Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przełącznik "autronic" PILNE

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie

Popsował mi się przełącznik od gazu, co bardziej denerwujące wczoraj auto przestało mi jeździć na noPB i mogłem tylko odpalić awaryjnie na gazie.

280422836-przod.JPG

280422836-ty%B3.JPG

Co ważne teraz o odpaleniu na gazie nie ma mowy, bo nie ma jak wcisnąć przycisku.

Auto jest mi niezmiernie potrzebne, bo nie wykluczone że czeka mnie dzisiaj wizyta w szpitalu.

Najważniejsze pytanie:

Czy mostkując, któreś kabelki jestem w stanie tak zrobić żeby sterownik ( AL-700 ) myślał, że przycisk jest cały czas wciśnięty ???

Sprawa jest naprawde PILNA !!! Pomóżcie 20.GIF

Napisano

Czarny przewód to na pewno masa.

Pozostałe IMO: jeden zasila diodę LED, drugi jest zwierany do masy przełacznikiem. Ale nie wiem, który jest od czego. Podłaczenie LED do masy i każdego z obu przewodów na zmianę wyjaśniłoby sprawę, ale jak nie możesz odpalić na noPb to nie sprawdzisz, przy którym połaczeniu dioda miga. No chyba, że LED już świeci (miga) podczas kręcenia rozrusznikiem, ale nie jestem tego pewien.

Pozostaje ci tylko rozbiórka tego przełacznika i sprawdzenie, który przewód jest zwierany do masy przyciskiem, a do którego jest podłaczona LED.

Od biedy próbuj podczas rozruchu silnika zwierać do czarnego jeden lub drugi przewód przez rezystor ok. 500 omów, może zadziała jako przycisk, a nie spali wyjścia na LED!!!

Oczywiście zadziała tylko, jak masz w sterowniku aktywna funkcję awaryjnego odpalania na LPG...

Pozdr.

Napisano

Doczytałem, że wczoraj odpalałeś awaryjnie na LPG i jeździłeś? Więc teraz masz już na stałe (do czasu ręcznego przełaczenia na noPb) ustawiony ten tryb, wystarczy uruchomić silnik - uruchomi się na LPG. Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Doczytałem, że wczoraj odpalałeś awaryjnie na LPG i jeździłeś? Więc

> teraz masz już na stałe (do czasy ręcznego przełaczenia na noPb)

> ustawiony ten tryb, wystarczy uruchomić silnik - uruchomi się na

> LPG. Pozdr.

Właśnie nie za bardzo, bo zmieniałem pompę paliwa i chciałem wykluczyć jej wadę. Przycisk się napewno zatrzymał na automacie, czyli na odpalaniu na noPB. Jednym słowem kaplica angryfire.gif

Napisano
  • Autor

Przełącznik kupiony na wariata, u pierwszego lepszego gaziarza kosztował mnie 80 polskich nowych złotych mlot.gif

Na szczęście już rozwiazałem problem zasilania na noPB.

Dzięki za chęć pomocy 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.