Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spoiler (lotka) do Astry F sedan

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie!

Na początek może zacznę od tego, że zmieniłem furę z Astry F Hatchback (rocznik 95) na Astrę F Classic sedan (rocznik 99). Samochód jest praktycznie z salonu (odkupiłem go od ojca, który teraz zakupił nowe autko). Stan auta jest zaje...fajny, że aż chce się w nim coś zrobić smile.gif

Zawsze podobały mi się delikatne spoilery (lotki) na klapie bagażnika z trzecim światłem STOP. Zadzwoniłem do ASO Opla, żeby zapytać sie jaka jest cena oryginalnego spoilera (takiego jak miała wersja Dynamic opisana na stronie kącika:

astra_classic_dynamic_2s.jpg

astra_classic_dynamic_4s.jpg

Niestety Pan z ASO "zaśpiewał" mi 1800 PLN + malowanie + zamontowanie. W sumie lekko ponad 2 tysiaki.

Niestety taką kasą nie dysponuję, dlatego rozejrzałem się po allegro za jakimiś nieoryginalnymi spoilerkami:

1. Spoiler za 160 PLN

2. Spoiler za 130 PLN

3. Równiez za 130 PLN

Drodzy Astrowicze... co sądzicie o tych spoilerkach na tylną klapę? Czy warto inwestowac w taki "nieoryginalny" spoiler? Który z nich może być najbardziej zbliżony do oryginału? Czy materiał z jakiego to jest zrobione nie będzie jakimś ścierwem? No i czy jeśli spali się lampka (czy dioda...) to czy istnieje możliwość wymiany?

Dodam, że ta moja nowa astra wygląda identycznie jak na zdjęciach (srebrny metalic sedan).

Za wszselką pomoc z góry dziękuję

pozdrawiam

Napisano

Witam!

To co pokazales z Alledrogo wedlug mnie to shit totalny, chociaz tylko w zasadzie jeden jest z 3 linka zblizony do orginalu. Ale moze tez byc taki sam jak z pierwszego linka, ze wzgledu na kat robienia zdjecia.

Jesli juz koniecznie chcesz miec ten spojler, poszukaj na szrotach. Nie wiem czy nada sie z innych modeli - trzeba by wymierzyc.

Napisano

Kolega Jerry ma racje. Ja kupilem takie cos za 180 zl do mojego obecnego autka na DRAGON. Jeszcze nie zostal pomalowany, a juz popekal. Poszukaj po szroatch lub rozbitkach to znajdziesz ten oryginal (Irmscher), a moze ktos ma na stanie w ASO w Niemczech i spusci z ceny. A zamontować sobie to sam zamontojuesz, a lakiernika to spoko znajdziesz za połowe ceny w okolicy.

Napisano

A czy z Viki jakiejs nie nada sie??

Pomalowac to mozna samemu, kupujesz lakier w sprayu a do tego druga butle lakieru bezbarwnego i lecisz biglaugh.gif.

Tylko trzeba poczekac na cieplejsze dni, sam mam jedna poprawke do trysniecia tym zestawem ale za zimno jest frown.gif

Napisano

> Witam serdecznie!

> Na początek może zacznę od tego, że zmieniłem furę z Astry F

> Hatchback (rocznik 95) na Astrę F Classic sedan (rocznik 99).

> Samochód jest praktycznie z salonu (odkupiłem go od ojca, który

> teraz zakupił nowe autko). Stan auta jest zaje...fajny, że aż

> chce się w nim coś zrobić

> Zawsze podobały mi się delikatne spoilery (lotki) na klapie bagażnika

> z trzecim światłem STOP. Zadzwoniłem do ASO Opla, żeby zapytać

> sie jaka jest cena oryginalnego spoilera (takiego jak miała

> wersja Dynamic opisana na stronie kącika:

> Niestety Pan z ASO "zaśpiewał" mi 1800 PLN + malowanie +

> zamontowanie. W sumie lekko ponad 2 tysiaki.

> Niestety taką kasą nie dysponuję, dlatego rozejrzałem się po allegro

> za jakimiś nieoryginalnymi spoilerkami:

> 1. Spoiler za 160 PLN

> 2. Spoiler za 130 PLN

> 3. Równiez za 130 PLN

> Drodzy Astrowicze... co sądzicie o tych spoilerkach na tylną klapę?

> Czy warto inwestowac w taki "nieoryginalny" spoiler? Który z

> nich może być najbardziej zbliżony do oryginału? Czy materiał z

> jakiego to jest zrobione nie będzie jakimś ścierwem? No i czy

> jeśli spali się lampka (czy dioda...) to czy istnieje możliwość

> wymiany?

> Dodam, że ta moja nowa astra wygląda identycznie jak na zdjęciach

> (srebrny metalic sedan).

> Za wszselką pomoc z góry dziękuję

> pozdrawiam

ja do swojego sedana zapodałem taki jak na foto , kupiłem go w sklepie internetowym z czesciami to tuningu (niesteety było to dawno temu i juz nie mam linka) kosztowal cos ponad 200 zł ze światłem stop , a jego jakość była super po pomalowaniu nie do odróżnienia od oryginału skromny.gif

280489959-DSC00018.jpg

post-19920-14352491628305_thumb.jpg

Napisano

po pomalowaniu nie do

> odróżnienia od oryginału

Niestety - odróżnia się. Oryginał licuje się z krawędzią klapy (wiem bo mam) - natomiast Twój zachodzi delikatnie na błotnik. Tak jak pozostali, radzę poszukać na szrotach - albo może ktos bedzie sprzedawał. W wersjach Dynamic oraz w serwisach lotka pochodzi od Irmscher'a.

