Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra Combi głośniki tył

Featured Replies

Napisano

Witam

Jako że to mój pierwszy post witam wszystkich. Do rzeczy: chciałbym kupić głośniki na tyl do opla astry I combi dla taty. Nie znam wymiarów, raczej nie mam możliwości zmierzyć (głośniki montowane w klapie bagażnika). Czy ktoś się orientuje jakiej wielkości są tam głośniki i potem ewentualnie wskazać mi markę albo konkretny model głośników. Przepraszam, jestem jak narazie zielony w tym temacie. Z przodu w samochodzie są oryginalne głośniki oplowskie. Dziękuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Panowie - podbijam i jeszcze raz proszę o pomoc. Poszukałem jeszcze, poczytalem i teraz tak. Potrzebuje głośniki 16'stki do tego samochodu. Głośniki będą grały pod samym radiem. Może w przyszłości jakiś wzmacniacz. Cena myślę koło 200 złotych, może być troszkę wiecej. Nie jestem żadnym audiofilem, ale zależy mi na w miare dobrych głośnikach. Jak narazie interesują mnie 2 oferty

JBL CS 265

Hertz DCX 165

Proszę powiedzcie co sądzicie o tych głośnikach, ewentualnie podajcie swoje typy. Proszę doradzcie laikowi:)

Napisano

> Panowie - podbijam i jeszcze raz proszę o pomoc. Poszukałem jeszcze,

> poczytalem i teraz tak. Potrzebuje głośniki 16'stki do tego

> samochodu. Głośniki będą grały pod samym radiem. Może w

> przyszłości jakiś wzmacniacz. Cena myślę koło 200 złotych, może

> być troszkę wiecej. Nie jestem żadnym audiofilem, ale zależy mi

> na w miare dobrych głośnikach. Jak narazie interesują mnie 2

> oferty

> JBL CS 265

> Hertz DCX 165

> Proszę powiedzcie co sądzicie o tych głośnikach, ewentualnie podajcie

> swoje typy. Proszę doradzcie laikowi:)

laik laikowi mowi bierz JBL grinser006.gif mowia ze sa dobre zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Jeśli ufać danym technicznym które są napisane na allegro to hertz jest lepszy. Tylko czy temu mozna ufac:) Jednak JBL jest chyba bardziej cenioną firma? Nie wiem, juz sam. Niech ktoś jeszcze doradzi.

Napisano

Witam.Jako że posiadam taki sam pojazd (astra caravan F) napisze Ci co wiem.Po pierwsze to montaż głośników w klapie bagażnika uważam za pomysł poroniony - zero jakiejkolwiek komory rezonansowae sprawia że głośniki w klapie poprostu nie grają .W dodatku nie ma możliwości montażu innych poza orginalnymi z racji braku miejsca .Orginały są płyciutkie cokolwiek innego wymagało by wycinania dziury w poszyciu pokrywy i montaży na wierzchu (głośniki na plastiku pokrywającym pokrywe.Ja znalazłem sposób na to i zamówiłem głośnik STX-A typowo basowy ,mam radyjko pioneera deh-p7700 z możliwością zrobienia z tylnych kanałów wzmacniacza dla suba i tak zamierzam zrobić .Czyli przód jakieś midibasy do drzwi w osłonach lusterek ,,gwizdki a na tyl jedynie skrzyneczka z basem.Jeśli chcesz to moge Ci odstąpić orginalne głośniki do pokrywy bagażnika.

Jeśli stwierdzisz że jednak będziesz montowal coś w klape to nie kupuj nic drogiego bo i tak nie zagra.Na przód polecam Jbl- a - ta firma nigdy mnie nie zawiodła - zawsze dźwięk tych głośników to to czego szukam.Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie pepcio. Oryginalne głośniki z przodu astry pasują na tył. Co myślisz o tym żeby je tam przelożyć?, a na przód kupić powiedzmy JBL, o których mówiłem? Są 2 problemy:

1. Jak sobie poradziłeś z szybą z przodu? Kiedy się ją opuści maksymalnie na głośnik zostaje naprawde niewiele miejsca. Czy u Ciebie szyba nie zamyka sie do końca?

2. Z przodu są zamontowane tweetery. Czy to zagra dobrze z 2,3 -drożnymi głośnikami. Czy to w ogole poroniony pomysł? Czy lepiej zakupić jakiś midbass, jednak widziałem że takie głośniki do najtańszych nie należą. Jakie polecasz głośniki na przód?

EDIT: Przemyślałem głośnik 2/3 drożny na przód - pomysł kiepski. Mam już tweetery z przodu więc jakie polecacie głośniki, a może jakiś nowy zestaw odseparowany głośniki, tweetery i zwrotnice?

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam, mam taki sam pojazd.

Musisz zaopatrzyć sie, ewentualnie samemu wykonać w dystansy do głośników, bo inaczej nie wejdzie Ci tam nic głebszego, a co za tym idzie nic sensownego.

Drugi problem to to, że prowadnice szyb nie są w tych autach regulowane, a zgrzewane/spawane do drzwi.

Tak więc max głębokość głośnika w drzwiach po zastosowaniu dystansu to ok 62mm, no chyba że będziesz pruł tapicerke od strony kabiny, to już bez ograniczeń.

Jeśli chodzi o te 62mm to niestety odpadają pożądne hertze i skłaniałbym sie np ku zestawowi odeparowanemu Rainbowa. Oczywiście tylko zestaw odseparowany ze zwrotnicami - wszystko musi ze sobą grać i mieć odpowiedni podział częstotliwości.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.