Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zabezpieczenie kól

Featured Replies

Napisano

Proszę o rade jak odkręcić śrube zabezpieczjącą koło ( almfelga ) przed kradzierzą. Zgubiłem tak zwaną przejściówke, a nie znam nr. katalogowego żeby dokupić nowy komplet z takim samym zabezpieczeniem.

Czy da rade do takiej śruby dospawać nałożoną tulejke np. rurke ?? czy da się taką śrube wogóle spawać?? mam na mysli jej twardość.

Bardzo prosze o cenne rady.

Napisano

Klucz odpowiedniej wielkosci i mlotek, przywalic zdecydowanie zeby klucz wszedl na szpilke i probowac odkrecic. Tez gdzie mi sie zapodziala przejsciowka i w ten sposob sie ratowalo smile.gif

Napisano
  • Autor

Problem w tym że szpilka z zewnątrz jest okrągła, ma tylko nieforemne wyfrezowania w środku sciana.gif

Napisano

> Problem w tym że szpilka z zewnątrz jest okrągła, ma tylko nieforemne

> wyfrezowania w środku

I to jest właściwe zabezpieczenie kół grinser006.gif. Zrób tak jak napisałem przed edycją. Racja L.

Napisano

> Problem w tym że szpilka z zewnątrz jest okrągła, ma tylko nieforemne

> wyfrezowania w środku

jak miałem taki przypadek rok temu to przyspawałem do łba śruby zabezpieczającej śrubę zwykłą i odkręciłem. Trzeba tylko dobrze osłaniać felgę dookoła coby nie okopcić - ja miałem łartwiej bo mam dekielki...

Napisano
  • Autor

To już zrobiłem posmarowałem rurke nachodzacą na szpilke WD-40 żeby plastelina się nie przykleiła i odcisk zrobiony. Sęk w tym że w Jastrzębiu nie bardzo mam to gdzie dorobić frown.gif

Dla tego zastanawiam się nad spawaniem szpilki do rurki , tylko nie wiem jak to sie będzie miało do twardości szpilki, znaczy czy nie będzie spaw pękał hmm.gif

Poczekam jeszcze troche może ktoś juz przerabiał takie czary ze spawaniem .

Napisano

Podjedź do jakiegoś warsztatu niech przyspawają najlepiej migomatem nakrętkę do tej śruby.

Napisano

> Znalazłem w Google że ten typ zabezpieczenia jest produkowany przez

> firme McGard i sprzedawany w Katowicach

> http://www.autometa.com.pl/sruby/mcgard.html

> Jutro do nich zadzwonie.

Musisz znać numer z opakowania inaczej lipa. Tez miałem McGarda i jedna śruba sie zapiekła. Niestety trzeba było dospawać zwykłą śrube i poszło

Musisz tylko uważać teraz na złodziei latajacych po osiedlu z migomatem rotfl.gif

Napisano
  • Autor

Z tym spawaniem nie miałeś żadnego problemu ?? mam na myśli twardość śruby czy nie będzie pekać na spawie ??

Bo skoro Tobie się udało to może i mnie sie uda wykręcić cztery sztuki

Numeru katalogowego nie znam, zakupiłem auto już z tym zabezpieczeniem frown.gif

Napisano

> Z tym spawaniem nie miałeś żadnego problemu ?? mam na myśli twardość

> śruby czy nie będzie pekać na spawie ??

POdjechałem do warsztatu i tam przyspawali zwykłą śrubę. Trzyma jak skała ok.gif

Napisano
  • Autor

Problem rozwiązany za pomocą spawarki yay.gif

Tak jak na początku planowałem, nabiłem rurke z przyspawaną nakrętką M-20 na szpilke i za pomoca elektrody przyspawałem szpilke do rurki. W ten sposób udało się odkręcić wszystkie cztery śruby.

Felgi nie odniosły żadnych strat.

Gdy bym miał opakowanie , lub znał kod od redukcji to by nie było problemu, tak mi powiedział przedstawiciel firmy Mc Grad.

Dzieki wszystkim za dobre rady 20.GIF

Napisano
  • Autor

> , tak mi powiedział przedstawiciel firmy Mc Grad.

> chyba raczej McGard

Masz racje smile.gif

Czeski błąd, ale to ze szczęścia bo nie wyobrażam sobie co by mnie czekało gdy bym złapał gume na drodze sciana.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.