawet w zawodach święcił sukcesy. to chyba kolega Brevis więc może on pomoże ok.gif

Napisano

> a jak z głębokością? bo ja dotarłem do głośników które mają pasować

> do stilo i ich głębokość wynosi 63mm, a coś wiekszego wejdzie i

> ktoś może wyciszał drzwi i oczywiście czym wyciszał - bo to

> najważniejsze?

najwazniejsze że nie wiesz z czym sie to je

16.5 na tulejach znaczy że głósnik jest juz daleko odsuniety od

jesli mozna tak nazwac dziury montażowej.

wygluszenie odbywa sie najprosciej I NAJTANIEJmatą firmy AP.

rozbierz drzwi to bedziesz widzial i wiedzial sam.

Napisano

Popieram przedmowce ... jak rozbierzesz zobaczysz .... generalnie robota z dystansami jest calkiem przyjazna .. lecisz wg wzoru ze stronki ... co do glebokosci glosnikow .. to chyba nie ma 165 ktora by tam nie weszla .....

pkt. tlumienie .... oj tu duzo zalezy od $$$$ i od czasu podam dwie kroncowe mozliwosci .... kupujesz maty kominowe i kleisz ino na zew czesc grodzi.....

lub .... rozbierasz cale drzwi ze sciagnieciem grodzi wewnetrznej z mechanizmem otwierania szybek .... wszystko ladnie usztywniasz z uzyciem produktow dynamat lub stinger road kill plus jakas pasta Braxa na niektore miejsca ,, no i oczywiscie za glosnikiem umieszczasz specjalne maty Focala rozpraszajace fale stojace powstajace bezposrednio za glosnikiem ... no i jak masz juz wszystko zobione to dajesz na kicku glosniki boschmana i zobaczysz bedzie dobrze.... grinser006.gifgrinser006.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif

Napisano

> Witam Kolegów forumowiczów i mam pytanko, czy ktoś ma może i mógłby zmierzyć, albo może ktoś pamięta, jakie są wymiary głośników fabrycznych s Stilo, z tego co się orientuję to z tyłu są podobne jak z przodu, średnica z tego co znalazłem z MDFach to 165mm tylko jaka głębokość?

z przodu wchodzą JBL600GTI, to wejdą i każde inne zeby.GIF

z tyłu należy odłączyć zeby.GIF

> I czym najlepiej wygłuszaliście drzwi, mata bitumiczna czy jakiś filc i jak to się ma do wilgoci? Bo szukałem ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi...

maty bitumiczne albo polimerowe, ewentualnie między blachę a tapicerkę specjalne nienasiąkające gąbki (są w samoprzylepnych akrkuszach)

> Z góry dzięki za odpowiedź

Pozrowionka smile.gif

Napisano
  • Autor

> z przodu wchodzą JBL600GTI, to wejdą i każde inne

> z tyłu należy odłączyć

> maty bitumiczne albo polimerowe, ewentualnie między blachę a

> tapicerkę specjalne nienasiąkające gąbki (są w samoprzylepnych

> akrkuszach)

> Pozrowionka

Dzięki wielkie IThankYou.gif za miesiąc (jak już się zrobi jeszcze cieplej) to pewnie dokonam zakupów, alete z tyłu to jednak zostawię, niech też pograją, w końcu pasażer z tyłu to też człowiek (drugiego rzędu wink.gif)

Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc! 20.GIF

Napisano

Ja mam pytanie do znawców CarAudio w Stilo.

Gdzie i czy jest miejsce w grodzi, na przepuszczenie 2x20mm kabla, trzeba wiercić?

Czy ktos wie gdzie umieścić 2 wzmaki i kondzia w MW tak żeby funkcjonalność nie ucierpiała i żeby nie było ich widać, wejdą w boczki w bagażniku?

Napisano

> Ja mam pytanie do znawców CarAudio w Stilo.

> Gdzie i czy jest miejsce w grodzi, na przepuszczenie 2x20mm kabla,

> trzeba wiercić?

> Czy ktos wie gdzie umieścić 2 wzmaki i kondzia w MW tak żeby

> funkcjonalność nie ucierpiała i żeby nie było ich widać, wejdą w

> boczki w bagażniku?

po prawej stronie od pasażera jest przejscie

co do drugiego pytania czy wejda wzmaki to pymysl sam skąd mam wiedziec co chcesz tam wlozyc alharda na 20na 20 czy genesisa 5 channel

Napisano

No jasne:)

To będzie Carpower 1502 4kan i Phonocar PH590 2 kan , kond 1F, nie mam pojecia czy wejdzie tam cokolwiek bo nie rozbieralem jeszcze boczków wole najpierw spytać:)

Napisano

> trzeba wiercić?

witam, w moim przypadku kable idą chyba gdzieś progiem, potem wchodzi w boczek tylnego rzędu siedzeń aż w końcu trafia do bagażnika (do wzmacniaczy) - niestety nie wiem, czy wiercili.

> boczki w bagażniku?

masz ułatwioną sytuację - masz MW.

ja mam 3D, dwa wzmacniacze zmieściły się z lewej strony w miejsce po wywalonym fabrycznym sub'ie. Całość przykryta fabrycznym "pudełkiem" po sub'ie wink.gif

Napisano

> witam, w moim przypadku kable idą chyba gdzieś progiem, potem wchodzi w boczek tylnego rzędu siedzeń aż w końcu trafia do bagażnika (do wzmacniaczy) - niestety nie wiem, czy wiercili.

Mówiąc o grodzi Karol ma na myśli przejście pomiędzy komorą silnika a kabiną wink.gif

Napisano

> Mówiąc o grodzi Karol ma na myśli przejście pomiędzy komorą silnika a

> kabiną

jo, nie wiem, czy wiercili wink.gif

Napisano

> trzeba wiercić?

> boczki w bagażniku?

jak zdemontujesz schowek to znajdziesz za nim głęboko gumowy przepust i tamtędy można kabelek przełożyć ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.