Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1000 km w trasie kombiakiem

Featured Replies

Napisano

W majowy weekend zrobiliśmy z rodzinką trasę Łódź-Ustka-Łódź. Wrażenia: Autostrada - jedzie się przyjemnie, choć autem buja trochę przy bocznym wietrze (trzeba uważać). Przy prędkości ok 140km/h obroty na poziomie 4000 rpm - silnik daje radę, choć robi się już nieprzyjemnie głośno (głównie huk powietrza - radio min 12 kresek cool.gif)

Na pomorskich dziurawych drogach trochę trzęsie (junior puścił pawika biglaugh.gif, ale może to jedzonko mu zaszkodziło). Przy 90-100 hałas w normie. Za mną jechał kolega Focusem II 1.6 benzynką i mówił, że przy wyprzedzaniu Lacetti mu trochę odjeżdżał waytogo.gif

Spalanie "autostradowe" wyszło mi koło 10.5 LPG (130-140 km/h), na zwykłych drogach 8.3 LPG

Subiektywnie auto wydaje mi się trochę głośne, zwłaszcza przy dynamicznym przyspieszaniu powyżej 3500 rpm (silnik, napęd) i na autostradzie (szum powietrza).

Nadal uważam, że coś jest nie tak z hałasem ze strony układu napędowego (sprzęgło, skrzynia). Na sprzęgle czuć wyraźne wibracje, zwłaszcza jak się je wciśnie tak do 80%, poza tym w tej pozycji słychać takie metaliczne grzechotanie jakby coś się obijało o przegrodę czołową. Muszę gdzieś wjechać na kanał to obejrzeć to od spodu, bo na matołów z ASO już nie liczę (chyba że coś padnie i sprawa się sama wyjaśni angryfire.gif). Zaczynam podejrzewać że hałasuje łożysko oporowe sprzęgła, albo po prostu nie mam jakiejś poduszki gumowej i wibracje z napędu przenoszą mi się bezpośrednio na kabinę confused.gif.

Napisano

> W majowy weekend zrobiliśmy z rodzinką trasę Łódź-Ustka-Łódź.

> Wrażenia: Autostrada - jedzie się przyjemnie, choć autem buja

> trochę przy bocznym wietrze (trzeba uważać).

No chyba zartujesz? Jak buja nie ma prawa bujac w lanosie nawet przy 160 nie buja a tu wiekszy rozstaw osi i szersze kapcie wyzszy chyba tez nie jest. W Aveo lekko buja ale bez przesady.

Napisano

mi na trasie 1200km spalił 8l/100Pb,(hatchback 1.4 2+2+bagaże,ale w korkach nastałem się w sumie 2h no.gif) ale trasa chyba bardziej kręta i nic nie bujało nono.gif (przy V 140-150 km/h ), jestem zadowolony waytogo.gif

Napisano

> No chyba zartujesz? Jak buja nie ma prawa bujac w lanosie nawet przy

> 160 nie buja a tu wiekszy rozstaw osi i szersze kapcie wyzszy

> chyba tez nie jest. W Aveo lekko buja ale bez przesady.

Potwierdzam w Lacetti trochę buja, ale da się wytrzymać.

Napisano

> Potwierdzam w Lacetti trochę buja, ale da się wytrzymać.

Na prawde trudno mi w to uweirzyc. Ja rozumiem ze Aveo moze bujac ale, ze lacetti hmm.gif

Napisano

> Na prawde trudno mi w to uweirzyc. Ja rozumiem ze Aveo moze bujac

> ale, ze lacetti

Ma dość wysoko położony środek ciężkości i buja. Co nie zmienia faktu że da się to bez problemu opanować, nawet przy v-max, aczkolwiek np. mijajając tira trzeba się skupić devil.gif Dociążony nie buja.

Napisano

> Potwierdzam w Lacetti trochę buja, ale da się wytrzymać.

Przejedź się kiedyś Fiatem Marea kombi to zobaczysz co to bujanie jump.gif. Lacetti ma sztywniejsze zawieszenie, IMO przez to lepsze.

Napisano

> Przejedź się kiedyś Fiatem Marea kombi to zobaczysz co to bujanie .

> Lacetti ma sztywniejsze zawieszenie, IMO przez to lepsze.

Jedyne porównanie jakie mam to Nubira na obniżonej zawiesze zeby.GIF Więc jak dla mnie buja zeby.GIF. Tyle że nie przeszkadza mi. zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> No chyba zartujesz? Jak buja nie ma prawa bujac w lanosie nawet przy

> 160 nie buja a tu wiekszy rozstaw osi i szersze kapcie wyzszy

> chyba tez nie jest. W Aveo lekko buja ale bez przesady.

Buja, buja (przynajmniej kombi) jak mi raz porządnie dmuchnęło z boku zza ściany lasu to dobre 0.5 metra przesunęło laczka na pasie. Lanosem też jeździłem, przy 160 to auto już nie ma trakcji, uczucie jakby mi się przednie koła unosiły.

No ale te auta nie służą do jazdy z takimi prędkościami nono.gif Ja tam wolę bezstresowo bujać się 120-130, niż cisnąć 160 kosztem spalania na poziomie 12 l.

Napisano

> Buja, buja (przynajmniej kombi) jak mi raz porządnie dmuchnęło z boku

> zza ściany lasu to dobre 0.5 metra przesunęło laczka na pasie.

> Lanosem też jeździłem, przy 160 to auto już nie ma trakcji,

> uczucie jakby mi się przednie koła unosiły.

> No ale te auta nie służą do jazdy z takimi prędkościami Ja tam wolę

> bezstresowo bujać się 120-130, niż cisnąć 160 kosztem spalania

> na poziomie 12 l.

Pol metra w bok poleciales? Ale jak? IMO niemozliwe. Aveo przy 160 km/h 0,5 metra sie nei przesuwa zlosnik2.gif a co dopiero lacetti. Sluzbowa toyota yaris byla strasznie wrazliwa na boczny wiatr nawet przejazd tira ja bujal. W focusie kombi nic nie czuja podejrzewam ze tak samo jest w lacetti.

Napisano

> Przejedź się kiedyś Fiatem Marea kombi to zobaczysz co to bujanie .

> Lacetti ma sztywniejsze zawieszenie, IMO przez to lepsze.

albo yarisem 3 drzwiowym;) pierwszej generacji z silnikiem diesla;) d4d licznikowe 190 km/h';) autostrada a4;) przy bocznym wietrze;) to dobiero buja;()

Napisano

> albo yarisem 3 drzwiowym;) pierwszej generacji z silnikiem diesla;)

> d4d licznikowe 190 km/h';) autostrada a4;) przy bocznym

> wietrze;) to dobiero buja;()

Wy macie problemy wink.gif ja jezdze matizem i mi nigdy matiza nie przesunelo o pol metra a tym bardziej powinno bo waski i wysoki,kazde auto przy szybkiej jezdzie wyjezdzajac z lasu wiatr moze sciagnac, za szybko chlopaki jezdzicie wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.