Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Amory

Featured Replies

Napisano

Mam pytanko czym sie różnia amortyzatory od Tipo 1.4 a np 1.8 bo w katalogach sa inne a cena tych do 1.4 jest sporo niższa , ja mam zamiar wymienić w Lanci Dedrze katlog podaje takie jak do Tipo z silnikiem od 1.6 --> czy te od 1.4 będą pasować ??

Napisano

> Mam pytanko czym sie różnia amortyzatory od Tipo 1.4 a np 1.8 bo w

> katalogach sa inne a cena tych do 1.4 jest sporo niższa , ja mam

> zamiar wymienić w Lanci Dedrze katlog podaje takie jak do Tipo z

> silnikiem od 1.6 --> czy te od 1.4 będą pasować ??

morze nie tyle czy będą pasować w miejscach mocowania, ale jakie obciążenia mają tłumić?

270751858-jezyk.gif masa auta

pozdro

Napisano

> morze nie tyle czy będą pasować w miejscach mocowania, ale jakie

> obciążenia mają tłumić?

> masa auta

> pozdro

tak bedzie chodzilo o mase auta.. wiekszy silniczek i napewno wagowo sie to odbija... tongue.gif

Napisano

> tak bedzie chodzilo o mase auta.. wiekszy silniczek i napewno wagowo

> sie to odbija...

dokładnie

ok.gif

btw jak qpowałem zawieche podali mi rozkład mas na Tipo 2.0 i jak pamiętam to był on baaardzo korzystny (prawie 50/50) ale nie pamiętam czy to chodziło o to przed czy juz po...zamontowaniu Weiteca

pozdro

ps kit sie sprawdza sjuper, zakręt przy lotnisku w Pierwoszynie (tam gdzie kiedyś wypadło pare aut w domek zlosnik.gif) przy suchej nawierzchni pokonuje przy 70 km/h

no ale dla frajdy oczywiście smile.gif

Napisano
  • Autor

Któryś z kolegów napisał mi na GG że bedą pasowały tylko właśnie te do większych siników sa mocniejsze ale jak kupie jakies gazówki to i tak pojeżdze najwyżej szybciej padną

Napisano

> to i tak pojeżdze najwyżej szybciej padną

???

dlaczego padną szybciej? jeśli zamontujesz amorki dedykowane autku o więkrzej masie ,do auta lżejszego to będzie właśnie odwrotnie!

przecierz będą miały więkrzy zapas wytrzymałościowy (że tak powiem)

palacz.gifspineyes.gif

no a jak nie masz pojęcia to popytaj w firmach, jajuż kiedyś polecałem Fosab i jak na razie to podtrzymuje to co pisałem waytogo.gif

Napisano

własnie Egon mówi że założy te słabsze do mocniejszego motoru.... wiec szybciej padną, ale mocowania wielkosc i skok mają taki sam, ja szczerze mówiąc nie oszczędzałbym i założyłbym właściwe, to tylko około 100zł na komplecie, a napewno nie tylko zywotnośc bedzie słabsza ale tez prowadzenie sie auta, gorsze hamowanie i wiele by tu jeszcze mozna pisać, no chyba ze kolega Egon nie jeździ agresywnie i nieduzo, to nie odczuje różnicy.... takie moje zdanie... waytogo.gif

Napisano

słabszych bym nie polecał do mocniejszej fury, to pozorna oszczędność, ale dobrze ,że poruszyłeś najważniejszą kwestie, BEZPIECZEŃSTWO czyli zachowanie auta podczas chamowania, jazda w zakręcie...

na amorkach/sprężynach tak jak na oponach i chamulcach nie należy oszczędzać. crazy.gif

swoją drogą mam na zb piwo.gifyciu springi od 2.0

pozdro wejerowo

Napisano
  • Autor

Ale zawsze lepsze nowe słabsze niż złużyte zlosnik.gif , spoko teraz wiem juz jak sprawa wygląda auto użytkuje mój Tata ja mam Uno a jak bym zakładam dla siebie to tylko ALKO Gaz

Napisano

> Ale zawsze lepsze nowe słabsze niż złużyte , spoko teraz wiem juz

> jak sprawa wygląda auto użytkuje mój Tata ja mam Uno a jak bym

> zakładam dla siebie to tylko ALKO Gaz

dokładnie ALKO ale nie "złużytych" nie poołecam cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.