Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przekładka silnika. Czy pojdzie bezproblemowo?

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam pytanko. Bo w sumie chce kupic silnik od kolegi Valo tylko ze on nie ma klimy i absu a ja mam i czy to moze byc duzy problem? Czy raczej nie bedzie to przeszkadzalo.

Bo w sumie motyw jest taki, ze trudno mi bylo sie zabrac zeby cos zmieniac, ale dzis mi silnik "padł". Dokladnie nie wiem co sie stalo. Mozecie sie smiga ale... dociagnalem go do ok 6500obrotow na 3 biegu przy zmianie na 4 zazgrzytalo szarpnelo dzwiek jakby sie jakis metal mielił, auto zgaslo i nie dalo sie zreanimowac jeszcze na biegu jechal... pasek jest cały, wałek wstapnie tez... Moze jakies sugestie? ale najbardziej interesuje mnie pierwsze zapytanie smile.gif

Napisano

> Witam.

> Mam pytanko. Bo w sumie chce kupic silnik od kolegi Valo tylko ze on

> nie ma klimy i absu a ja mam i czy to moze byc duzy problem?

1. mocowanie klimy - nei wiem czy w valo bloku jest miejsce

2. IC - przed chłodnica nei zmiescisz , bo tam jest chlodnica klimy

Napisano
  • Autor

To jak miescili w punto GT z klima hmmm. to najwyzej to co by mozna bylo wziasc to by z mojego sie wzieło. no ale caly blok bylby inny hmm.

Napisano

> To jak miescili w punto GT z klima hmmm. to najwyzej to co by mozna

> bylo wziasc to by z mojego sie wzieło. no ale caly blok bylby

> inny hmm.

ic z gt jest?

Napisano
  • Autor

W tym problem ze nie ale moze by mozna bylo jakos to spasowac kupujac od GT. nie wiem slinka.gif lipa. taki wydatek...

Napisano
  • Autor

Nikt juz nic wiecej nie wie? frown.gif

Napisano

> To jak miescili w punto GT z klima hmmm. to najwyzej to co by mozna

> bylo wziasc to by z mojego sie wzieło. no ale caly blok bylby

> inny hmm.

bardzo prosto zmieścili, chłodnice są po środku a ic w pionie z lewej strony za halogenem. Cieżko będzie walnąć ic przed obie chłodnice, raz, że bez ciecia zderzaka sie nie obedzie, dwa, chłodnica wody jako trzecia to już imo kiepsko. jak chcesz to zasadzić to wywalasz klime i wkładasz porządny ic lub wkładasz ic od GT i wymieniasz orurowanie turbo-ic-przepustnica z tym że nie wiem co tam valo ma pomodzone, ic w gt jest dosyć mały.

Napisano
  • Autor

Bedzie czas montowania to sie najwyzej zobaczy co się da zrobic. Bo troche szkoda z klimy rezygnowac. A na ciecie zdesia to bym był przygotowany bo i tak mam zwykły czarny matowy z szerokim wlotem. Tylko jak z samym silnikiem bo wiem ze np jedna łapa silnika jest inna w wersji z klima ale nei wiem dlaczego confused.gif I czy to nie bedzie problem. Choc na upartego orurowanie od klimy bedzie mozna troszke przerobic.

Napisano

> ic z gt jest?

Nie, tam byl przed zderzakiem IC zamontowany.

Napisano

W każdym bloku fire z którym miałem do czynienia (mowa o 1.2) było miejsce na łape sprężarki z klimy. Kiedy przekładałem do uno 1.2, to trafiłem akurat na silnik z klimą i porównałem z 1.0 z uniaka - okazało się ze można by spokojnie taką założyc ok.gif

Zresztą łapa do sprężarki jeszcze leży w garażu....

U Ciebie jedyną kwestią bedzie sensowe poukładanie wszystkiego pod maską wink.gif

Napisano

Z tego co pamietam ktos kiedys montowal klime i nie bylo mocowan, musial dospawac jakies szpilki hmm.gif.

Napisano

> Z tego co pamietam ktos kiedys montowal klime i nie bylo mocowan,

> musial dospawac jakies szpilki .

Szpilki mówisz hmm.gif

Jeśli dobrze kojarzę, to ja wykręcałem śruby, ale zaraz lece do garażu to sprawdzić wink.gif

edit:

nie było zadnych szpilek, tylko otwory na śruby - czyli jeszcze dobrze pamiętam wink.gif

Napisano
  • Autor

Aha, dzieki za takie info, ale drugi problem ze ponoc wersja z ABS miała jakies dodatkowe otwory w bloku a bez absu ich nie było, tylko mozliwe jeszcze, ze valo ma silnik od kogos co mial np abs.

Napisano

> Aha, dzieki za takie info, ale drugi problem ze ponoc wersja z ABS

> miała jakies dodatkowe otwory w bloku a bez absu ich nie było,

> tylko mozliwe jeszcze, ze valo ma silnik od kogos co mial np

> abs.

Dobrze by było obadać blok i otwory w nim, a pozniej to skonfrontować z Twoim motorem, wtedy wszystko wyjdzie ok.gif

Napisano

> Z tego co pamietam ktos kiedys montowal klime i nie bylo mocowan,

> musial dospawac jakies szpilki .

Nie mylisz z dokładaniem wspomagania? Bo na 100% był taki temat i były wspawane szpilki do mocowania pompy wspomagania.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.