Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opinie o Civic'u 1.7 CTDi

Featured Replies

Napisano

Witajcie Sąsiedzi.

Czy znacie może jakieś opinie o Hondzie Civic z silnikiem 1.7 diesel? Kolega przymierza się do takiego auta.

Dziękuję i pozdrawiam.

Napisano

Ja tam dużo nie wiemnale czytałem że sa problemy z załączaniem turbiny....

np. wyprzedzasz i nagle zero mocy grinser006.gif

Napisano

> Ja tam dużo nie wiemnale czytałem że sa problemy z załączaniem

> turbiny....

> np. wyprzedzasz i nagle zero mocy

gaśnie? icon_eek.gif

zlosnik.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

podepnę się pod pytanie, co to za silnik?Czyżby pochodził z GM czy to własna konstrukcja hondy?

Napisano

znalazłem tekst z auto-swiat:" Rozwiązania techniczne w tym pierwotnie pochodzącym od Isuzu silniku osiągnęły już prawie poziom Formuły 1. W międzyczasie z oryginału pozostał tylko blok. Nowe, opracowane przez Hondę, aluminiowe głowice cylindrów, cztery zawory na cylinder, dwa górne wałki rozrządu, turbodoładowanie ze zmiennym kątem łopatek, chłodnica powietrza doładowującego, układ Common Rail drugiej generacji z ciśnieniem wtrysku do 1600 barów. Gwóźdź programu: wypełnione cieczą elementy zawieszenia silnika. Mają one zapobiegać przenoszeniu jego wibracji na karoserię. Układ działa świetnie, faktycznie ani śladu drgań. Jednak nawet najlepsze układy zawieszenia silnika nie potrafią zniwelować jednego - głośnego klekotu podczas zimnego rozruchu. Jak tylko hałas minie, CTDi robi dobre wrażenie ze względu na wysoką kulturę pracy oraz niewysoki poziom hałasu. Niezbyt widowiskowy jest także sposób, w jaki motor zabiera się do pracy. Na dodanie gazu reaguje z pewnym ociąganiem. Przy 1500 obr./min przyspiesza raźniej, przy wyższych prędkościach obrotowych równomiernie dostarcza mocy. To wszystko działa trochę za wolno. Według Hondy auto powinno przyspieszać do "setki" w 11,5 s. Nasze auto testowe potrzebowało do tego 12,2 sekundy. Honda obiecała chyba trochę za wiele. Prawdziwego zapału brakuje autu także, jeśli chodzi o elastyczność. Pomiary wykazały, że dysponujące większym momentem obrotowym Golf oraz Corolla mają lepszą elastyczność. Za to powściągliwy temperament opłaca się przy dystrybutorze. Tylko 6,4 litra musiało być zatankowane po 100 km jazdy."

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.