Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z serii nie polecamy... (long)

Featured Replies

Napisano

tych panstwa:

o tu!

Klienta maja w dupie... leca na kase... poleceni przez znajomego ktory u nich zakladal jak zaczynali... u mnie odwalili chalturke pod maska, ale ok to jeszcze moge przelknac, nie jest to wielki problem w miare estetycznie... ale: wyjechalem od nich i na komputerze pokladowym napis: coolant level low... ktos 'zapomnial' odpowietrzyc uklad chlodzenia... sick.gif

Druga sprawa: pierwszy przeglad gwarancyjny, dzwonie w pon. po poludniu ze chce sie umowic na sobote: pan zadzwoni we czwartek bo nie wiadomo czy bedzie mechanik, ok dzwonie we czwartek, umowili mnie na sobote na 9ta...

przyjezdzam na 9ta... no mamy maly poslizg, pan poczeka godzinke, ok nie ma problemu godzinke moge poczekac... w miedzyczasie facetowi z hondy nie potrafili nic zrobic z zawrem ktory za wczesnie odbija... przedemna byli jeszcze chloapki z vouxhallem 3 litry V6... 'mechanik' przy nich przez 1.5h sie uczyl jak sie podlacza wtryski sekwencji przy silniku V6... zenada... godzina 12 dalej czekam... wepchneli mi faceta do kolejki, bo on wazniejszy... przyjechal na 10... zabralem sie i pojechalem nie chce miec z nimi wiecej nic do czynienia... nie polecam nikomu, gazu mi nie ustawili ale to nie problem zrobie sobie sam, natomiast traktowanie klienta: mamy cie w dupie, jak jestes 'wazniejszy' to mamy cie w dupie troche mniej nie bardzo pasuje do dzisiejszego rynku...

Napisano

Alsa w Siedlcach? Mam zgoła odmienne zdanie. Montaż STAGa-300 bez zastrzeżeń. Wszystko działało b.dobrze od początku - oprócz wskaźnika ilości LPG - ale to sobie sam ustawiłem (musiałęm trochę przekręcić czujnik na butli). Przegląd gwarancyjny po 3 kkm też bez problemu. Umówiona godzina, bez żadnych poślizgów (a jechałem z Wawy, więc też by mnie wkurzyło, gdyby były takie obsuwy). Więc dla odmiany ja ich polecam wszystkim co chcą zakładać STAGa. smile.gif

Napisano
  • Autor

> Alsa w Siedlcach? Mam zgoła odmienne zdanie. Montaż STAGa-300 bez

> zastrzeżeń. Wszystko działało b.dobrze od początku - oprócz

> wskaźnika ilości LPG - ale to sobie sam ustawiłem (musiałęm

> trochę przekręcić czujnik na butli). Przegląd gwarancyjny po 3

> kkm też bez problemu. Umówiona godzina, bez żadnych poślizgów (a

> jechałem z Wawy, więc też by mnie wkurzyło, gdyby były takie

> obsuwy). Więc dla odmiany ja ich polecam wszystkim co chcą

> zakładać STAGa.

kiedy zakladales?? bo kolega ich chwalil pod niebiosa ale on zakladal ponad pol roku temu...

Napisano

> kiedy zakladales?

W sierpniu 2007.

Napisano
  • Autor

> W sierpniu 2007.

no to tak jak kolega... slinka.gif to tez napisalem ze sie nastawili teraz na kase i teraz odwalaja... slinka.gif

Napisano
  • Autor

> Dobrych fachmanów mozna znaleść na stronie Ac producenta staga w

> dziale forum.

waytogo.gif to nie chodzi o to... biglaugh.gif wyregulowac sobie sam moge bo to nei problem... ale traktowanie klienta u nich jest na naprawde niskim poziomie teraz...

• 3 miesiące później...
Napisano

Miał być nowy wątek, żałuje że tego wcześniej nie znalazłem ale szukałem tylko na google i były tylko pozytywne opinie.

Dziś zakładałem u nich STAGA 300 i to jak założona jest instalacja to jest partyzantka !

Dopiero po mojej interwencji zaczęli poprawiać, ale to i tak jest partactwo.

Wymienie tylko kilka rzeczy które dziś zauważyłem, jutro dobiore sie do całej tej instalacji i ją założe tak jak się powino.

No więc do rzeczy:

-zagięty przewód doprowadzający gaz do zbiornika

-przycisk do przełączania zamontowany w innym niż ustalonym miejscu

- brak płynu chłodzącego !!! dobrze że sam sprawdziłem bo inaczej było by po silniku

-buła wielkości ramienia z przewodów owiniętych taśmą

- przewód gazowy idzie w sposób przypadkowy,

- brak sprawdzenia szczelności instalacji!

