Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z hamulcem ręcznym

Featured Replies

Napisano

Witam

Dzisiaj wymieniałem szczęki hamulcowe no i przy okazji pozbyłem się rantu w bębnach co by było potem łatwiej je ściągnąć.

Ale co do problemu który powstał . Po zmontowaniu wszystkiego nie działa mi hamulec ręczny ale jak naciskam pedał hamulca to hamuje.

Ponownie zdemontowałem bębny i sprawdziłem czy jest wszystko ok. czy nic nie zostało ominiete przy montażu , z początku myślałem że nie zaczepiłem linki o dzwignie szczęki ale o tym nie zapomniałem.

sam już nie mam pomysłów co robić.

Chociaż czy czasem nie trzeba podciągnąć linki, ale by to było dziwne bo przecież linke powinienem popuścić przy nowych szczękach.

Zatem prosze o opinie i rady. Może ktoś z kolegów spodkał się z takim problemem.

pozdr.

figur

Napisano

Dźwignia ręcznego podnosi się mniej więcej tak samo jak przed wymianą? Nasmarowałeś nakrętkę rozpieracza? Porusza się ona bez zacięć? Sprężynka która reguluje luz hamulców też założona poprawnie?

Napisano

> Dźwignia ręcznego podnosi się mniej więcej tak samo jak przed

> wymianą? Nasmarowałeś nakrętkę rozpieracza? Porusza się ona bez

> zacięć? Sprężynka która reguluje luz hamulców też założona

> poprawnie?

Może przydałoby się jeszcze rozkręcić nakrętkę rozpieracza tak aby bęben z minimalnym luzem wszedł na szczęki. Dobrze kombinuję hmm.gif

Napisano
  • Autor

Witam ponownie.

Na wstępie dziękuje za sugestie kolegów.

Dzisiaj w południe jescze raz za hamulce. Po zciągnięciu bębna sprawdziłem czy wszystko jest dobrze zmontowane i było, ale co się okazało linka wpunkcie którym wchodzi do obudowy bębna po prostu się zatarła i pozostała w punkcie takim że była luźna. Posmarowałem rozruszałem i jest teraz wszystko ok. Oczywiście zrobiłem też to o czym pisali koledzy nasmarowałem gwint samoregulatora (to zrobiłem zaraz po wymianie szczęk). Co dziwne zrobiło się tak po lewej i prawej stronie.

Pozdr.

figur

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.