Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Central + pilot do nowego SC 50th

Featured Replies

Napisano

Stałem się szczęśliwym posiadaczem SC w wersji 50th (w zasadzie żonka), a że przyzwyczajony do centrala w Albei spytałem serwis o koszt dodania od razu w salonie, niestety 1000 zł za central + pilot to chyba nieco drogawo więc pytam:

czy zna ktoś jakąś opcję założenia w rozsądnej cenie centrala z pilotkiem (+ew. jakiś prosty alarm) i czy w ogóle jest szansa założenia gdzieś poza ASO żeby nie miec problemów z gwarancją? A może jest jakieś ASO w okolicy Wrocław-Opole które ma normalną cenę (widziałem na alle zestawy za 300 zł do SC) to powiedzmy 500 zł mógłbym na to wyadać, ale 1000 zł? I to bez alarmu? Chyba za dużo!

Napisano

Zalozyc mozesz za jakies 300zl max, ale potem sa problemy z gwarancja. Moj kumpel mial problemy z wtryskiem i powiedzieli mu ze ktos grzebal w elektryce shocked.gif i nie chcieli naprawic.

. Mogles sie dogadac w salonie, zeby Ci zalozyli jako gratis jak auto kupowales, a teraz chyba przyjdzie Ci czekac do konca gwarancji, chociaz zapytaj dealera u ktorego kupowales jak podchodzi do tego tematu.

Napisano

> Stałem się szczęśliwym posiadaczem SC w wersji 50th (w zasadzie

> żonka), a że przyzwyczajony do centrala w Albei spytałem serwis

> o koszt dodania od razu w salonie, niestety 1000 zł za central +

> pilot to chyba nieco drogawo więc pytam:

> czy zna ktoś jakąś opcję założenia w rozsądnej cenie centrala z

> pilotkiem (+ew. jakiś prosty alarm) i czy w ogóle jest szansa

> założenia gdzieś poza ASO żeby nie miec problemów z gwarancją? A

> może jest jakieś ASO w okolicy Wrocław-Opole które ma normalną

> cenę (widziałem na alle zestawy za 300 zł do SC) to powiedzmy

> 500 zł mógłbym na to wyadać, ale 1000 zł? I to bez alarmu? Chyba

> za dużo!

Duzo za duzo tak jak pisal poprzednik mozna za 300 zl zalozyc albo nawet taniej plus alarm do tego ktory cenowo mozesz sobie sam dobrac ale napewno nie wyjdzie Cie to az 1000zl . Tylko ze faktyvcznie nie widaomo jak z gwarancja bedzie

Napisano
  • Autor

Ten od którego kupowałem oferował central za 1200, także chyba nie ma o czym z nim gadać do tego ma u mnie skrajnie złą reputację (pisałem o problemach z serwisem Albei). Inny salon Wrocławski proponuje 1000 zł za central ale to i tak kwota kosmos w stosunku do ceny auta. Czyli nie rezygnując z gwarancji się zbytnio nie da... Myślałem może że ktoś zna jakieś "normalne" ASO które potrafi założyć takie coś za 500 zł.

Napisano

> za dużo!

zagadaj "nieoficjalnie" z elektrykiem tego ASO, bedziesz mial zalozone tak jak za 1000 a zaplacisz pewnie mniej niz polowe tej kwoty ok.gifzlosnik.gif

pozdr.

Napisano

nie zaklada sie alarmow w ASO (bo po co Ci alarm zamontowany w identyczny sposob jak w tysiacach innych sc)

Napisano
  • Autor

> nie zaklada sie alarmow w ASO (bo po co Ci alarm zamontowany w

> identyczny sposob jak w tysiacach innych sc)

Wiem ale mi chodzi jedynie o central i pilota tak naprawdę bo czy z alarmem czy z blokada to i tak ukradną i tak. Chodzi o wygode jedynie.

Napisano

> nie zaklada sie alarmow w ASO (bo po co Ci alarm zamontowany w

> identyczny sposob jak w tysiacach innych sc)

to zalezy kto i jak zalozylby ten alarm ok.gif pare razy widzialem robote pajeczarzy i szczerze mowiac wolalbym w standardowym miejscu ale za to dzialajacy, nie powodujacy naglych i niespodziewanych unieruchomien auta na drodze, wariujacych centralnych zamkow, wyjacych syren itp. zlosnik.gif sam zakladam z reguly w jednym miejscu, ale zeby tam sie dostac trzeba rozebrac kilka elementow auta ( i nie wynika to z mojego lenistwa, poprostu jest to fizycznie niewykonalne umiescic centralke za kazdym razem w innym miejscu, moze znalazloby sie 5-7 miejsc hmm.gif centralke moznaby wlasciwie umiescic w dowolnym miejscu, ale punktow podlaczenia jest naprawde niewiele) ok.gif a te zakladane przez pana miecia w garazu (chociaz oczywiscie nie ma co uogolniac) najczesciej wisza na niezaizolowanych kabelkach pod deska rozdzielcza, a niejednokrotnie zdarza sie ze wystarczy odkrecic jedna oslone i centralka spada na podloge biglaugh.gif

moja rada, nie cisnac goscia na termin, dobrze zalozony alarm wymaga czasu ok.gif i najlepiej zaplacic cos extra ale zeby naprawde przylozyl sie do roboty ok.gif

pozdr.

Napisano

> za dużo!

witam ja w moim sc zalozylem sam alarm + centralkie kupiony na allegro za 150zl dzialal 2 lata bez problemow, a jak nie umiesz sam, jest wiele firm i mysle ze za 500 kazdy to zrobi

Napisano
  • Autor

> witam ja w moim sc zalozylem sam alarm + centralkie kupiony na

> allegro za 150zl dzialal 2 lata bez problemow, a jak nie umiesz

> sam, jest wiele firm i mysle ze za 500 kazdy to zrobi

Widziałem te zestawy na alle gdzie piszą, że idealnie pasują w otwory itp itd. tak się tylko zastanawiam czy jak mi padnie auto to będę musiał to wyjąć znim do serwisu pojadę tak? To jest jakieś chore. A jakbym zaniósł zestaw taki za 150 żeby mi w ASo zamontowali za normalną stawkę roboczo godziny to pewnie mnie wyśmieją.... Dziwne to wszystko.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.