Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie mogę dostać się do samochodu

Featured Replies

Napisano

Cześć,

Mam [kurza twarz] problem, padł mi dzisiaj aku i koleżka przyholował mi Asterkę pod dom, zamknąłem ( głupi byłem i młody ) ją na klucz, centralny zablokował wszystkei i drzwi po czym chyba aku rozładował się do końca i za Chiny ludowe nie mogę otworzyć drzwi, czy macie jakiś sposób na awaryje wyjście z tej sytuacji, chociażby otworzenei maski wtedy mógłbym naładować akumulator.

Napisano

> Cześć,

> Mam [kurza twarz] problem, padł mi dzisiaj aku i koleżka przyholował mi

> Asterkę pod dom, zamknąłem ( głupi byłem i młody ) ją na klucz,

> centralny zablokował wszystkei i drzwi po czym chyba aku

> rozładował się do końca i za Chiny ludowe nie mogę otworzyć

> drzwi, czy macie jakiś sposób na awaryje wyjście z tej sytuacji,

> chociażby otworzenei maski wtedy mógłbym naładować akumulator.

Z kluczyka nie możesz otworzyć drzwi kierowcy ?? hmm.gif

Właśnie ładowałem akumulator i zamknąłem drzwi z "łapy" a później otworzyłem drzwi kierowcy z klucza.

Napisano

> Z kluczyka nie możesz otworzyć drzwi kierowcy ??

> Właśnie ładowałem akumulator i zamknąłem drzwi z "łapy" a później

> otworzyłem drzwi kierowcy z klucza.

Też właśnie troszkę dziwnie to wyszło bo przecież kluczykiem bez napięcia można otworzyć zamek. No chyba że się zarygluje ale nawet wtedy drzwi kierowcy można otworzyć. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to że Zamki były zaryglowane i do tego uszkodził się zamek kierowcy albo ktoś grzebał i przerobił centralny.

Napisano

Jeżeli zamki nie zaryglowane to przecież jest jeszcze zamek w drzwiach pasażera i w klapie bagażnika. A nawet jeśli zaryglowane to klapę zawsze się otworzy bo ona się nie rygluje. Nie wiem jak w sedanie ale w kombi i hatchbacku się da przejść do środka piszę o Astrze F bo taką widziałem w profilu

Napisano
  • Autor

No to nie wiem, nie moge za Chiny ludowe otworzyc tego zamka z klucza, z pilota tez nie, to by było troche dziwne zeby w tym samym momenci co padl mi aku popsul sie zamek, jedyne co mi przychodzi do glowy to ze silownik od centralnego zablokowal drzwi i dopóki nie bedzie prądu to go nie odblokuje, to tak mi sie wydaje a jak to jest rozwiązane to nie mam pojęcia, w każdym razie czy da rade jakoś od spodu otworzyć mache ? Wydaje mi sie ze jakbym naladowal aku to otworze samochod , w przeciwnym razie chyba będe musiał tłuc szybę...

Napisano

> No to nie wiem, nie moge za Chiny ludowe otworzyc tego zamka z

> klucza, z pilota tez nie, to by było troche dziwne zeby w tym

> samym momenci co padl mi aku popsul sie zamek, jedyne co mi

> przychodzi do glowy to ze silownik od centralnego zablokowal

> drzwi i dopóki nie bedzie prądu to go nie odblokuje, to tak mi

> sie wydaje a jak to jest rozwiązane to nie mam pojęcia, w każdym

> razie czy da rade jakoś od spodu otworzyć mache ? Wydaje mi sie

> ze jakbym naladowal aku to otworze samochod , w przeciwnym razie

> chyba będe musiał tłuc szybę...

Nie może Ci siłownik zablokować zamka. Musi sie dać otworzyć normalnie z kluczyka (czyli włożyć kluczyk, przekręcić w kierunku przeciwnym do ruchu zegara). Zresztą nigdy nie otwierałeś drzwi od środka przy zamkniętym centralnym ?? Wystarczyło pociągnąć za "cyngiel" swiety.gif

Jedynie to możesz mieć coś napiep..... z centralnym, bo wyobraź sobie jak by to był standard to co by sie działo podczas wypadku sciana.gif

Napisano

> No to nie wiem, nie moge za Chiny ludowe otworzyc tego zamka z

> klucza, z pilota tez nie, to by było troche dziwne zeby w tym

> samym momenci co padl mi aku popsul sie zamek, jedyne co mi

> przychodzi do glowy to ze silownik od centralnego zablokowal

> drzwi i dopóki nie bedzie prądu to go nie odblokuje, to tak mi

> sie wydaje a jak to jest rozwiązane to nie mam pojęcia, w każdym

> razie czy da rade jakoś od spodu otworzyć mache ? Wydaje mi sie

> ze jakbym naladowal aku to otworze samochod , w przeciwnym razie

> chyba będe musiał tłuc szybę...

