Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Centralny zamek - alarm - problem...

Featured Replies

Napisano

Witam.

Dzisiaj zauważyłem, że nie uzbraja się alarm w samochodzie. Alarm mam dokładany ( niestety nie wiem jaki), centralny zamek oryginalny - tak mi się wydaje alien.gif. Sprawa wygląda następująco: Działa otwieranie/zamykanie samochodu z pilota, alarm się nie uzbraja przy zamykaniu i ciągle świeci LED-a alarmu niezależnie czy drzwi (zamek) są otwarte czy zamknięte. Wyjęcie bezpieczników CZ i alarmu nic nie dało sick.gif, więc proszę Sz.Kolegów o podpowiedzi co mogło paść i gdzie

mogę szukać centralki ( najczęstsze miejsca montażu) .

Pozdrawiam Tytus5

Napisano

> ciągle świeci LED-a alarmu

W większości alarmów takie świecenie oznacza, że alarm zaostał zablokowany - posiada ukryty przycisk, który w większości alarmów naciska się w ciągu xx sekund po wlączeniu zaplonu. Wtedy możesz np. oddać auto mechaniorowi tylko z kluczykiem, bez pilota. Znajdź centralkę i po kabelku, paluchem do ukrytego przycisku wink.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

Znajdź centralkę i po kabelku, paluchem do ukrytego

> przycisku

Dzięki za podpowiedź.

Pzdr.

Napisano

> Znajdź centralkę i po kabelku, paluchem do ukrytego

> Dzięki za podpowiedź.

> Pzdr.

Mój alarm na wypadek oddania do mechanika deaktywuje się troszkę inaczej:

Po załączeniu zapłonu naciska się dwa przyciski na raz i alarm przechodzi w tryb serwisowy (dioda alarmu świeci się cały czas i jest koloru niebieskiego). kolejne naciśnięcia przycisku sygnalizowane są piskaniem syrenki i zależy jak piszczy syrenka to wiadomo w której funkcji alarmu się znajdujemy i jak ona jest ustawiona. Może coś sie takiego stało że alarm jest w trybie programowania i trzeba z niego wyjść. U mnie naciska sie przycisk A do momentu aż alarm przejdzie przez wszystkie funkcje i zasygnalizuje zakończenie procedury programowania dłuższym piskaniem. Z tym że wtedy jeśli dobrze kojarzę pilot od alarmu nie zamyka zamków, tylko przy załączonym zapłonie jego wciskanie sygnalizowane jest piskaniem syreny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.