Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

R1 na pierwsze moto

Featured Replies

Napisano

Kumpel właśnie coś takiego sprowadził z UK i ma zamiar tym uczyć się jazdy. Ja jako człowiek bez prawka z znikomym doświadczeniem musiałem zobaczyć jak to jeździ i jestem przerażony tym jak ten motor poniewiera człowiekiem każde najmniejsze dodanie gazu i juz 100 ja chyba bym sie nie porywał na takie pojemności i moce.

W związku z tą Yamaha mam pytanie czy światła angielskie da sie wyregulować tak żeby przejść przegląd czy trzeba wymienić na europejskie?

Napisano

no nie wim czy koledze bedzie to stanowic

co do swiatel nie mam pojecia

tez mam moto sprowadzone z UK = diagnosta mi powiedzial ze obowiazkowa wymiana lampy przod

Napisano

> Kumpel właśnie coś takiego sprowadził z UK i ma zamiar tym uczyć się jazdy.

To zycze powodzenia dla kolegi:)

Napisano

> W związku z tą Yamaha mam pytanie czy światła angielskie da sie

> wyregulować tak żeby przejść przegląd czy trzeba wymienić na

> europejskie?

myślę, że żadna regulacja tutaj nie pomoże. troszkę zmodyfikowałem reflektor symetryczny-na tyle, że diagnosta przepuścił mnie ze stwierdzeniem, że takiej lampy jeszcze nie widział: ani symetryczna ani asymetryczna zgodnie z wymaganiami. ale w tym przypadku, jeśli szkło lub wielopłaszczyznowe lustro są typowo do ruchu lewostronnego to tylko wymiana.

Napisano

Jeżeli kolega ma troche oleju w głowie to może da rade. Ale według mnie R1 na pierwsze moto się nie nadaje. Pomijam tutaj taką oczywistą rzecz jak moc silnika. Przede wszystkim pozycja jest typowo do sportu. Obciążenie na nadgarstki jest potężne. Bez objeżdżenia szybko wymięknie. Może nawet się zniechęcić. Następna sprawa to trakcja i wykorzystanie możliwości motocykla. Facet nie da rady po prostu. Trzeba trochę polatać aby na taką maszynę się porwać.

Mam kolega co na pierwsze moto Hayke kupił i do tej pory śmiga. Też można, ale Hajka troszke się różni od R1 biglaugh.gif

Pozdrawiam.

Napisano

> Jeżeli kolega ma troche oleju w głowie to może da rade. Ale według

> mnie R1 na pierwsze moto się nie nadaje. Pomijam tutaj taką

> oczywistą rzecz jak moc silnika. Przede wszystkim pozycja jest

> typowo do sportu. Obciążenie na nadgarstki jest potężne. Bez

> objeżdżenia szybko wymięknie. Może nawet się zniechęcić.

> Następna sprawa to trakcja i wykorzystanie możliwości motocykla.

> Facet nie da rady po prostu. Trzeba trochę polatać aby na taką

> maszynę się porwać.

> Mam kolega co na pierwsze moto Hayke kupił i do tej pory śmiga. Też

> można, ale Hajka troszke się różni od R1

> Pozdrawiam.

Z wszystkim się zgadzam oprócz tej trakcji. Te motocykle po prostu same jeżdżą, same się składają i pod tym kątem może mu iść akurat lepiej niż na jakimś słabym ciężkim turystyku. Tyle, że to jedyny pozytyw, jeśli chodzi o nowicjusza.

Napisano

Miklas Ciebie wszędzie jest pełno zlosnik.gif

Zanim tak jak piszesz te moto samo będzie jeździło i skecało to jeździec co nie co powinien umieć, prawda???

pozdrawiam.

rebel

Napisano
  • Autor

> Z wszystkim się zgadzam oprócz tej trakcji.

Ja widziałem ta trakcje jak sie wyjeżdża z domu po trawce i jest lekka rosa a pozniej malutkie dodanie gazu i moto tanczy jak chce!

Mnie zastanawia tylko czy gsx600F albo SV 650 tez tak poniewiera niedoswiadczonym motocyklistą jak R1

Napisano

> Ja widziałem ta trakcje jak sie wyjeżdża z domu po trawce i jest

> lekka rosa a pozniej malutkie dodanie gazu i moto tanczy jak

> chce!

> Mnie zastanawia tylko czy gsx600F albo SV 650 tez tak poniewiera

> niedoswiadczonym motocyklistą jak R1

Kolego, mówisz tu o momencie obrotowym i ekstremalnej sytuacji. Ja mówię o normalnym użytkowaniu na drodze.

W temacie zroszonej trawy niewprawny w posługiwaniu się manetką jeździec wyrżnie figurę nawet na komarku biglaugh.gif

Napisano

> Kumpel właśnie coś takiego sprowadził z UK i ma zamiar tym uczyć się

> jazdy. Ja jako człowiek bez prawka z znikomym doświadczeniem

> musiałem zobaczyć jak to jeździ i jestem przerażony tym jak ten

> motor poniewiera człowiekiem każde najmniejsze dodanie gazu i

> juz 100 ja chyba bym sie nie porywał na takie pojemności i moce.

> W związku z tą Yamaha mam pytanie czy światła angielskie da sie

> wyregulować tak żeby przejść przegląd czy trzeba wymienić na

> europejskie?

zależy jak facet ma pod kopułą, ale jesli jest nawet tylko troche niezrównoważony - to zapobiegawczo pożegnej się z kolegą, bo nigdy nic nie wiadomo...

Napisano

to jeszcze nic. u mnie na kursie byla w zeszlym roku babka, tak na oko ze 35-38 lat, dosyc zamozna pani, z 3 dzieci, głowna ksiegowa w duzej firmie, i robila kat. a. i wlasnie na pierwsze moto kupila "eR jedynke".

tak nam szczeny poopadaly ze szok, nawet jej mowilismy niech tego nie robi zeby dzieci nie osierocila, bo bedziemy je miec na sumieniu grinser006.gif, ale wez tu gadaj do baby co sie dwa razy na kursie przewalila na moto na miescie grinser006.gif

ale poki sie nie "przejedzie" to pewnie nie zrozumie.

p.s ja za motorami nie przepadam szczegolnie, a juz od zeszlego tygodnia jak na cb seven fifthy wycielem przy ok 100km/h w obsiane pole, ratujac sie przed wyjezdzjacym znikąd dzieciakiem na komunijmym rowerku, odstawilem jazde na dluzszy czas icon_rolleyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.