Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dolewka płynu hamulcowego ??

Featured Replies

Napisano

Witam. Od jakiegoś czasu przy mocniejszym hamowaniu albo ostrych zakrętach miga mi kontrolka hamulca. Sprawdziłem przed chwilą stan płynu i jest za malo... z 8 mm ponizej minimum. Czy moge kupić byle jaki w sklepie i dolać jeśli nie wiem co było poprzednio ??

Temat dlaczego ubyło zostawiam sobie na później... wink.gif

Napisano

> Temat dlaczego ubyło zostawiam sobie na później...

Lepiej tym się zajmij najpierw. Może się okazać, że niski poziom płynu jest spowodowany zużyciem klocków (tłoczek się wysuwa i poziom płynu opada). Jeżeli dolejesz teraz płynu a potem przy wymianie klocków wcisniesz tłoczek - płyn się wyleje przez zbiorniczek (a cholernie korozyjny jest smile.gif )

Jeżeli układ jest szczelny to spadek poziomu płynu jest spowodowany wyłacznie zuzyciem klocków i nie ma potrzeby dolewania między wymianami klocków.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

no to pewnie tak będzie.... tarcze mam do wymiany a klocki też nie nowe. Trza się zatem brać za wymianę i chyba odrazu płyn zmienić bo pewnie od lat nie był wymieniany.

Napisano

Ano trza.Raz do roku wymiana to standard powinien być-jak jest wiadomo wink.gif Bo nie dosyć że korozyjne to badziewie to jeszcze higroskopijne i wchłania wilgoć namiętnie. A po paru latach może być w nim niezły % H2O i zamiast twardziela pod pedałem masz watę.

Napisano

> Raz do roku wymiana to standard

Nie no... bez przesady... Co dwa lata jak ktos jest pedantyczny wink.gif Zresztą mozna sobie zakupić tester/miernik zawartości wody w płynie, pomierzyć co jakiś czas i w razie potrzeby wymienić płyn.

Pozdroofka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.