Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

POMOCY - Nagły problem - długie.

Featured Replies

Napisano

CO JEST GRANE?

Gdy wczoraj rano jechałem autem do pracy (na gazie … auto) przejechałem po zabitej sarnie i mocno łupnęło mi nią o podwozie. Niestety nie mogłem jej ominąć. Przyjechałem do pracy i po ok. dwóch godzinach chciałem podjechać na pobliski kanał żeby pooglądać podwozie czy podczas tego bliskiego spotkania z martwą sarną coś się nie uszkodziło. I tu się zaczął problem. Nie mogłem odpalić auta, załapywał i od razu gasł. I tak ze 3 razy. Powyłączałem wszystkie odbiorniki prądu, ponownie odpaliłem i z ledwą biedą silnik utrzymał się na wolnych obrotach. Puszczenie sprzęgła czy próba obrotu kierownicą gasiła silnik. W ogóle nie można było wejść na wyższe obroty, silnik pracował nierówno, flukał itp. Dopiero po pewnym nagrzaniu się (ledwie pracującego) silnika i automatycznym przełączeniu się na gaz – wszystko wróciło do normy: dobra równa praca silnika na gazie, reakcja na pedał gazu, moc. Podjechałem więc na kanał zrobić „obdukcję”.

Zauważyłem troszkę mięska na prawym wahaczu, ślady sierści wzdłuż podwozia i większa kępka na opasce utrzymującej bak. Żadnych zagięć, żadnych wycieków nie zauważyłem. Nic podejrzanego, co by mogło powodować wyżej opisane problemy.

Dzisiaj jakby na benzynie się trochę poprawiło tzn. można wejść na wyższe obroty, ale nie max, czasem mniej czasem więcej ok. 4000 obr/min. Można jechać, pali nierówno, mała moc. Jak włącze na gas to jest OK.

Może ktoś życzliwy podpowie, co tu jest grane, jakieś sugestie – z mechanikiem umówiony jestem na jutro. Właściwie to nie wiem czy uderzenie w sarnę w ogóle ma z w/w problemami jakikolwiek związek – może to tylko zbieg okoliczności – no ale opisałem wszystko dla lepszej jasności.

W mojej bravie 1.2 mam instalkę gazową BRC Sequent 24 od 10 miesięcy. Nie było z nią żadnych problemów – w sumie to cały czas nie ma – no ale może problem ma coś z nią wspólnego – nie wiem.

Napisano

> CO JEST GRANE?

Wygląda na to że benzynka słabo dochodzi. Prześledź całą trasę jej dopływu od zbiornika do komory silnika

Napisano

> Wygląda na to że benzynka słabo dochodzi. Prześledź całą trasę jej

> dopływu od zbiornika do komory silnika

dusza sarny została w aucie i teraz masz fiata zombie...a tak na poważnie to jak kolega wyżej , sprawdz przewody zasilające możliwe że któryś się zgniótł i nie ma przepływu paliwa

Napisano
  • Autor

A czy tam nie ma jakiegoś odcięcia dopływu paliwa, dzingla który odcinałby dopływ przy uderzeniu?

Napisano

> CO JEST GRANE?

spróbuj awaryjnie na lpg odpalić

Napisano
  • Autor

> spróbuj awaryjnie na lpg odpalić

A da się? Chyba nie tak łatwo.

Napisano

> A czy tam nie ma jakiegoś odcięcia dopływu paliwa, dzingla który

> odcinałby dopływ przy uderzeniu?

jest - pod fotelem - ale docina calkowicie a nie troche

sprawdz czy paliwo dochodzi do listwy - skoro na opasce baku masz sarenke to moze wzburzlo paliwo w zbiorniku i cos z pompa nie teges - trzeba sprawdzic czy pompa pompuje paliwo

Napisano

> A da się? Chyba nie tak łatwo.

u mnie wystarczy przy włączonym zapłonie wcisnąć i przytrzymać przycisk od przełączania na lpg, aż dioda zacznie świecić ciągle. wtedy wruuummm i odpalasz na lpg

Napisano

To proste. Rozwaliłeś gdzieś przewód paliwowy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.