Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szarpanie

Featured Replies

Napisano

Moze ktos mi pomoże.Podczas zapalania silnika (uno 1.0 gaznik) gaśnie,nawet na odkręconym ssaniu.Jak sie go gazuje to niby chodzi normalnie ale przy ruszaniu tez zdycha i szarpie.Dopiero jak sie rozgrzeje to juz normalnie jedzie.Miałem niedawno takie cos i był zepsuty regulator na aparacie zapłonowym,został wymieniony na nowy.Co moze byc tym razem przyczyną? confused.gif

Napisano

> Moze ktos mi pomoże.Podczas zapalania silnika (uno 1.0 gaznik)

> gaśnie,nawet na odkręconym ssaniu.Jak sie go gazuje to niby

> chodzi normalnie ale przy ruszaniu tez zdycha i szarpie.Dopiero

> jak sie rozgrzeje to juz normalnie jedzie.Miałem niedawno takie

> cos i był zepsuty regulator na aparacie zapłonowym,został

> wymieniony na nowy.Co moze byc tym razem przyczyną?

Podpowiem Ci że tu bardzo się nie lubi jak ktoś nie ma przynajmniej miasta wpisanego w profilu, nie mówiąc już o modelu auta grinser006.gif

Co do Twojego problemu - sporo może być przyczyn, ja bym obstawiał coś z paliwem ale to może być też zupełnie co innego, zły luz zaworowy może, pływak utonął?

Napisano

> Moze ktos mi pomoże.Podczas zapalania silnika (uno 1.0 gaznik)

> gaśnie,nawet na odkręconym ssaniu.Dopiero

> jak sie rozgrzeje to juz normalnie jedzie.Co moze byc tym razem przyczyną?

skoro po rozgrzaniu jedzie normalnie, czyli gdy nie potrzebuje bogatej mieszanki, to moze być tzw. fałszywe powietrze zubażające mieszankę mimo wyciągniętego ssania. wszelkie uszczelki po stronie dolotu. nie wiem, jak jest rozwiązane ssanie-jeśli to dodatkowa przepustnica przymykająca gardziel gaźnika to może się nie rusza?

Napisano

Sprawdź dla pewności aparat podciśnieniowy jeszcze. Na rozgrzanym silniku, ściągnij gumowy wężyk z tzw. ufo. Jeśli spadną obroty i zacznie nierówno chodzić to znowu aparat podciśnieniowy. Albo zobacz może też sam wężyk. Jak ma gdzieś dziurę to takie same objawy będą.

Napisano

> Sprawdź dla pewności aparat podciśnieniowy jeszcze. Na rozgrzanym

> silniku, ściągnij gumowy wężyk z tzw. ufo. Jeśli spadną obroty i

> zacznie nierówno chodzić to znowu aparat podciśnieniowy. Albo

> zobacz może też sam wężyk. Jak ma gdzieś dziurę to takie same

> objawy będą.

Mam ten sam objaw po wymianie UPG... też podejrzewam dwie rzeczy: UFO albo lewe powietrze pod gaźnikiem.

Napisano

Wziąłem sobie słowa Sajbek'a do serca i byłem przed chwilą prrzy aucie i racja. U mnie wina aparatu zapłonowego. Widocznie podczas robienia UPG rozpiął się w aparacie układ podciśnieniowego wyprzedzenia zapłonu. Założyłem wszystko i sprawdziłem zasysając powietrze w wężyku i chodzi. Odpaliłem i z rury zaczął strzelać, a w silniku coś zaczęło stukać. Poluzowałem nakrętkę od aparatu przekręciłem nim tak aby nic nie stukało, w miarę równo chodził i jutro zawiozę go na ustawiane zapłonu na lampie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.