To spróbuj otworzyć drzwi pasażera albo klapę. Siłownik po zamknięciu nie blokuje zamka i można otworzyć zamek bez napięcia. Chyba że się załączy blokadę antywłamaniową (kluczyk do poziomu) to co innego ale drzwi kierowcy nie mają tego i kluczykiem bez prądu się je otworzy. A jeżeli zamykany samochód był z pilota to tym bardziej blokada antywłamaniowa jest niezałączona.

Napisano

Kurcze dziwny przypadek- jeśli nie zaryglowałeś wszystkich zamków za pomocą zamka kierowcy to powinieneś otworzyć bezproblemowo.

Nie wiej jak wygląda ryglowania klapy bagażnika, ale drzwi kierowcy maja blokadę mechaniczna, pozostałe drzwi elektryczną .

Więc bez przesadzania z siło spróbuj otworzyć drzwi kierowcy kluczykiem wink.gif

[image]d5e2f23913594444.jpg[/image]

Tak dla uściślenia jeśli masz zaryglowane drzwi to bębenek zamka masz w pozycji poziomej ( pozycja A na zamieszczonej fotce ) , natomiast zwykłe klasyczne zamkniecie centralnym zamkiem bębenek w pozycji pionowej wink.gif

Napisano

jak centralny zamek jest dokładany, to zdarza się, ze z kluczyka nie da się otworzyć. pozostaje tylko pilot (tak mam w meganie)

a jak otworzyć.

Położyć sie pod auto i podpić prostownik od spodu.

+ do rozrusznika do tego kabla ktory przychodzi z akumulatora a - gdziekolwiek do bloku silnika. poładujesz tak z pół godzinki i już otworzysz centralny normalnie, otworzysz maske i bedziesz mógł doładować aq w normalny sposób

Napisano
  • Autor

Drzwi zamykałem z klucza a nie z pilota, z pilota jedynie próbowałem go otworzyć... Nie pamiętam ale możliwe że przekręciłem do pozycji poziomej czyli ryglowanie ale to przecież też sie odryglowuje mechaniczenie i mi kluczyk z pozycji poziomej do pionowej się przekręca ale jak chce dać dalej w lewo do pozycji oznaczonej na tym rysunku jako B to nie da rady, mam sedana i bagażnik nic mi tu nie da a pozaty też jest podpięty pod centralny zamek

Napisano
  • Autor

> Drzwi zamykałem z klucza a nie z pilota, z pilota jedynie próbowałem

> go otworzyć... Nie pamiętam ale możliwe że przekręciłem do

> pozycji poziomej czyli ryglowanie ale to przecież też sie

> odryglowuje mechaniczenie i mi kluczyk z pozycji poziomej do

> pionowej się przekręca ale jak chce dać dalej w lewo do pozycji

> oznaczonej na tym rysunku jako B to nie da rady, mam sedana i

> bagażnik nic mi tu nie da a pozaty też jest podpięty pod

> centralny zamek

A to już jest jakis pomysł, dzięki.

Napisano

> A to już jest jakis pomysł, dzięki.

ja u siebie jak nie moglem otworzyc maski bo cos sie z linka popsulo to wyjalem gril (fakt ze troche jest kiepsko z maska spasowany zlosnik.gif) i wystarczyl srubokret by maske otworzyc.

Napisano
  • Autor

Kurde nie mogę sie dostać od spodu, może zrobei tak jak Ty i oitorze maske, u mnie linka jest ok, jak najlepeij sie do nie dostać ? Ewentualnie w ostateczności znacie kogoś w Warszawie godnego polecenia kto otwiera awaryjnie samochody ?

Napisano
  • Autor

Czy istnieje taka opcja żeby podpiąć prostownik pod przewody od kierunkowskazów ?

Napisano

> Czy istnieje taka opcja żeby podpiąć prostownik pod przewody od

> kierunkowskazów ?

nie

Napisano

Ja na Twoim miejscu nie bił bym szyby, bardziej jak kolega wyżej pisał spróbuj wyjąć atrapę jeśli nie możesz podładować akumulatora

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.