Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o zbieznosc

Featured Replies

Napisano

No wiec tak autko bedzie jezdziło na rekinach i oponkach 175/50/13 - oponki i felgi sie robia , ale potrzebuje ustawic zbieznosc na juz - czy jak ustawie na innych oponach i felgach to bedzie cos nie tak, jak zaloze potem moje felgi i opony

Napisano

> raczej nie ma różnicy na jakich kołach ustawisz zbieżność

ja miałem tak ze na zimówka znosiło mnie na prawo po załozeniu letnich znosiło mnie na lewo wiec uwazam ze powinno sie ustawiać zbieżnosc na felgach i opnka co sie bedzie jeździło

Napisano

ale po co skoro gałki nie były ruszane bez sensu...pozatym nie znam jeszcze takiego że zmieniając np stałówki na alu i robi zawsze przy tym zbieżność hehe.gif

Napisano

> ale po co skoro gałki nie były ruszane bez sensu...pozatym nie znam

> jeszcze takiego że zmieniając np stałówki na alu i robi zawsze

> przy tym zbieżność

ja nie mówie ze zawsze ustawiam bo to bez sens - mam do ustawienia ale pisałem jak było u mnie

Napisano

łysy se przełoży śmignie na próbe jak będzie git to nie ma sensu ruszać a jak będzie coś nie tak to będzie myślał zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> czy jak ustawie na innych oponach i felgach to bedzie cos

> nie tak, jak zaloze potem moje felgi i opony

u mnie jest roznica i powinienem co zmiane zimowki/letnie i letnie/zimowki ustawiac zbieznosc, ale chyba lepiej se na lato ustawic dobrze smile.gif

Napisano

> ja miałem tak ze na zimówka znosiło mnie na prawo po załozeniu

> letnich znosiło mnie na lewo wiec uwazam ze powinno sie ustawiać

> zbieżnosc na felgach i opnka co sie bedzie jeździło

A ja miałem tak,że na alu nie ma za co złapac przyrządem,musiałem po zimowki na stali dymac,założył,ustawił i git.Zmienił na alu i tyż git.Logicznie analizując co jest ustawiane przy zbieżności,nie ma znaczenia jakie felgi i opony są założone.Rozbieżności wynikac moga z wyważenia koł,ew. nierowno "zjedzonej" opony(czasem nawet niewidocznie).

Napisano

z tego co ja wiem to zbieżność nie mam nic wspólnego z zmianą felga jedynie z zmianą amorków

Napisano

> u mnie jest roznica i powinienem co zmiane zimowki/letnie i

> letnie/zimowki ustawiac zbieznosc, ale chyba lepiej se na lato

> ustawic dobrze

boje_sie.gif no chyba zartujesz?to poprosze o LOGICZNE wyjasnienie tego czemu ma niby byc roznica ok.gif

Napisano

ja robiłem na letnich i gość z warsztatu potwierdził,ze najlepiej jest robić zbieżnośc na gumach,na których będzie się w tym momencie jeździć ok.gif

niedawno założyłem rozpórke kielichów, i chyba jeszcze raz bede musiał robić zbieżność,bo mi sie kierowajka przekrzywiła sciana.gif

Napisano
  • Autor

ok podziekował wszystkim 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.