Napisano

Tez szukalem jakis czas temu... Ciezko bylo. W koncu kupilem od hondy civic za 50zl smile.gif Pasuje idealnie, mi sie osobiscie bardziej podoba niz oryginal, ktory imo jest zbyt masywny. O, cos takiego, tylko moj jest jeszcze na srodku podparty:

http://www.moto.allegro.pl/item323083242_honda_civic_spojler_spoiler_p_r_o_d_u_c_en_t.html

Na zdjeciu od spodu wygladaja mocowania identycznie jak mojego, stad wnioskuje, ze bedzie pasowal.

A moja piekna wyglada tak (aktualnie zderzaki w kolor schna sobie w garazu smile.gif )

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/dbe5454ad52465eb.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/4d1ec0d31d113a96.html

Napisano
  • Autor

Panowie, dzięki za odpowiedzi.

Simek18, faktycznie ten spoiler od hondy wygląda całkiem nieźle, tylko zależy mi na tym świetle STOPu (jakoś tak mi się upatrzył).

Natomiast co do tego spoilerka który zaprezentował kolega Zari, to faktycznie jest lekka różnica w stosunku do Irmschera. W ostateczności możnaby lekko przymknąć na to oko smile.gif

Zajrzalem nawet na stronę www.irmscher.de ale niestety moja znajomość języka Rzeszy nie jest zbyt dobra, a nie wszędzie są zdjęcia wystawionych produktów i nie wiem czy jest tam ten spoiler czy też go nie ma.

Gdyby cena oscylowała jeszcze maksymalnie w granicach 500 PLN za sam nowy spoiler to byćmoże skusiłbym się na tego Irmschera (no ale nie 1800 PLN jak w ASO Opla).

Chyba wybiorę się w sobotę na małą wycieczkę po szrotowiskach. Chyba że ktoś Was chce sprzedać smile.gif

EDIT:

Panowie, a może wie ktoś jak po niemiecku nazywa się ten spoiler z trzecim światłem STOP Irmschera?

Napisano

> po pomalowaniu nie do

> Niestety - odróżnia się. Oryginał licuje się z krawędzią klapy (wiem

> bo mam) - natomiast Twój zachodzi delikatnie na błotnik. Tak jak

> pozostali, radzę poszukać na szrotach - albo może ktos bedzie

> sprzedawał. W wersjach Dynamic oraz w serwisach lotka pochodzi

> od Irmscher'a.

dokladnie oryginal jest od irmschera i nie zachodzi na klape , ale mi sie i tak bardziej podoba ten w mojej starej asterce jump.gif , a najgorsze sa te ze stopka po srodku spoylera ale to tylko moje skromne zdanie biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

Panowie, znalazłem na necie takie coś:

SPOILER

Wygląda mniej więcej tak:

abart-opel-astra-classic.gif

Na moje oko dość mocno przypomina oryginał... nie wiem tylko czy to jest zdjęcie które faktycznie przedstawia ten spoiler (czy moze to zdjęcie tej wersji Dynamic)

Sklep jest trochę daleko od Szczecina.

Co o tym sądzicie? A może mieszka ktoś w okolicach Świdnicy?

cena dość atrakcyjna... 150 zika smile.gif

Napisano

To jest na 99% Dynamic, a nie ich wersja tego.

Napisano

> Panowie, znalazłem na necie takie coś:

> SPOILER

> Wygląda mniej więcej tak:

> Na moje oko dość mocno przypomina oryginał... nie wiem tylko czy to

> jest zdjęcie które faktycznie przedstawia ten spoiler (czy moze

> to zdjęcie tej wersji Dynamic)

> Sklep jest trochę daleko od Szczecina.

> Co o tym sądzicie? A może mieszka ktoś w okolicach Świdnicy?

> cena dość atrakcyjna... 150 zika

identyko jak ten moj tylko że nie wchodzi na blotniki a konczy sie na klapie dokladnie byly takie w dynamicu , jak w tej cenie bedzie jak ten ze zdjecia to bierz ok.gif

Napisano
  • Autor

> identyko jak ten moj tylko że nie wchodzi na blotniki a konczy sie na

> klapie dokladnie byly takie w dynamicu , jak w tej cenie bedzie

> jak ten ze zdjecia to bierz

No niestety, nie jest tak kolorowo.... zadzwoniłem do tej firmy i uzyskałem odpowiedz, że owszem mają spoilery do astry ale bez światła STOPu. Zapytałem zatem dlaczego na zdjęciu jest inaczej, a oni że to "zdjęcie poglądowe".

czyli można wywnioskować że nijak ma się to do rzeczywistości. Zdjęcie pewnie z Dynamica a towar w ogóle zupełnie inny (i bez stopu)

Napisano

> Panowie, a może wie ktoś jak po niemiecku nazywa się ten spoiler z

> trzecim światłem STOP Irmschera?

heckspoiler mit bremslicht

Napisano

> heckspoiler mit bremslicht lub Artikel Details: i1801416 Heckflügel (bezposrednio z strony Irmscher)

Napisano

> ja do swojego sedana zapodałem taki jak na foto , kupiłem go w

> sklepie internetowym z czesciami to tuningu (niesteety było to

> dawno temu i juz nie mam linka) kosztowal cos ponad 200 zł ze

> światłem stop , a jego jakość była super po pomalowaniu nie do

> odróżnienia od oryginału

coś ty kupował a auchanie

Napisano

> coś ty kupował a auchanie

browary i takie tam inne artykuły pierwszej potrzeby biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.