Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprzęgło

Featured Replies

Napisano

Witam .wiem że temat był poruszany ale coś ostatnio nie mogę nic wyszukać. Sprawa dotyczy sprzęgła. Mam co prawda dopiero 66 tys na liczniku , ale osoba od której kupowałem autko to starszy pan i chyba trochę zajeżdził sprzęgiełko. Musiałem mocno podciągnąć linkę bo biegi cięzko wchodziły , tyle historii. Co się dzieje : często na jałowym słyszę turkotanie w skrzyni jak wcisnę sprzęgło jest cisza , druga sprawa cięzko wciska się wydaje mi się że czym dłużej jeżdze w korkach tym mocnej trzeba wciskać 893goodvibes.gif

Napisano

U moich rodziców w 1.6 też bbaaardzo ciężko wchodzi. Byłem z tym u znajomego mechanika, ale powiedział, że to normalka. Nie da się tego podciągnąć, bo jak podciągnie, to będę wgniatał łożysko w docisk i rozwalę go:(. Ja mu uwierzyłem.

Sprzęgło ciężko chodzi i nisko bierze, ale czy taki faktycznie urok sienek - zobaczymy na inne komentarze.

Napisano

niestety w sience w standardzie dosyc ciezko chodzi sprzeglo( jak w prawdziwych sportowych furach <Lol> zeby.GIF). Jednak jak ja wymienilem to odczulem duza roznice pomimo ze i tak u mnie po wymianie chodzi ciezej niz np w nexii mojego qmpla czy lacetti wujka(tam to jak w maselko:]). A do do 66 tys to pewnie dziadek duzo na polsprzegle ganial, albo caly czas trzymal noge na sprzegle zamiast obok.

Napisano

> U moich rodziców w 1.6 też bbaaardzo ciężko wchodzi. Byłem z tym u

też tak sądziłem dopóki nie wymieniłem linki sprzęgła (strzeliła) i nie przesmarowałem dobrze linki. od tego czasu o połowę lżej wciskam to samo sprzęgło

Napisano

Jest na to prosty sposób. Odpinamy linkę od łapy sprzęgła i sprawdzamy jak "chodzi" ok.gif

Jak ciężko, to albo próbujemy ją ratować (wlewamy płynne specyfiki), albo wymieniamy.

Napisano

> ... druga sprawa cięzko wciska się wydaje mi

> się że czym dłużej jeżdze w korkach tym mocnej trzeba wciskać

Popieram kol.mrarka. U mnie po wymianie linki,nowa chodziła ciężej niż stara przed urwaniem się. Dupiaty mechanik stwierdził że mam sprzęgło do wymiany, poczytałem forum i wpsikałem do pancerza środek smarujący, na drugi dzień nie do poznania - noga wpadła w podłogę, tak lekko nigdy nie było.

Napisano
  • Autor

> Jest na to prosty sposób. Odpinamy linkę od łapy sprzęgła i

> sprawdzamy jak "chodzi"

> Jak ciężko, to albo próbujemy ją ratować (wlewamy płynne specyfiki),

> albo wymieniamy.

Musze obadać dzieki

Napisano

> Musze obadać dzieki

Spróbuj też wcisnąć łapę sprzęgła, może tam jest opór.

Możesz tam nalać WD40.

Napisano

dzisiaj bylem w ASO zeby mi sprawdzili zawieszke, koles jak przestawial samochod to powiedzial ze sprzeglo cos zle bierze(2 razy mu zgasl:P) wq mnie bylo normalnie bo sie juz przyzywczailem ze bierze od samego poczatku i troche ciezko chodzi, ale koles cos tam pomajstrowal dokrecil i pedal chodzi teraz nie do pozanania biglaugh.gif leciutko i przyjemnie hehe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.