Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy posiada ktos taka blokade na skrzynie?

Featured Replies

Napisano

> http://moto.allegro.pl/item330227062_blokada_hamulec_reczny_dzwignia_zmiany_biegow_fv.html

> Jest tanie, ale czy skuteczne? tzn czy rozwalenie tego zajmie dluzej

> niz 30minut?

Jak będą chcieli ukraść to obetną drążek zmiany biegów poniżej gałki i już. Albo wykręcą gałkę.

Wg. mnie średnio skuteczne.

Napisano

> Kzde dotatkowe zabezpieczenie to zajmuje wiecej czasu.Wiec iominie i

> pojdzie dalej.

Jeśli będzie "szczypiorek" to owszem da sobie spokój i odejdzie, ale jeśli auto zostanie upatrzone to i tak dadzą radę.

Napisano

> http://moto.allegro.pl/item330227062_blokada_hamulec_reczny_dzwignia_zmiany_biegow_fv.html

> niz 30minut?

30 minut? jak masz wciskana galke to nawet 30 sekund nie bedzie wink.gif

poza tym podejrzewam ze szybko Ci sie znudzi zakladanie i zdejmowanie tego urzadzenia, a na dodatek bedzie sie walac po aucie.

zatem nie warto.

pzodro

Napisano

> IMO

> lepszy na pewno jest np. Bear Lock

wątpię. Mi ukradli auto z założonym Bear lockiem i to w środku dnia, z dosyć ruchliwej ulicy, więc raczej nie zabrało im to dużo czasu.

Jedyne w miarę skuteczne zabezpieczenie to imho AC. zlosnik.gif

Napisano

> niz 30minut?

to zabezpieczenie lewarka a nie skrzyni. Nie potrzeba ciąć... wystarczy odkęcić jedną śrubę krzyżaka drążka zmiany biegów i ręcznie wpiąć np 2 bieg zlosnik.gif. Dla fachowca 5 min.

Napisano

> wątpię. Mi ukradli auto z założonym Bear lockiem i to w środku dnia,

> z dosyć ruchliwej ulicy, więc raczej nie zabrało im to dużo

> czasu.

> Jedyne w miarę skuteczne zabezpieczenie to imho AC.

IMO jednak lepsze od tamtej jest wink.gif

a co do AC to tak ok.gif

Napisano

> Jest tanie, ale czy skuteczne?

imho bardzo skutecznie porysuje Ci obie czesci, do ktorych to przypniesz i skuteczenie zwiekszy poziom Twojego wk... jak bedziesz to musial ciagle zakladac i zdejmowac - nie mowie juz o tym, ze w sumie nie wiadomo co z tym zrobic po zdjeciu

Napisano

> czasu.

Wiesz, kradną i auta, które teoretycznie nie miały prawa odjechać bez właściciela skromny.gif

Zawsze to jakieś zabezpieczenie, na byle g.... ok.gif

TU dają nawet jakieś zniżki AC, na auta z zamontowanym zabezpieczeniem typu Bear Lock.

Te starsze wersje miały wadę, taką, że były montowane tylko z boku tunelu (jedna blacha), te nowsze już tak łatwo "z buta" nie dadzą się pokonać ok.gif

Napisano

i tutaj trzeba się z kolegą zgodzić ok.gif

Napisano

Chcialbym jedynie powiadomic, ze niektore samochody maja bear locka wsuwanego na 3:P Jak wiecie z 3 ruszyc to nie problem przy odrobinie wyczucia 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Chcialbym jedynie powiadomic, ze niektore samochody maja bear locka

> wsuwanego na 3:P Jak wiecie z 3 ruszyc to nie problem przy

> odrobinie wyczucia

to fakt. Jeśli chodzi o bear locka to jest sposób aby go udoskonalić a mianowicie na drążku od lewarka do skrzyni gdzie przymocowane jest jedna z części zabezpieczenia. Jest to taka blaszka z otworem którą należy przesunąć ją lekko w lewo bądź prawo żeby założenie blokady wymagało troszkę wysiłku od nas i tak samo wyciąganie

Napisano

> to fakt. Jeśli chodzi o bear locka to jest sposób aby go udoskonalić

> a mianowicie na drążku od lewarka do skrzyni gdzie przymocowane

> jest jedna z części zabezpieczenia. Jest to taka blaszka z

> otworem którą należy przesunąć ją lekko w lewo bądź prawo żeby

> założenie blokady wymagało troszkę wysiłku od nas i tak samo

> wyciąganie

ale wyciagnac sie tak czy siak niestety musi sie dac. A to zlodziejaszki o tym nie wiedza? Ba, oni wiedza wiecej niz my, wiec nawet jesli mielibysmy 3 bear locki i zone w samochodzie to nic z tego i tak zabiora 270751858-jezyk.gif

Co do tego bear lock'a na 3: Jakiz ubaw mialem, kiedy kolega w swoim nowym (owczesnie) escorcie chwilil sie, ze bear lock to najbezpieczniejsza z blokad mechanicznych i troche mija czasu od unieszkodliwienia jej. No wiec poprosilem go o zaklad (krateczka henka) ile czasu zajmie mi ruszenie samochodem. Dokladnie 15 sek. zeby.GIF Tak duzo, bo zgsal mi (wyczucie sprzegla na 3 sie klania). Nie ma zadnego w 100% bezpiecznego zabezpieczenia. A bear lock jest tego przukladem doskonalym, bo po co montowavc go skoro z 3 ruszysz i daleko ujedziesz. Swego czasu kumpel z rozwalonym, przestawionym mechanizmem zmiany biegow ruszal z 4 (bo tylko ja mial i czego by nie wrzucil to konczyl na 4) i jakos dojechalismy do domu. Cierpialo jedynie sprzeglo.

Napisano

> czasu.

Rozkręcenie takiej blokady zajęło mi za pierwszym razem 2 dni, za drugim 3 minuty - zacięła mi się w byłym aucie franca wink.gif

Napisano

> na wstecznym powinno się zostawiać

dokładnie ale to i tak nic CI nie da bo co za problem wciś sprzęgło i wypchać samochód

Napisano

> dokładnie ale to i tak nic CI nie da bo co za problem wciś sprzęgło i

> wypchać samochód

i tym sposobem dochodzimy do wniosku, ze nic co ludzkie nie jest bez wad zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.