Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

suzuki gs 500

Featured Replies

Napisano

Wczoraj mialem troche pojezdzic na hondzie cbr(w wiekszosci jako pasazer) i jako kierowca na romecie k125. I stalo sie to co "chodzilo za mna) od paru miesiecy w koncu mnie dopadlo.. Kupuje motor. Moje doswiadczenie motocyklisty ogranicza sie do skuterow itp, a na quadzie troche jezdzlem grinser006.gif Jak myslicie czy suzuki gs 500 bedzie odpowiednim motorem dla nowicjusza, czy moze byc za mocne hmm.gif

Napisano

Kupuje

> motor.

właśnie dzisiaj jak sobie jechaliśmy to doszliśmy do wniosku, że fajnie jest że coraz więcej motorów na ulicach palacz.gif

> Jak myslicie czy suzuki gs 500 bedzie odpowiednim motorem dla nowicjusza, czy moze byc za

> mocne

głosy pewnie będą różne, że będzie OK, albo, że za chwilę będzie Ci mało mocy, itd, skromny.gif

a według mnie zalezy to przede wszystkim od tego co wkładasz do kasku i od szczęścia

Napisano
  • Autor

O zawartosc kasku nie martwie sie. Juz pare razy mialem kilka sytuacji "podbramkowych" (nie na motorze) ale troche mnie to nauczylo. zastanawiam sie czy wlasnie nie bedze nadmiaru mocy jak na pierwszy motocykl

Napisano

> O zawartosc kasku nie martwie sie. Juz pare razy mialem kilka

> sytuacji "podbramkowych" (nie na motorze) ale troche mnie to

> nauczylo. zastanawiam sie czy wlasnie nie bedze nadmiaru mocy

> jak na pierwszy motocykl

Nie jest za mocna, będzie OK.

Napisano

Powiem Ci jedno - frajdę można mieć nawet z jazdy 125-tką... wink.gif

A co do GS-a - kolega z pracy lata dragstarem 1100. Żonce niedawno kupił właśnie GSa. Mówił mi, że z przyjemnością wsiada na suzi - pomimo słusznej masy i wzrostu. ok.gifbiglaugh.gif

Napisano

> Wczoraj mialem troche pojezdzic na hondzie cbr(w wiekszosci jako

> pasazer) i jako kierowca na romecie k125. I stalo sie to co

> "chodzilo za mna) od paru miesiecy w koncu mnie dopadlo.. Kupuje

> motor. Moje doswiadczenie motocyklisty ogranicza sie do skuterow

> itp, a na quadzie troche jezdzlem Jak myslicie czy suzuki gs

> 500 bedzie odpowiednim motorem dla nowicjusza, czy moze byc za

> mocne

Moze byc stanowczo za mocne. Jezdze motocyklami od ponad 12 lat, i uwazam ze najlepszy na poczatek i tak powinni zrobic w przepisach (oczywiscie bez tej bzdurnej granicy wieku od 24 lat ktora zamierzali wprowadzic) jest 125 ccm.

GS jak dla nowicjusza to stanowczo za szybka maszyna. Swoje wazy, i na zakrecie mozesz sie przeliczyc i pojechac prosto, jesli nie posiadasz doswiadczenia, pozatym nie oszukujmy sie to ma 6 sekund do setki, to nie jest zabawka.

Napisano

> Moze byc stanowczo za mocne. Jezdze motocyklami od ponad 12 lat, i

> uwazam ze najlepszy na poczatek i tak powinni zrobic w

> przepisach (oczywiscie bez tej bzdurnej granicy wieku od 24 lat

> ktora zamierzali wprowadzic) jest 125 ccm.

nie ma co aż tak przesadzać, nauka jazdy jest na 250ccm z 25KM i nie ma to jakiegoś powera... 125cmm też może wejść za szybko bo zamiast 40 wjedzie 60 i lipa. Uważam że każdy wie jak się czuje na moto, jedni łapią szybciej inni wolniej i każdy powinien dopasować sprzęt pod siebie. Czy dlatego że jakiś debil kupi sobie moto na początek które go przerasta i sobie zrobi krzywdę ja mam mieć ograniczone prawo wyboru? Idąc twoim tropem w moto nie powinno być więcej mocy niż 100KM bo po co więcej? I tak to jest bardzo dużo a więcej mocy to tylko już większe niebezpieczeństwo...