- wszsytkie elementy instalacji w przypadkowych miejscach

fotorelacjone też powinno pojawić się jutro

Napisano

> ktos

> 'zapomnial' odpowietrzyc uklad chlodzenia...

dobrze że miałeś w ogóle płyn grinser006.gif

u nie nie było osoba za to odpowiedzialna powiedziała ze sam powinienem zadbać o to chaja.gif

Napisano
  • Autor

> - brak płynu chłodzącego !!! dobrze że sam sprawdziłem bo inaczej

> było by po silniku

to i u mnie na szczesic mi komputer pokaldowy pokazal... slinka.gif

> -buła wielkości ramienia z przewodów owiniętych taśmą

to i u mnie...

> - wszsytkie elementy instalacji w przypadkowych miejscach

i to...

Napisano

ja zakaldalem tam jakis tydzien temu i u mnie wszystko jest git... tzn ja nie patrzylem na rozmieszczenie elementow instalacji bo mnie to zwyczajnie nie interesuje wazne by jezdzilo.Duzo gorsze doswiadczenia mam z zakladami instalujacymi u mnie.MOj pug jezdzi bardzo ladnie od samego poczatku.Obsluga tez byla w porzadku i nie traktowali czlowieka jak szmate.Zastrzeglem sobie u nich telefonicznie ze jade 450km i jezeli nie bedzie wszystko ok to z dupy nogi powyrywam:)Widze ze ceny instalacji im teraz sporo wzrosly ja za staga 300 placilem 1750.Alse moge smialo polecic.Robia duzo aut wiec napewno zawsze znajda sie nie zadowoleni.Przed montazem u nich sledzilem internet i wieszkosc opini byla pozytywna.To wszystko napewno zalezy od czlowieka ktory Ci to montowal ja tam widzialem ich kilku wiec pewnie na partacza trafiles,pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> ja (...) partacza trafiles,pozdrawiam

ok ale mnie ch. obchodzi czy jeden robi dobrze czy nie... traci na tym firma... pozatym traktownaie klientow jako rownych i rowniejszych jest troche nie chalo...

powiem ci ze nawet regulacji nie przeprowadzili w czasie jazdy, po prostu wlaczyli autokalibracje i na tym sie skonczyla ich 'regulacja'... zadnego zbierania map wtryskow... bo po co?? zalozone, kasa wzieta... do widzenia...

Napisano

> Robia duzo aut wiec napewno zawsze znajda sie nie

> zadowoleni.

to żaden powód sick.gif

Napisano

> ok ale mnie ch. obchodzi czy jeden robi dobrze czy nie... traci na

> tym firma... pozatym traktownaie klientow jako rownych i

> rowniejszych jest troche nie chalo...

> powiem ci ze nawet regulacji nie przeprowadzili w czasie jazdy, po

> prostu wlaczyli autokalibracje i na tym sie skonczyla ich

> 'regulacja'... zadnego zbierania map wtryskow... bo po co??

> zalozone, kasa wzieta... do widzenia...

standard sick.gif

Napisano
  • Autor

> standart

dlatego teraz sam serwisuje swoje auto... biglaugh.gif

jak popsuje to przynajmniej dlatego ze ja nie umialem a nie ze komus sie wydawalo ze umei i jeszcze za to kase wzial...

Napisano

> dlatego teraz sam serwisuje swoje auto...

ja też, ale żeby zalegalizować instalacje potrzebowałem papier, do tego są dobrzy bo przeszło w WK

na fakturze mam wyszczególniony montaż za 90zł, cześći też mają dość dobre ceny.

Powinni oferować że dają papiery i drutują instalacje tak żeby dało sie dojechać do domu, bo tak to wygląda blush.gif

Napisano
  • Autor

> ja też, ale żeby zalegalizować instalacje potrzebowałem papier, do

> tego są dobrzy bo przeszło w WK

> na fakturze mam wyszczególniony montaż za 90zł, cześći też mają dość

> dobre ceny.

> Powinni oferować że dają papiery i drutują instalacje tak żeby dało

> sie dojechać do domu, bo tak to wygląda

hahaha.gif

Napisano

Z tego co dziś i wczoraj znalazłem

m.in wtryskiwacze tak przykręcone ze nie ma jak wymienić świec, komp tak przykręcony że nie można wyjąć aku, zagięty przewód gazowy, za długie przewody do wtryskiwaczy

No i mnożnik ok 2 faint.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.