Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

koło zapasowe, a gaz

Featured Replies

Napisano

Hej, interesuje mnie czy ktoś z was znalazł jakiś sposób na wygospodarowanie trochu miejsca w bagażniku przy posiadaniu zbiornika gazu w kole.

Zależy mi na dużej powierzchni podłogi w bagażniku ale nie mam pojęcia jak można by było ustawić to koło tak by ładnie wchodziło w pionie. A może jakieś inne pomysły?

Napisano

> Hej, interesuje mnie czy ktoś z was znalazł jakiś sposób na

> wygospodarowanie trochu miejsca w bagażniku przy posiadaniu

> zbiornika gazu w kole.

> Zależy mi na dużej powierzchni podłogi w bagażniku ale nie mam

> pojęcia jak można by było ustawić to koło tak by ładnie

> wchodziło w pionie. A może jakieś inne pomysły?

dojazdówka sie pod siedzenie zmieści ok.gif

Napisano
  • Autor

> dojazdówka sie pod siedzenie zmieści

Za duża średnica hmm.gif nie jest?

Napisano

> Za duża średnica nie jest?

dojazdówka jest mniejsza niż seryjne koło w uniaku

służy do dojazdu zlosnik.gif

próbowałem i wiem biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> dojazdówka jest mniejsza niż seryjne koło w uniaku

> służy do dojazdu

> próbowałem i wiem

Myślałem że jest węższa a średnica taka sama... zreszta na aukcjach takze tak wyglada. Szczerze na żywo nie widziałem;)

Napisano

osobiscie nie woze zapasu zlosnik.gif

naprawiacz kola w spreju w schowku, telefon do Glacy i Drupiego oraz CB radio wystarcza na wszystko zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> osobiscie nie woze zapasu

> naprawiacz kola w spreju w schowku, telefon do Glacy i Drupiego oraz

> CB radio wystarcza na wszystko

Ten naprawiacz to wogóle działa coś?

Napisano

> "postrach wulkanizatorów" to sie nazywa

Chyba jak psikniesz im po oczach uzbroj_zlo.gif

Napisano

> Ten naprawiacz to wogóle działa coś?

No pewnie smile.gif Zaslepi dziure, naplumpasz kolo, a za 50 km znowu plumpasz a pozniej kupujesz nowa/uzywana opone bo tej "naprawionej" nie da sie juz naprawic w wulkanizacji smile.gif

Napisano
  • Autor

> No pewnie Zaslepi dziure, naplumpasz kolo, a za 50 km znowu plumpasz

> a pozniej kupujesz nowa/uzywana opone bo tej "naprawionej" nie

> da sie juz naprawic w wulkanizacji

Wolałbym oszczędzić oponke:) te daytony mają za sobą dużą historie i przez to są wiele więcej warte:D hehe.gifgrinser006.gif

Z tego co widze to jednak nikt inaczej nie upchał tego zapasa. No nic będe pierwszy... 270751858-jezyk.gif

Napisano

a niby czemu po tym "postrachu wulkanizatorow" nie da sie naprawic opony? co stoi na przeszkodzie aby wyjac gwozdzia i zalepic opone grzybkiem jak to sie zazwyczaj robi?

Napisano

> Ten naprawiacz to wogóle działa coś?

Działa - tylko jak rozpier...isz opone to tym naprawiaczem sobie możesz popsikać w powietrze biglaugh.gif

A i by nie było 5 lat jeździłem bez zapasu - ale jak mówi stare ludowe przysłowie - głupi ma zawsze szczęście hehe.gif

Napisano

Co znaczy nie da się naprawić niewiem.gif

To tylko lenistwo "gumiarzy" - bo trzeba kapcia oczyścić.

Ale zawsze prościej jest powiedzieć klientowi - "Panie żeś pan zapaprał oponkie tym gównem, to tera trza becelować na nową " zlosnik.gif

Napisano

Ja na krótsze trasy nawet nie biorę. Doszłem do wniosku, że jak nie rozwalę opony całkiem to zawsze dopompuję co jakiś czas i do wulkanizatora jakiegoś się dokulam smile.gif

Na dłuższe biorę i niestety zajmuje mi kawał bagażnika frown.gif

Chociaż już się do tego przyzwyczaiłem waytogo.gif

Ale dojazdówka jest chyba najlepszym wyjściem. I wilk syty i owca w miarę cała wink.gif

Napisano
  • Autor

> Ja na krótsze trasy nawet nie biorę. Doszłem do wniosku, że jak nie

> rozwalę opony całkiem to zawsze dopompuję co jakiś czas i do

> wulkanizatora jakiegoś się dokulam

> Na dłuższe biorę i niestety zajmuje mi kawał bagażnika

> Chociaż już się do tego przyzwyczaiłem

> Ale dojazdówka jest chyba najlepszym wyjściem. I wilk syty i owca w

> miarę cała

No ja robie trasy Kraków - Oświęcim także oponka raczej by się zdała. No nic pokombinuje przez weekend, a jak co rozejże się za dojazdówkami.

Napisano

Też nad tym myślałem i koło mam teraz w bagażniku, po prawej stronie (tam jest minimalne obniżenie podłogi bagażnika w porównaniu z lewą stroną). Koło wkładam w pokrowiec (sobie uszyłem ze starych pokrowców fotela, ale są tanio do zakupienia), prawie pionowo wzdłuż osi pojazdu, z minimalnym pochyleniem koła u dołu o ok. 5 stopni. Aby to było możliwe, dokonałem lekich cięć: 1. Podciąłem nożem pionową w zasadzie zbędną ściankę plastykowej półki aż do głośnika, według kształtu koła

2. Pólkę górną schowka (też plastyk obciągniety wykładziną z góry i tkaniną od spodu) minimalnie zdeformowałem na gorąco - podgrzałem promiennikiem podczerwieni od spodu, a gdy zmiękło tworzywo, szybko zakładałem i dociskałem do włożonego koła. Teraz koło się mieści, dociska go od góry półka, a na tylnej półce jest nad kołem minimalny garbik, ok. 1-2 cm; praktycznie niewidoczny.

Samo grzanie plastykowej półki należy wykonywać ostrożnie, raczej kilka razy, aby nie przypalić tkaniny na plastyku. Niestety, nie mam czym zrobić fot.

Aby kioło się nie ślizgało, od spodu pokrowca dałem jeszcze rzep, który wrzepia się do wykładziny bagażnika i dodatkowo trzyma koło.

Hej.

Napisano

Ja mam zapasówkę na płasko z lewej strony,po prawej mam skrzynkę narzędziową(wysokość równa kołu)oraz inne pierdoły.Z płyty pilśniowej mam drugie dno na kole,równo z progiem bagażnika.

Bagażnik jest taki sam tylko płytszy o 15cm.Jak potrzebuję większy-pochylam oparcie kanapy i mam równą powierzchnię aż do oparć przednich foteli. palacz.gif

Napisano

> Zależy mi na dużej powierzchni podłogi w bagażniku ale nie mam

> pojęcia jak można by było ustawić to koło tak by ładnie

> wchodziło w pionie. A może jakieś inne pomysły?

Ja mam koło zapasowe w piwnicy biglaugh.gif Chyba najskuteczniejsze rozwiązanie biglaugh.gif

Napisano

> Ja mam koło zapasowe w piwnicy Chyba najskuteczniejsze rozwiązanie

Ja mam jeszcze lepsze zeby.GIF Instalację gazową mam w garażu a koło zapasowe na swoim miejscu rotfl.gifzakrecony.gifhahaha.gifzlosnik2.gifzlosnik.gifok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.