Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silnik obiegu wewnętrznego A II

Featured Replies

Napisano

Jak naprawić silniczek obiegu wewnętrznego w astrze G.

Obieg został zablokowany w pozycji zamknięty / pobiera powietrze z wewnątrz auta.

Po zdjęciu cięgna idącego do kopuły silnik pracuje normalnie.Reaguje prawidłowo na przycisk obiegu wewnętrznego.

Po ponownym założeniu cięgna nadal blokuje się w pozycji zamknięte.Nie podnosi cięgna do góry i nie otwiera kopuły.

Zdjąłem pokrywkę od zespołu silnika i co dalej ?

Napisano

> Jak naprawić silniczek obiegu wewnętrznego w astrze G.

> Obieg został zablokowany w pozycji zamknięty / pobiera powietrze z

> wewnątrz auta.

> Po zdjęciu cięgna idącego do kopuły silnik pracuje normalnie.Reaguje

> prawidłowo na przycisk obiegu wewnętrznego.

> Po ponownym założeniu cięgna nadal blokuje się w pozycji

> zamknięte.Nie podnosi cięgna do góry i nie otwiera kopuły.

> Zdjąłem pokrywkę od zespołu silnika i co dalej ?

Dalej wymontuj silniczek, i go rozbierz. Na 99% obrócił się umieszczony tam pierścień magnetyczny. Obróć go doświadczalnie tak, by silniczek kręcił się w dobrą stronę i startował przy jak najmniejszym napięciu. Tylko delikatnie, bo lubi pęknąć. Potem jakaś kropla kleju, by się znowu nie obrócił, poskładaj do kupy i będzie ok. Jak masz czas i ochotę, to można tez pobawić się w dokładanie dodatkowych wyłączników krańcowych, poszukaj, były opisy co i jak.

Pozdrawiam

W.

Napisano
  • Autor

Pierścień jest na swoim miejscu,silniczek chodzi jak należy ale po założeniu pręta do kopułki staje w pozycji zamkniętek kopuły.Nie ma siły jej ponownie podnieść.

Napisano

rozbierz obudowe w ktorej sa tryby calego mechanizmu i przesun kazdy odrobine, moze wypracowaly sie pracujac ciagle na tych samych zębach, przesmaryj wszystko w srodu na nowo i daj znac, mialem podobny efekt jak u Ciebie i zrobilem jak wyzej i jest po dzis dzien ok. Nie zapomnij dolozyc 2 diody i wylaczniki krancowe, solucja jest gdzies na forum, ale ze szukajka jest kaput to wiecej nie pomoge...

Napisano

> Pierścień jest na swoim miejscu,silniczek chodzi jak należy ale po

> założeniu pręta do kopułki staje w pozycji zamkniętek kopuły.Nie

> ma siły jej ponownie podnieść.

Jeśli pierścień obrócił się o niewielki kąt, to silniczek stracił część mocy i to może być przyczyną. Jeśli magnetyczny pierścień będziesz obracał to silniczek najpierw coraz bardziej traci moc, potem całkiem stoi, a następnie zaczyna kręcić się z coraz większą mocą w przeciwnym kierunku. Spróbuj delikatnie obrócić ten pierścień. Jeśli ci sie uda, to

na pewno jest to ta przyczyna.

Po prostu TTTM frown.gif

W.

Napisano
  • Autor

A w jaki sposób wyjąć wirnik z obudowy ?

Przeszkadza ślimak na końcu.Pukałem w niego ale bałem się,że całkiem się silnik rozleci,a szczególnie pierścień magnesowy.

Napisano

> A w jaki sposób wyjąć wirnik z obudowy ?

> Przeszkadza ślimak na końcu.Pukałem w niego ale bałem się,że całkiem

> się silnik rozleci,a szczególnie pierścień magnesowy.

Da się go ściągnąć. Podeprzyj sam ślimak cienkimi szczypcami, nożyczkami itp i pukaj w oś przez np. wiertło. Ten ślimaczek nie siedzi zbyt mocno. Zmierz wcześniej odległość na jaką trzeba potem wcisnąć go z powrotem. I przed wciśnięciem warto oś podrapać wzdłuż np. papierem ściernym, żeby się ślimaczek czasem nie ślizgał.

Napisano
  • Autor

Dzięki jutro będę próbował.

Napisano

zaczyna kręcić się z coraz

> większą mocą w przeciwnym kierunku.

.

Na takie wytlumaczenie problemu czekalem od wielu miesiecy.... Teraz juz wiem dlaczego nawiew pracuje odwrotnie niz powinien

Napisano

> A u mnie zepsuło się trochę inaczej: silniczek cały czas pracuje- klapka zamykająca dopływ powietrza z zewnątrz otwiera się i zamyka bez przerwy! Czy sposób naprawy jest taki jak wyżej opisywaliście?

Napisano

> > A u mnie zepsuło się trochę inaczej: silniczek cały czas pracuje-

> klapka zamykająca dopływ powietrza z zewnątrz otwiera się i

> zamyka bez przerwy! Czy sposób naprawy jest taki jak wyżej

> opisywaliście?

Możliwe że magnes się odkleił i jak dojdzie silnik do końca to obraca się magnes o tyle że silnik zawraca i tak w kółko.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.