Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

koniec parownika

Featured Replies

Napisano

Panowie po wymianie miksera samochód nie chciał mie palić na wolnych obrotach na gazie. Wyciągnąłem parownik a to co tam zobaczyłem to poprostu masakra. Po rozebraniu wysypało sie wiele opiłków metalu ( kleiły sie do magnesu) środek cały zafajdany jakimś nagarem, prawdopodobnie kolo który użytkował to auto przedemną prawdopodobnie wyrzucił filterek gazu żeby auto miało kopa i teraz ja kopa to dostanępo kieszeni bo od tych syfów padł mi 1 cyl. I teraz mam pytanie czy regenerować parownik ( to jakiś LANDI) czy kupowac nowy, jeśli tak to jaki silnik ma 2,0 pojemności 115 KM.

z góry dzięki za pomoc

Napisano
  • Autor

kupiłem parownik tomasetti do 140 KM naprawa wyszła by na to samo( membrany + nowy elektrozawór) i brak pewności czy zadziała

Teraz czekam na przesyłkę i szykuję sie na nową robote w silniku

Napisano
  • Autor

oki kupiłem parownik, podłączyłem moze lekko na sztukę ale

I teraz mam pytania bo z parownika po wyłączeniu silnika nadal ulatniał się gaz( wężem do miksera) czy tak powinno byc na zimnych membranach i ogólnie, czy to padł elektrow\zawór>>

Napisano

> oki kupiłem parownik, podłączyłem moze lekko na sztukę ale

> I teraz mam pytania bo z parownika po wyłączeniu silnika nadal

> ulatniał się gaz( wężem do miksera) czy tak powinno byc na

> zimnych membranach i ogólnie, czy to padł elektrow\zawór>

Witam!

Ma trzymac, rozbierz i zobacz.

Skoro syf byl w parowniku to i moze w elektrozaworze cos sie zebralo i nie zamyka. Czasami wystarczy przeczyscic lub jesli nie pomoze wymienic gumke.

Napisano

> parownik nówka sztuka dziś kupiony

Masz jeden elektrozawor czy dwa??

Wczoraj grzebalem u brata, ma dwa zawory, jeden na parowniku a drugi przy filterku. Gdy chcialem sprawdzic filterek to cisnienie wywalilo po zluzowaniu kolpaka uszczelke. Oznacza, ze u niego trzymaja obydwa, filterek jest pomiedzy.

Parownik jego byl w piatek regenerowany, rozebralem wszystko lacznie z elektrozaworem i czyscilem, z wymiana czesci. W zestawie naprawdzym nie bylo uszczelek do elektrozaworu, zostaly stare ale trzymaja.

W necie znalazlem cos takiego odnosnie parownika:

Reduktor do 1 i 2giej generacji powinien miec 2 sruby regulacyjne.

Jedna od regulacji czułości a druga od WOLNYCH OBROTÓW.

1. REGULACJA CZUŁOŚCI (odpowiednik poziomu paliwa w komorze pływakowej gaźnika ) -tym regulujesz ciśnienie w IIgim stopniu reduktora. Powinno być wyregulowane minimalnie powyżej ciśnienia atmosferycznego. A robi sie to tak: odłączasz waz prowadzący gaz z reduktora do miksera i podłączasz do reduktora wężyk który zanurzasz w jakimś zbiorniczku z wodą. Zasilasz zawory gazowe przez podlaczenie +12V np. do zaworu na reduktorze.

Teraz regulujesz srubą REG. CZUŁOŚCI tak, aby z wężyka wydostawały się pojedyncze bąbelki. Prawie nic. I już. Proste ? no ba

Teraz łączysz wszystko do kupy z mikserem tak jak było.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.