Napisano

> GS jak dla nowicjusza to stanowczo za szybka maszyna. Swoje wazy, i

> na zakrecie mozesz sie przeliczyc i pojechac prosto, jesli nie

> posiadasz doswiadczenia, pozatym nie oszukujmy sie to ma 6

> sekund do setki, to nie jest zabawka.

moim zdaniem szkoda czasu na wolniejsze sprzety i tak sie szybko znudza, a moto potem nie tak latwo sprzedac

Poza tym widze jakas dziwna mentalnosc w narodzie, ze wszyscy traktuja ludzi z prawkiem po kursie jak jakichs dałnow, ktorzy pierwszy raz na moto siedza i nic nie umieja zrobic, zawsze ponosi ich fantazja i na pewno sie rozbija

Sam zaczynalem od 250, ale mocowo odpowiednik wlasnie GS i po prostu przez pierwsze dni sie jezdzilo powolutku, z czasem troche szybciej i juz po krotkim czasie chcialo sie wiecej

Generalnie wierze ze decydujacy wplyw ma rozsadek ludzki lub jego brak jesli chodzi o zdobywanie doswiadczenia i jak ktos bedzie wariatem zabije sie i na 50-tce a rozsadny bedzie z powodzeniem dosiadac i litroweczke grinser006.gif

Napisano

Ja osobiście zacząłem od suzuki gsx600f. Walczyłem z myślami wiele razy zanim ją kupiłem. Na GS 500 też jeździłem i uważam, że na pierwsze moto jest ok. Pojeździsz sezon i tak będzie Ci się wydawało, że to już nie jeździ tak jak byś chciał. Jeśli nie przesadzisz to będzie ok. Poza tym GS sporo wybacza błędów smile.gif

Napisano

> Pojeździsz sezon i tak będzie Ci się

> wydawało, że to już nie jeździ tak jak byś chciał.

Oooo, zaczyna się... rotfl.gif

Napisano

Mam nowego GS 500F. Przesiadłem się na niego z dychawicznej Jawy. Nie jest to super rakieta, na pierwszy motocykl nadaje się znakomicie a frajda z jazdy nim jest ogromna. ok.gif

Napisano

>Kupuje motor.

chyba motocykl

Jak myslicie czy suzuki gs

> 500 bedzie odpowiednim motorem dla nowicjusza, czy moze byc za

> mocne

mysle, ze bedzie dobrym motocyklem na poczatek, choc ja wychowalem sie na Jawie ts350, potem cb500, ktora nawet pod koniec, czasem, powyzej 10000obr mnie zaskakiwala...

GS jest tani w zakupie i eksploatacji, ma swietny przedni hamulec i dzwiek chlodzonego powietrzem silnika. Fajna jest kierownica-niespotykana w tego typu moto jak i pozycja...

Jak masz dosc oleju w glowie, to nie marnuj czasu i wskakuj na GS.... ale ostroznie...nawet na MZ mozna miec niebezpieczny wypadek... a tu juz zartow malo...

powodzenia

• 4 tygodnie później...
Napisano

lepsza od suzuki gs500 jest honda cb500. Moze troszke drozsza przy zakupie ale nie psuje sie tak czesto jak gs, jest chłodzona ciecza, i ladniej wyglada:)

Napisano

> O zawartosc kasku nie martwie sie. Juz pare razy mialem kilka

> sytuacji "podbramkowych" (nie na motorze) ale troche mnie to

> nauczylo. zastanawiam sie czy wlasnie nie bedze nadmiaru mocy

> jak na pierwszy motocykl

ja mam podobny dylemat... ale dotyczacy GSX-R 750 wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.